Sudedamosios dalys
150 ml vandens
200 g ruginių arba kvietinių miltų
100 g šviežių tarkuotų obuolių
Gaminimo eiga
Į 35 °C temperatūros vandenį įmaišykite obuolius ir miltus. Supilkite mišinį į dviejų litrų stiklainį su dangčiu. Tris dienas laikykite stiklainį 26-30 °C temperatūroje, pvz., uždarytoje orkaitėje. Stiklainio turinį pamaišykite kartą per dieną.
Ketvirtąją dieną išpilkite raugą iš stiklainio į didelį indą. Įberkite 200 g miltų ir 200 ml 35 °C vandens. Gerai išmaišykite ir palikite maždaug vienai parai 26-30 °C temperatūroje. Penktą dieną raugas bus paruoštas. Laikykite šaldytuve. Raugą galima laikyti šaldytuve savaitę, vėliau jį reikia atskiesti 100 ml vandens ir 200 g miltų. Kvietinių miltų raugas naudojamas šviesiai duonai, ruginių miltų raugas – tamsiai duonai.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?
Velykų skanėstai
Čia rasite kepinių, saldumynų ir desertų tikrai smagiam Velykų savaitgaliui.
Kepiniai skardoje
Kepti skardoje yra paprasta ir patogu ypač, kai į svečius pasikvietėte daug artimų ar norite pavaišinti daug žmonių.
Gerai sušildo, kai šalta
Žemiau rasite įvairių arbatos, kavos ir karšto šokolado gėrimų variantų. Receptai skirti visiems gyvenimo atvejams: susipylę į termosus gėrimus galite pasiimti į išvyką, mėgautis jais namuose, ryte, po pietų arba vakare.
Blynai
Blynus labai mėgta vaikai, taip pat ir suaugusieji. Blynai puikiai tinka kaip užkandis tarp pagrindinių valgymų, pasiimti su savimi kur nors išeinant, taip pat priešpiečiams ar desertui.
Citrusinių vaisių metas
Ar galima įsivaizduoti geresnius pusryčius nei blynai, bandelės ar skrudinta duona su namuose pagamintu marmeladu? Semkitės įkvėpimo ir gaminkite iš citrusinių vaisių.
Gardus šokoladas
Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus. Saldumynai puikiai tiks jaukiai leidžiant žiemos vakarą prie arbatos puodelio.