Raudonųjų greipfrutų šerbetas

Raudonųjų greipfrutų šerbetas

6 taurės 40 min. + 5 val. šaldiklyje
Raudonųjų greipfrutų šerbetas ne tik yra gardus, bet ir žavi savo blyškiai rausva spalva. Gaivus, aitrokas, nuostabiai skanus šerbetas. Tobulas desertas svečiams pavaišinti.
Raudonųjų greipfrutų šerbetas
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

  • 210 g „Dansukker“ ekologiško cukraus „Panevėžio Plius“
  • 70 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo
  • 150 ml vandens
  • tarkuota 1 greipfruto žievelė
  • 300 ml šviežių greipfrutų sulčių (prireiks maždaug 3 vaisių)
  • 1 kiaušinio baltymas

Prikaistuvyje cukrų ir tarkuotą žievelę sumaišykite su šviesiuoju sirupu ir vandeniu. Pavirkite maždaug 5 min. Nukoškite žieveles ir palikite sirupą atvėsti.

Išspauskite greipfrutų sultis ir supilkite į sirupą. Iki standumo išplaktus kiaušinių baltymus įmaišykite į sirupą.

Mišinį išsukite ledų gamybos aparate arba dėkite į šaldytuvą ne trumpiau kaip 5 valandoms (ir retkarčiais permaišykite). Šerbetą sudėkite į 6 taures ir patiekite.

Patarimas! Jeigu norisi mažiau kartumo, 100 ml greipfrutų sulčių galima pakeisti 100 ml apelsinų sulčių.

Receptą sukūrė

Dansukker

;