Sudedamosios dalys
100 g gabaliukais supjaustytų žaliųjų šparagų
1 skardinė konservuotų vėžių, 170 g
200 g luptų krevečių 70/90
2 susmulkinti šalotiniai svogūnai
25 g sviesto
200 g „Arborio“ rūšies ryžių
500 ml vandens
2 valg. šaukšt. daržovių sultinio
200 ml baltojo vyno
200 g trinto Vesterboteno sūrio
1 trinta česnako skiltelė
1 arbat. šaukšt. „Dansukker“ cukraus „Farinas“
25 g smulkiai sukapotų krapų
6 per pusę perpjaustytų vyšninių pomidorų
Užpilas
100 ml grietinėlės
2 valg. šaukšt. pomidorų pastos
2-3 arbat. šaukšt. „Dansukker” cukraus miltelių
Paruošimo instrukcijos
Dubenyje sumaišykite užpilo sudedamąsias dalis ir padėkite į šaldytuvą iki tol, kol reikės patiekti ant stalo.
Įdėkite šparagų gabaliukus į verdantį pasūdytą vandenį. Išpilkite vandenį. Išpilkite skystį iš skardinės su vėžiais. Pakepkite svogūnus su sviestu. Įdėkite ryžius ir pakepkite maišydami. Įpilkite vyną ir virkite, kol jis susigers į ryžius. Sumaišykite sultinį su vandeniu. Įpilkite 100-200 ml sultinio ir virkite maišydami. Virdami, dar įpilkite sultinio. Virkite toliau, kol sultinys susigers. Kartais pamaišykite, kad rizotas nepridegtų prie puodo. Įdėkite sūrio ir česnako ir gerai išmaišykite. Įdėkite šparagus, vėžiagyvius ir krapus. Papuoškite pomidorų puselėmis. Patiekite iš karto.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Marinuotos daržovės ir vaisiai
Konservuotos vasaros daržovės ilgam išsaugos vasaros skonį. Marinuotas daržoves patiekite prie grilio patiekalų ar mėsos.

Visų mėgstami obuoliai
Vieni paskutinių vasarą prinokstančių vaisių - tai mūsų mėgstami obuoliai. O čia mes surinkome savo geriausius receptus, kuriuose pagrindinis ingredientas yra šis nuostabus vaisius.

Mėlynės – geriausios miško uogos
Mėlynės yra vis dėlto geriausios miško uogos. Mėlynių sezonas paprastai prasideda liepos mėnesį ir tęsiasi iki rudens. Pasirūpinkite miško mėlynių atsargomis ir kepkite pyragus, gaminkite uogienes arba kompotus.

Uogienės ir sultys
Paprasta ir smagu pasigaminti savo uogienių ir sulčių. Naudodami tokius mūsų produktus, kaip cukrus uogienėms ir cukrus marmeladams, galėsite lengvai pasigaminti uogienės ar marmelado.

Gervuogės - aviečių pusseserės
Gervuogės idealiai tinka kepiniams, ledams, uogienėms bei kompotams, o jomis papuošti patiekalai atrodo išties prabangiai.

Čatnis - prieskoningas pagardas
Visi čatniai skirstomi į saldžiuosius ir aštriuosius. Gaminant čatnius gali būti naudojami įvairūs vaisiai ir daržovės. Jie troškinami ir paskaninami cukrumi, druska ir prieskoniais.