Sudedamosios dalys
125 g lazdynų riešutų
150 g „Dansukker“ nerafinuoto cukranendrių cukraus
5 kiaušinių baltymai
85 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius
Mėlynių ir aviečių putėsiai
150 g mėlynių
150 g aviečių
100 ml vandens
85 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
16 g kukurūzų krakmolo
5–12 ml vandens
500 ml plakamosios grietinėlės
Papuošti
60 g „Dansukker“ cukraus miltelių
šviežių uogų
Paruošimo instrukcijos
1. Įkaitinkite orkaitę iki 150 °C temperatūros.
2. Keptuvėje pakepinkite lazdynų riešutus. Pakeptus riešutus išberkite ant rankšluosčio ir patrinkite, kad pašalintumėte luobeles. Smulkintuvu sumalkite riešutus, pamažu suberdami ir nerafinuotą cukranendrių cukrų. Gautą masę atidėkite į šalį.
3. Dubenyje iki standumo išplakite kiaušinių baltymus. Pamažu įmaišykite cukrų „Panevėžio Plius“. Pamažu į baltymų masę įmaišykite ir riešutų masę.
4. 2 kepimo skardas išklokite kepimo popieriumi ir mišinį paskirstykite plonu sluoksniu.
5. Abi skardas kepkite atskirai, apatinėje orkaitės dalyje, maždaug po 15–20 minučių. Palikite atvėsti.
6. Tuo tarpu paruoškite uogų putėsius. Prikaistuvyje maždaug 5 minutes pavirkite uogas su 100 ml vandens. Suberkite cukrų „Panevėžio Plius“ ir pavirkite dar 5 minutes.
7. Kukurūzų krakmolą sumaišykite su 1–2 šaukšteliais vandens ir įmaišykite į uogų mišinį. Pavirkite dar 2–3 minutes. Nukelkite prikaistuvį nuo ugnies ir palikite visiškai ataušti.
8. Išplakite grietinėlę ir įmaišykite į ataušusį uogų mišinį.
9. Riešutinį pagrindą perpjaukite perpus. Vieną dalį padėkite į lėkštę. Užtepkite trečdalį putėsių. Ant viršaus uždėkite antrą riešutinio pagrindo pusę. Užtepkite likusius putėsių sluoksnius ir ant viršaus uždėkite riešutinį pagrindą.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Velykų skanėstai
Čia rasite kepinių, saldumynų ir desertų tikrai smagiam Velykų savaitgaliui.

Kepiniai su citrinomis ir apelsinais
Citrusiniai vaisiai gaivina ir suteikia rūgštumo, bet nuostabiai dera su kitais skoniais, pvz., šokolado.

Blynai
Blynus labai mėgta vaikai, taip pat ir suaugusieji. Blynai puikiai tinka kaip užkandis tarp pagrindinių valgymų, pasiimti su savimi kur nors išeinant, taip pat priešpiečiams ar desertui.

Citrusinių vaisių metas
Ar galima įsivaizduoti geresnius pusryčius nei blynai, bandelės ar skrudinta duona su namuose pagamintu marmeladu? Semkitės įkvėpimo ir gaminkite iš citrusinių vaisių.

Gerai sušildo, kai šalta
Karšti gėrimai puikiai tinka visais mūsų niūraus šiaurės klimato metų laikais. Tačiau labiausiai šiluma vertinama prasidėjus rudens šalčiams ir žiemą.

Gardus šokoladas
Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus.