Sudedamosios dalys
210 g „Dansukker“ ekologiško cukraus „Panevėžio Plius“
70 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo
150 ml vandens
tarkuota 1 greipfruto žievelė
300 ml šviežių greipfrutų sulčių (prireiks maždaug 3 vaisių)
1 kiaušinio baltymas
Paruošimo instrukcijos
Prikaistuvyje cukrų ir tarkuotą žievelę sumaišykite su šviesiuoju sirupu ir vandeniu. Pavirkite maždaug 5 min. Nukoškite žieveles ir palikite sirupą atvėsti.
Išspauskite greipfrutų sultis ir supilkite į sirupą. Iki standumo išplaktus kiaušinių baltymus įmaišykite į sirupą.
Mišinį išsukite ledų gamybos aparate arba dėkite į šaldytuvą ne trumpiau kaip 5 valandoms (ir retkarčiais permaišykite). Šerbetą sudėkite į 6 taures ir patiekite.
Patarimas! Jeigu norisi mažiau kartumo, 100 ml greipfrutų sulčių galima pakeisti 100 ml apelsinų sulčių.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Marinuotos daržovės ir vaisiai
Konservuotos vasaros daržovės ilgam išsaugos vasaros skonį. Marinuotas daržoves patiekite prie grilio patiekalų ar mėsos.

Visų mėgstami obuoliai
Vieni paskutinių vasarą prinokstančių vaisių - tai mūsų mėgstami obuoliai. O čia mes surinkome savo geriausius receptus, kuriuose pagrindinis ingredientas yra šis nuostabus vaisius.

Mėlynės – geriausios miško uogos
Mėlynės yra vis dėlto geriausios miško uogos. Mėlynių sezonas paprastai prasideda liepos mėnesį ir tęsiasi iki rudens. Pasirūpinkite miško mėlynių atsargomis ir kepkite pyragus, gaminkite uogienes arba kompotus.

Uogienės ir sultys
Paprasta ir smagu pasigaminti savo uogienių ir sulčių. Naudodami tokius mūsų produktus, kaip cukrus uogienėms ir cukrus marmeladams, galėsite lengvai pasigaminti uogienės ar marmelado.

Gervuogės - aviečių pusseserės
Gervuogės idealiai tinka kepiniams, ledams, uogienėms bei kompotams, o jomis papuošti patiekalai atrodo išties prabangiai.

Čatnis - prieskoningas pagardas
Visi čatniai skirstomi į saldžiuosius ir aštriuosius. Gaminant čatnius gali būti naudojami įvairūs vaisiai ir daržovės. Jie troškinami ir paskaninami cukrumi, druska ir prieskoniais.