Sudedamosios dalys
200 g ištirpinto sviesto arba margarino
1 kiaušinis
390 g kvietinių miltų
1 1/2 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
1/2 arbatinio šaukštelio druskos
1 valgomasis šaukštas cukraus
40 g tarkuoto sūrio
Įdarui
500 g maltos mėsos
2 supjaustyti svogūnai
30 g kvietinių miltų
2 arbatiniai šaukšteliai druskos
1/2 arbatinio šaukštelio baltųjų pipirų
1 česnako skiltelė (išspausti sultis)
2 valgomieji šaukštai pomidorų pastos
2 valgomieji šaukštai riebalų
Glazūrai
1 kiaušinis
Gaminimo eiga
1. Dubenyje sumaišykite pieną, riebalus ir įmuštą kiaušinį. Sudėkite miltus, kepimo miltelius, druską, cukrų bei sūrį. Gerai išminkykite. Tešlą įdėkite į polietileninį maišelį ir palaikykite šaltai 30 min.
2. Pakepinkite riebaluose mėsą, miltus ir svogūnus. Sudėkite prieskonius, česnaką ir pomidorų pastą. Palikite, kad atšaltų.
3. Iškočiokite 35x40 cm dydžio lakštą. Ant vienos tešlos dalies uždėkite įdarą, o likusią tešlos dalį užklokite ant viršaus. Kraštus suspauskite šakute. Nereikalingą tešlos dalį nupjaukite. Palaikykite pyragą šaltai ne trumpiau nei 15 min. Įkaitinkite orkaitę iki 225°C.
4. Pyragas apliejamas plaktu kiaušiniu ir kepamas apatiniame orkaitės skyriuje maždaug 40 min.
Jeigu norite pagaminti mažus pyragėlius, supjaustykite iškočiotą tešlą į 20 keturkampių gabaliukų, sudėkite įdarą. Užlipinkite kraštus taip pat, kaip ir didžiojo pyrago, ir kepkite 8–10 min. iki 250°C įkaitintoje orkaitėje.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?
Velykų skanėstai
Čia rasite kepinių, saldumynų ir desertų tikrai smagiam Velykų savaitgaliui.
Kepiniai skardoje
Kepti skardoje yra paprasta ir patogu ypač, kai į svečius pasikvietėte daug artimų ar norite pavaišinti daug žmonių.
Gerai sušildo, kai šalta
Žemiau rasite įvairių arbatos, kavos ir karšto šokolado gėrimų variantų. Receptai skirti visiems gyvenimo atvejams: susipylę į termosus gėrimus galite pasiimti į išvyką, mėgautis jais namuose, ryte, po pietų arba vakare.
Blynai
Blynus labai mėgta vaikai, taip pat ir suaugusieji. Blynai puikiai tinka kaip užkandis tarp pagrindinių valgymų, pasiimti su savimi kur nors išeinant, taip pat priešpiečiams ar desertui.
Citrusinių vaisių metas
Ar galima įsivaizduoti geresnius pusryčius nei blynai, bandelės ar skrudinta duona su namuose pagamintu marmeladu? Semkitės įkvėpimo ir gaminkite iš citrusinių vaisių.
Gardus šokoladas
Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus. Saldumynai puikiai tiks jaukiai leidžiant žiemos vakarą prie arbatos puodelio.