Pyragas su mėlynių ir aviečių putėsiais

10 porcijų

1,5 valandos

Įvertinimas (0 vnt)

Sudedamosios dalys

125 g lazdynų riešutų
150 g „Dansukker“ nerafinuoto cukranendrių cukraus
5 kiaušinių baltymai
85 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius

Mėlynių ir aviečių putėsiai
150 g mėlynių
150 g aviečių
100 ml vandens
85 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
16 g kukurūzų krakmolo
5–12 ml vandens
500 ml plakamosios grietinėlės

Papuošti
60 g „Dansukker“ cukraus miltelių
šviežių uogų

Gaminimo eiga

1.    Įkaitinkite orkaitę iki 150 °C temperatūros.

2.    Keptuvėje pakepinkite lazdynų riešutus. Pakeptus riešutus išberkite ant rankšluosčio ir patrinkite, kad pašalintumėte luobeles. Smulkintuvu sumalkite riešutus, pamažu suberdami ir nerafinuotą cukranendrių cukrų. Gautą masę atidėkite į šalį.

3.    Dubenyje iki standumo išplakite kiaušinių baltymus. Pamažu įmaišykite cukrų „Panevėžio Plius“. Pamažu į baltymų masę įmaišykite ir riešutų masę.

4.    2 kepimo skardas išklokite kepimo popieriumi ir mišinį paskirstykite plonu sluoksniu.

5.    Abi skardas kepkite atskirai, apatinėje orkaitės dalyje, maždaug po 15–20 minučių. Palikite atvėsti.

6.    Tuo tarpu paruoškite uogų putėsius. Prikaistuvyje maždaug 5 minutes pavirkite uogas su 100 ml vandens. Suberkite cukrų „Panevėžio Plius“ ir pavirkite dar 5 minutes.

7.    Kukurūzų krakmolą sumaišykite su 1–2 šaukšteliais vandens ir įmaišykite į uogų mišinį. Pavirkite dar 2–3 minutes. Nukelkite prikaistuvį nuo ugnies ir palikite visiškai ataušti.

8.    Išplakite grietinėlę ir įmaišykite į ataušusį uogų mišinį.

9.    Riešutinį pagrindą perpjaukite perpus. Vieną dalį padėkite į lėkštę. Užtepkite trečdalį putėsių. Ant viršaus uždėkite antrą riešutinio pagrindo pusę. Užtepkite likusius putėsių sluoksnius ir ant viršaus uždėkite riešutinį pagrindą.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Uogienės ir marmeladai su vasaros gėrybėmis

Uogienės ir marmeladai su vasaros gėrybėmis

Išsaugokite dalelę vasaros žiemai ir išsivirkite uogienės ir marmelado pagal mūsų nuostabius receptus. Naudojant „Dansukker“ cukrų uogienėms ir cukrų marmeladams ypatingai paprasta pagaminti naminę uogienę.

Semifredas su aviečių tyre ir pistacijomis

Pasigaminkite naminių ledų

Pasigaminkite ledus patys! Kam pirkti ledų, jei galite pasigaminti jų patys? Čia pateikiame mūsų geriausius ledų receptus. Paeksperimentuokite ir atraskite savo favoritus!

Sūrio pyragas su rabarbarais ir braškėmis

Vasaros uogos kepiniams

Kepkite su vasaros uogomis. Dalinamės mūsų kepinių su uogomis receptais.

Šeivamedžių kokteilis ir Rabarbarų kokteilis

Gaivieji vasaros gėrimai

Pagal mūsų receptus pagaminti gėrimai numalšins jūsų ir jūsų svečių troškulį.

Panakota

Vasaros desertai

Vasarą svečiams ypatingai patiks saldžiai rūgštus arba gaivus desertas. Čia rasite mūsų nuostabių vasaros desertų patarimų ir idėjų.

Vaisiai ir uogos butelyje

Vaisiai ir uogos butelyje

Išsivirti sultis yra daug paprasčiau, nei galvojote. Pasisemkite įkvėpimo iš mūsų nuostabių receptų.