Sudedamosios dalys
200 g ištirpinto sviesto arba margarino
1 kiaušinis
390 g kvietinių miltų
1 1/2 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
1/2 arbatinio šaukštelio druskos
1 valgomasis šaukštas cukraus
40 g tarkuoto sūrio
Įdarui
500 g maltos mėsos
2 supjaustyti svogūnai
30 g kvietinių miltų
2 arbatiniai šaukšteliai druskos
1/2 arbatinio šaukštelio baltųjų pipirų
1 česnako skiltelė (išspausti sultis)
2 valgomieji šaukštai pomidorų pastos
2 valgomieji šaukštai riebalų
Glazūrai
1 kiaušinis
Gaminimo eiga
1. Dubenyje sumaišykite pieną, riebalus ir įmuštą kiaušinį. Sudėkite miltus, kepimo miltelius, druską, cukrų bei sūrį. Gerai išminkykite. Tešlą įdėkite į polietileninį maišelį ir palaikykite šaltai 30 min.
2. Pakepinkite riebaluose mėsą, miltus ir svogūnus. Sudėkite prieskonius, česnaką ir pomidorų pastą. Palikite, kad atšaltų.
3. Iškočiokite 35x40 cm dydžio lakštą. Ant vienos tešlos dalies uždėkite įdarą, o likusią tešlos dalį užklokite ant viršaus. Kraštus suspauskite šakute. Nereikalingą tešlos dalį nupjaukite. Palaikykite pyragą šaltai ne trumpiau nei 15 min. Įkaitinkite orkaitę iki 225°C.
4. Pyragas apliejamas plaktu kiaušiniu ir kepamas apatiniame orkaitės skyriuje maždaug 40 min.
Jeigu norite pagaminti mažus pyragėlius, supjaustykite iškočiotą tešlą į 20 keturkampių gabaliukų, sudėkite įdarą. Užlipinkite kraštus taip pat, kaip ir didžiojo pyrago, ir kepkite 8–10 min. iki 250°C įkaitintoje orkaitėje.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?
Citrusinių vaisių metas
Ar galima įsivaizduoti geresnius pusryčius nei blynai, bandelės ar skrudinta duona su namuose pagamintu marmeladu? Semkitės įkvėpimo ir gaminkite iš citrusinių vaisių. Naudodami mūsų cukrų uogienėms arba cukrų marmeladams, marmelado pasigaminsite vos per keletą minučių.
Gerai sušildo, kai šalta
Žemiau rasite įvairių arbatos, kavos ir karšto šokolado gėrimų variantų. Receptai skirti visiems gyvenimo atvejams: susipylę į termosus gėrimus galite pasiimti į išvyką, mėgautis jais namuose, ryte, po pietų arba vakare.
Žiemos iškyla
Gražią žiemos dieną visų nuotaika būna tiesiog puiki! Tačiau linksmybėms lauke reikia daug energijos. Čia pateikiame nuostabių receptų, kurie puikiai tiks žiemos iškyloms, nes šiuos patiekalus galima laikyti termose.
Kepiniai su citrinomis ir apelsinais
Citrusiniai vaisiai gaivina ir suteikia rūgštumo, bet nuostabiai dera su kitais skoniais, pvz., šokolado. Pasisemkite įkvėpimo iš puikių mūsų receptų.
Blynai
Blynus labai mėgta vaikai, taip pat ir suaugusieji. Blynai puikiai tinka kaip užkandis tarp pagrindinių valgymų, pasiimti su savimi kur nors išeinant, taip pat priešpiečiams ar desertui.
Mėgaujamės savaitgaliu su naminiais saldainiais
Penktadienis yra bene absoliučiai geriausia savaitės diena, o vakaras namuose yra geriausias būdas švęsti darbo savaitės pabaigą. Savaitgalį pasisemkite energijos, įsitaisę ant sofos prie televizoriaus su šeima, draugais ir kažkuo ypač skaniu. Mes turime receptų jaukiam vakarui!