Rabarbarų pyragas su itališku morengu

Keturkampėje formoje keptas pyragas – tobulas pasirinkimas, kai reikia pavaišinti daug žmonių. Rabarbarų ir itališko morengo derinys padaro šį pyragą puikiu desertu šventėms.

maždaug 24 vnt.

1 valanda

Įvertinimas (0 vnt)

Sudedamosios dalys

200 g sviesto (kambario temperatūros)
270 g „Dansukker“ cukranendrių cukraus „Fairtrade“
10 g vanilinio cukraus
6 kiaušiniai (3 baltymus palikite morengų masei)
240 g miltų 
10 g kepimo miltelių
1 citrinos žievelė, geriausia – ekologiškos 
200 g šviežių rabarbarų

Cukraus sirupas
170 g „Dansukker“ granuliuoto cukraus
50 ml vandens 

Paruošimo instrukcijos

Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C, įjungę viršutinio ir apatinio kaitinimo režimą. Sviestą, cukrų ir vanilinį cukrų plakite, kol mišinys taps lengvas ir purus. Toliau plakdami po vieną įmaišykite 3 kiaušinius ir 3 kiaušinių trynius. Sumaišykite miltus ir kepimo miltelius ir įmaišykite į kiaušinių masę. Sutarkuokite ir įmaišykite citrinos žievelę. 

Rabarbarus supjaustykite maždaug 1 cm ilgio gabalėliais. 

Plačią, negilią skardą išklokite riebalams atspariu popieriumi. Tolygiai paskirstykite tešlą skardoje ir paskleiskite rabarbarų gabalėlius ant tešlos. Kepkite apatinėje orkaitės dalyje maždaug 30 minučių. Leiskite visiškai atvėsti. 

Cukrų ir vandenį pašildykite iki 120 °C temperatūros. Kiaušinių baltymus plakite tol, kol jie taps standūs. Lėtai supilkite į kiaušinių baltymų plakinį karštą sirupą ir plakite toliau. Plakite, kol morengas atvės iki kambario temperatūros. 

Supjaustykite pyragą gabalėliais arba tepkite morengą ant jo viso. Naudodami virtuvinį degiklį karamelizuokite morengą. Jei degiklio neturite, įdėkite pyragą kelioms minutėms į orkaitę, įjungę viršutinio kaitinimo režimą.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Marinuotos daržovės ir vaisiai

Konservuotos vasaros daržovės ilgam išsaugos vasaros skonį. Marinuotas daržoves patiekite prie grilio patiekalų ar mėsos.

Visų mėgstami obuoliai

Vieni paskutinių vasarą prinokstančių vaisių - tai mūsų mėgstami obuoliai. O čia mes surinkome savo geriausius receptus, kuriuose pagrindinis ingredientas yra šis nuostabus vaisius.

Mėlynės – geriausios miško uogos

Mėlynės yra vis dėlto geriausios miško uogos. Mėlynių sezonas paprastai prasideda liepos mėnesį ir tęsiasi iki rudens. Pasirūpinkite miško mėlynių atsargomis ir kepkite pyragus, gaminkite uogienes arba kompotus.

Uogienės ir sultys

Paprasta ir smagu pasigaminti savo uogienių ir sulčių. Naudodami tokius mūsų produktus, kaip cukrus uogienėms ir cukrus marmeladams, galėsite lengvai pasigaminti uogienės ar marmelado.

Gervuogės - aviečių pusseserės

Gervuogės idealiai tinka kepiniams, ledams, uogienėms bei kompotams, o jomis papuošti patiekalai atrodo išties prabangiai.

Čatnis - prieskoningas pagardas

Visi čatniai skirstomi į saldžiuosius ir aštriuosius. Gaminant čatnius gali būti naudojami įvairūs vaisiai ir daržovės. Jie troškinami ir paskaninami cukrumi, druska ir prieskoniais.