Rageliai su kumpiu

32 vienetai

Įvertinimas (1 vnt)

Sudedamosios dalys

50 g mielių
500 ml 37 °C temperatūros vandens
150 ml ištirpinto margarino
50 ml sezamų sėklų
100 ml daigintų kviečių
2 arbatiniai šaukšteliai druskos
2 valgomieji šaukštai „Dansukker“ šviesiojo sirupo
2 kiaušiniai
apie 1600 ml kvietinių miltų

Įdarui
16 rūkyto kumpio griežinėlių
32 sūrio griežinėliai
1 raudonoji paprika

Paruošimo instrukcijos

Susmulkinkite mieles inde. Įpilkite vandenį ir maišykite, kol mielės ištirps. Pridėkite margariną, sezamų sėklas, daigintus kviečius, druską, sirupą ir kiaušinį. Įmaišykite tiek miltų, kad tešla atšoktų nuo indo kraštų. Uždenkite rankšluosčiu ir palikite kilti 30 minučių. Tuo metu paruoškite įdarą. Nuplaukite papriką ir pašalinkite sėklas. Supjaustykite šiaudeliais. Kumpio griežinėlius supjaustykite perpus. Išimkite tešlą ant miltais pabarstyto stalo ir išminkykite. Padalykite tešlą į keturis vienodo storio gabalus. Kiekvieną gabaliuką iškočiokite į didelį apskritą blyną ir supjaustykite į aštuonis trikampius. Ant plačios kiekvieno trikampio dalies padėkite sūrio griežinėlį ir paprikos šiaudelį. Vyniokite nuo plataus krašto link kampo. Kiekvieną ritinėlį sulenkite pusmėnuliu. Padėkite juos ant skardos, išklotos kepimo popieriumi. Palikite kilti 20 minučių. Apšlakstykite suplaktu kiaušiniu, pabarstykite sezamų sėklomis. Kepkite apatinėje orkaitės dalyje 250 °C temperatūroje apie 10 minučių. Palikite atvėsti ant grotelių po rankšluosčiu. Ragelius galite ir užšaldyti.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Velykų skanėstai

Čia rasite kepinių, saldumynų ir desertų tikrai smagiam Velykų savaitgaliui.

Kepiniai su citrinomis ir apelsinais

Citrusiniai vaisiai gaivina ir suteikia rūgštumo, bet nuostabiai dera su kitais skoniais, pvz., šokolado.

Blynai

Blynus labai mėgta vaikai, taip pat ir suaugusieji. Blynai puikiai tinka kaip užkandis tarp pagrindinių valgymų, pasiimti su savimi kur nors išeinant, taip pat priešpiečiams ar desertui.

Citrusinių vaisių metas

Ar galima įsivaizduoti geresnius pusryčius nei blynai, bandelės ar skrudinta duona su namuose pagamintu marmeladu? Semkitės įkvėpimo ir gaminkite iš citrusinių vaisių.

Gerai sušildo, kai šalta

Karšti gėrimai puikiai tinka visais mūsų niūraus šiaurės klimato metų laikais. Tačiau labiausiai šiluma vertinama prasidėjus rudens šalčiams ir žiemą.

Gardus šokoladas

Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus.