Rabarbarų pyragėliai su morengais

6–8 pyragėliai

1,5 valanda

Įvertinimas (0 vnt)

Sudedamosios dalys

Tešla
250 g sviesto
150 g miltų
2 šaukštai vandens
2 šaukštai „Dansukker“ cukraus miltelių
1 šaukštelis „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile

Rabarbarų įdaras
400 g rabarbarų
45 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“

Morengai
3 kiaušinių baltymai
180 g „Dansukker“ cukraus miltelių

Paruošimo instrukcijos

Visus tešlos produktus greitai suplakite į vientisą masę. Uždenkite maistine plėvele ir palaikykite šaldytuve 30 minučių. Orkaitę įkaitinkite iki 200 °C temperatūros.
Rabarbarus nuplaukite, nuvalykite ir supjaustykite nedideliais gabalėliais. Sudėkite į prikaistuvį ir suberkite cukrų „Panevėžio Plius“. Pavirkite 2 minutes.
Tešlą pirštais įspauskite į riebalais išteptas formeles. Rabarbarus paskirstykite po visas formeles. Kepkite apatinėje orkaitės lentynoje 10–15 minučių. Iškeptus pyragėlius išimkite ir palikite kelias minutes atvėsti.   
Per tą laiką paruoškite morengus. Į dubenį supilkite kiaušinių baltymus ir suberkite cukraus miltelius. Baltymus plakite į karštą vandenį įstatytame inde, kol temperatūra pasieks 50–65 °C. Masę supilkite į dubenį ir plakite, kol atvės ir taps puri.
Supilkite į konditerinį maišelį su pasirinktos formos antgaliu. Morengus išspauskite ant pyragaičių. Virtuviniu degikliu karamelizuokite morengus.
Tiekite su ledais arba vaniliniu padažu.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Valentinas kviečia prie stalo

Iš tiesų Meilės diena tęsiasi visus metus. Tačiau būtent vasario 14 d. meilei skiriamas ypatingas dėmesys. Tada kaip tik yra tinkama proga paruošti gardėsių.

Žiemos iškyla

Gražią žiemos dieną visų nuotaika būna tiesiog puiki! Tačiau linksmybėms lauke reikia daug energijos.

Blynai

Blynus labai mėgta vaikai, taip pat ir suaugusieji. Blynai puikiai tinka kaip užkandis tarp pagrindinių valgymų, pasiimti su savimi kur nors išeinant, taip pat priešpiečiams ar desertui.

Citrusinių vaisių metas

Ar galima įsivaizduoti geresnius pusryčius nei blynai, bandelės ar skrudinta duona su namuose pagamintu marmeladu? Semkitės įkvėpimo ir gaminkite iš citrusinių vaisių.

Gerai sušildo, kai šalta

Karšti gėrimai puikiai tinka visais mūsų niūraus šiaurės klimato metų laikais. Tačiau labiausiai šiluma vertinama prasidėjus rudens šalčiams ir žiemą.

Gardus šokoladas

Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus.