Tešla
Rabarbarų įdaras
Morengai
Visus tešlos produktus greitai suplakite į vientisą masę. Uždenkite maistine plėvele ir palaikykite šaldytuve 30 minučių. Orkaitę įkaitinkite iki 200 °C temperatūros.
Rabarbarus nuplaukite, nuvalykite ir supjaustykite nedideliais gabalėliais. Sudėkite į prikaistuvį ir suberkite cukrų „Panevėžio Plius“. Pavirkite 2 minutes.
Tešlą pirštais įspauskite į riebalais išteptas formeles. Rabarbarus paskirstykite po visas formeles. Kepkite apatinėje orkaitės lentynoje 10–15 minučių. Iškeptus pyragėlius išimkite ir palikite kelias minutes atvėsti.
Per tą laiką paruoškite morengus. Į dubenį supilkite kiaušinių baltymus ir suberkite cukraus miltelius. Baltymus plakite į karštą vandenį įstatytame inde, kol temperatūra pasieks 50–65 °C. Masę supilkite į dubenį ir plakite, kol atvės ir taps puri.
Supilkite į konditerinį maišelį su pasirinktos formos antgaliu. Morengus išspauskite ant pyragaičių. Virtuviniu degikliu karamelizuokite morengus.
Tiekite su ledais arba vaniliniu padažu.
Receptą sukūrė