Sudedamosios dalys
210 g „Dansukker“ ekologiško cukraus „Panevėžio Plius“
70 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo
150 ml vandens
tarkuota 1 greipfruto žievelė
300 ml šviežių greipfrutų sulčių (prireiks maždaug 3 vaisių)
1 kiaušinio baltymas
Paruošimo instrukcijos
Prikaistuvyje cukrų ir tarkuotą žievelę sumaišykite su šviesiuoju sirupu ir vandeniu. Pavirkite maždaug 5 min. Nukoškite žieveles ir palikite sirupą atvėsti.
Išspauskite greipfrutų sultis ir supilkite į sirupą. Iki standumo išplaktus kiaušinių baltymus įmaišykite į sirupą.
Mišinį išsukite ledų gamybos aparate arba dėkite į šaldytuvą ne trumpiau kaip 5 valandoms (ir retkarčiais permaišykite). Šerbetą sudėkite į 6 taures ir patiekite.
Patarimas! Jeigu norisi mažiau kartumo, 100 ml greipfrutų sulčių galima pakeisti 100 ml apelsinų sulčių.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Velykų skanėstai
Čia rasite kepinių, saldumynų ir desertų tikrai smagiam Velykų savaitgaliui.

Kepiniai su citrinomis ir apelsinais
Citrusiniai vaisiai gaivina ir suteikia rūgštumo, bet nuostabiai dera su kitais skoniais, pvz., šokolado.

Blynai
Blynus labai mėgta vaikai, taip pat ir suaugusieji. Blynai puikiai tinka kaip užkandis tarp pagrindinių valgymų, pasiimti su savimi kur nors išeinant, taip pat priešpiečiams ar desertui.

Citrusinių vaisių metas
Ar galima įsivaizduoti geresnius pusryčius nei blynai, bandelės ar skrudinta duona su namuose pagamintu marmeladu? Semkitės įkvėpimo ir gaminkite iš citrusinių vaisių.

Gerai sušildo, kai šalta
Karšti gėrimai puikiai tinka visais mūsų niūraus šiaurės klimato metų laikais. Tačiau labiausiai šiluma vertinama prasidėjus rudens šalčiams ir žiemą.

Gardus šokoladas
Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus.