Sudedamosios dalys
Pagrindas
250 ml kvietinių miltų
100 g sviesto arba margarino
3 valgomieji šaukštai „Dansukker“ cukraus miltelių
1 kiaušinio trynys
Rabarbarų želė
700 g rabarbarų 2 cm dydžio gabaliukais
300 ml „Dansukker“ smulkiojo cukraus
8 želatinos lapeliai
Vanilės kremas
6 kiaušinių tryniai
150 ml „Dansukker“ smulkiojo cukraus
1 šaukštelis „Dansukker“ vanilinio cukraus
300 ml grietinėlės
2 valgomieji šaukštai bulvių krakmolo
Papuošimui
skrudintų, skaldytų migdolų
Gaminimo eiga
Išminkykite iš sudėtinių dalių pagrindą su šonais ir palaikykite šaldytuve 1 valandą. Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C. Išmirkykite želatinos lapelius dideliame kiekyje šalto vandens.
Ištepkite sviestu apvalią maždaug 24 cm skersmens kepimo formą su nuimamais kraštais. Sudėkite tešlą į formą. Pribadykite skylučių. Kepkite orkaitės viduryje apie 20 minučių. Palikite atvėsti.
Virkite rabarbarus su cukrumi nerūdijančio plieno puode, kol rabarbarai suminkštės. Išgriebkite želatinos lapelį ir įmaišykite į rabarbarus. Maišykite, kol želatina ištirps.
Kai rabarbarų mišinys ims stingti, supilkite jį į pagrindą.
Visas kremo sudėtines dalis, išskyrus vanilinį cukrų, suplakite puode į kremą ir virkite, kol sutirštės. Leiskite atvėsti. Pridėkite vanilinio cukraus. Paskleiskite kremą ant rabarbarų.
Apibarstykite skrudintais migdolais. Paduodamas į stalą šaltas.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?
Mėgaujamės savaitgaliu su naminiais saldainiais
Penktadienis yra bene absoliučiai geriausia savaitės diena, o vakaras namuose yra geriausias būdas švęsti darbo savaitės pabaigą. Mes turime receptų jaukiam vakarui!
Kepiniai skardoje
Kepti skardoje yra paprasta ir patogu ypač, kai į svečius pasikvietėte daug artimų ar norite pavaišinti daug žmonių.
Gerai sušildo, kai šalta
Žemiau rasite įvairių arbatos, kavos ir karšto šokolado gėrimų variantų. Receptai skirti visiems gyvenimo atvejams: susipylę į termosus gėrimus galite pasiimti į išvyką, mėgautis jais namuose, ryte, po pietų arba vakare.
Blynai
Blynus labai mėgta vaikai, taip pat ir suaugusieji. Blynai puikiai tinka kaip užkandis tarp pagrindinių valgymų, pasiimti su savimi kur nors išeinant, taip pat priešpiečiams ar desertui.
Citrusinių vaisių metas
Ar galima įsivaizduoti geresnius pusryčius nei blynai, bandelės ar skrudinta duona su namuose pagamintu marmeladu? Semkitės įkvėpimo ir gaminkite iš citrusinių vaisių.
Gardus šokoladas
Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus. Saldumynai puikiai tiks jaukiai leidžiant žiemos vakarą prie arbatos puodelio.