Sudedamosios dalys
300 g miltų
20 g kepimo miltelių
2 g druskos
75 g šalto sviesto
60 g stambiai kapotų lazdynų riešutų
30 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo
150 ml pieno
1 kiaušinis
Papuošimas
40 g „Dansukker“ cukranendrių cukraus „Fairtrade“
3 g cinamono
Gaminimo eiga
Įkaitinkite orkaitę iki 220 °C, įjungę viršutinio ir apatinio kaitinimo režimą.
Sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Sviestą supjaustykite nedideliais gabalėliais ir įmaišykite į miltų mišinį. Pasilikite 1 šaukštą kiaušinio ir pieno glajui. Įmaišykite riešutus, sirupą, likusį pieną ir kiaušinius ir greitai sumaišykite tešlą.
Išverskite tešlą ant miltais pabarstytos lentelės. Tešlą išlyginkite iki 2–3 cm storio ir padalykite į norimas formas.
Dubenyje sumaišykite cukranendrių cukrų ir cinamoną. Aptepkite pyragėlius kiaušinio ir pieno mišiniu ir panerkite į cukraus mišinį. Kepkite vidurinėje orkaitės dalyje maždaug 8–10 minučių.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?
Imbieriniai sausainiai
Ar gali būti kas nors geriau nei ką tik iškeptų imbierinių sausainių kvapas? Taip, tai yra jų skonis. Imbieriniai sausainiai gali būti kieti ir minkšti, su glajumi ir be jo.
Kalėdiniai saldainiai
Kalėdinis stalas tiems, kas mėgsta saldumynus, neįsivaizduojamas be saldainių.
Advento kepiniai
Kalėdinė nuotaika atsiranda jau pirmąją Advento dieną. Uždekite pirmąją žvakę, užvirkite kavos ir pavaišinkite savo svečius skaniai kvepiančiais kepiniais. Artėjant šventėms, paruoškite daugiau tešlos ir ją užšaldykite.
Dovanų idėjos
Pati geriausia Kalėdų dovana, tai ta dovana kuri yra pagaminta Jūsų pačių.
Kalėdiniai gėrimai
Čia rasite pasiūlymų tiek dideliems, tiek mažiems Kalėdas švenčiantiems draugams.