Sudedamosios dalys
210 g „Dansukker“ ekologiško cukraus „Panevėžio Plius“
70 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo
150 ml vandens
tarkuota 1 greipfruto žievelė
300 ml šviežių greipfrutų sulčių (prireiks maždaug 3 vaisių)
1 kiaušinio baltymas
Gaminimo eiga
Prikaistuvyje cukrų ir tarkuotą žievelę sumaišykite su šviesiuoju sirupu ir vandeniu. Pavirkite maždaug 5 min. Nukoškite žieveles ir palikite sirupą atvėsti.
Išspauskite greipfrutų sultis ir supilkite į sirupą. Iki standumo išplaktus kiaušinių baltymus įmaišykite į sirupą.
Mišinį išsukite ledų gamybos aparate arba dėkite į šaldytuvą ne trumpiau kaip 5 valandoms (ir retkarčiais permaišykite). Šerbetą sudėkite į 6 taures ir patiekite.
Patarimas! Jeigu norisi mažiau kartumo, 100 ml greipfrutų sulčių galima pakeisti 100 ml apelsinų sulčių.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?
Čatnis - prieskoningas pagardas
Visi čatniai skirstomi į saldžiuosius ir aštriuosius. Gaminant čatnius gali būti naudojami įvairūs vaisiai ir daržovės. Jie troškinami ir paskaninami cukrumi, druska ir prieskoniais. Sukūrėme čatnių receptų, kviečiame juos išbandyti!
Visų mėgstami obuoliai
Vieni paskutinių vasarą prinokstančių vaisių - tai mūsų mėgstami obuoliai. O čia mes surinkome savo geriausius receptus, kuriuose pagrindinis ingredientas yra šis nuostabus vaisius.
Gardus šokoladas
Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus. Saldumynai puikiai tiks jaukiai leidžiant žiemos vakarą prie arbatos puodelio.
Slyvos
Slyvos puikiai tinka gaminant desertus ir marmeladus. Naminį slyvų marmeladą arba čatnį patiekite prie sūrio. Taip pat išbandykite mūsų nuostabų slyvų pyragą!
Sūrio pyragas
Kodėl gi vakarėlyje vietoj torto nepatiekus kreminio ir rūgštaus sūrio pyrago? Sūrio pyragas gali būti įvairių variantų, formų bei skonių. Išbandykite mini arba daugiasluosknius sūrio pyragaičius. Visada laimėsite, jei pyragas bus aviečių, karamelės ar citrinų skonio!