Rizotas su vėžiagyviais

Rizotas su vėžiagyviais

2 porcijos
Rizotas su vėžiagyviais
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

  • 100 g gabaliukais supjaustytų žaliųjų šparagų
  • 1 skardinė konservuotų vėžių, 170 g
  • 200 g luptų krevečių 70/90
  • 2 susmulkinti šalotiniai svogūnai
  • 25 g sviesto
  • 200 g „Arborio“ rūšies ryžių
  • 500 ml vandens
  • 2 valg. šaukšt. daržovių sultinio
  • 200 ml baltojo vyno
  • 200 g trinto Vesterboteno sūrio
  • 1 trinta česnako skiltelė
  • 1 arbat. šaukšt. „Dansukker“ cukraus „Farinas“
  • 25 g smulkiai sukapotų krapų
  • 6 per pusę perpjaustytų vyšninių pomidorų

Užpilas

  • 100 ml grietinėlės
  • 2 valg. šaukšt. pomidorų pastos
  • 2-3 arbat. šaukšt. „Dansukker” cukraus miltelių

Dubenyje sumaišykite užpilo sudedamąsias dalis ir padėkite į šaldytuvą iki tol, kol reikės patiekti ant stalo.

Įdėkite šparagų gabaliukus į verdantį pasūdytą vandenį. Išpilkite vandenį. Išpilkite skystį iš skardinės su vėžiais. Pakepkite svogūnus su sviestu. Įdėkite ryžius ir pakepkite maišydami. Įpilkite vyną ir virkite, kol jis susigers į ryžius. Sumaišykite sultinį su vandeniu. Įpilkite 100-200 ml sultinio ir virkite maišydami. Virdami, dar įpilkite sultinio. Virkite toliau, kol sultinys susigers. Kartais pamaišykite, kad rizotas nepridegtų prie puodo. Įdėkite sūrio ir česnako ir gerai išmaišykite. Įdėkite šparagus, vėžiagyvius ir krapus. Papuoškite pomidorų puselėmis. Patiekite iš karto.

Receptą sukūrė

Dansukker

;