Pyragas su mėlynių ir aviečių putėsiais

10 porcijų

1,5 valandos

Įvertinimas (0 vnt)

Sudedamosios dalys

125 g lazdynų riešutų
150 g „Dansukker“ nerafinuoto cukranendrių cukraus
5 kiaušinių baltymai
85 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius

Mėlynių ir aviečių putėsiai
150 g mėlynių
150 g aviečių
100 ml vandens
85 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
16 g kukurūzų krakmolo
5–12 ml vandens
500 ml plakamosios grietinėlės

Papuošti
60 g „Dansukker“ cukraus miltelių
šviežių uogų

Gaminimo eiga

1.    Įkaitinkite orkaitę iki 150 °C temperatūros.

2.    Keptuvėje pakepinkite lazdynų riešutus. Pakeptus riešutus išberkite ant rankšluosčio ir patrinkite, kad pašalintumėte luobeles. Smulkintuvu sumalkite riešutus, pamažu suberdami ir nerafinuotą cukranendrių cukrų. Gautą masę atidėkite į šalį.

3.    Dubenyje iki standumo išplakite kiaušinių baltymus. Pamažu įmaišykite cukrų „Panevėžio Plius“. Pamažu į baltymų masę įmaišykite ir riešutų masę.

4.    2 kepimo skardas išklokite kepimo popieriumi ir mišinį paskirstykite plonu sluoksniu.

5.    Abi skardas kepkite atskirai, apatinėje orkaitės dalyje, maždaug po 15–20 minučių. Palikite atvėsti.

6.    Tuo tarpu paruoškite uogų putėsius. Prikaistuvyje maždaug 5 minutes pavirkite uogas su 100 ml vandens. Suberkite cukrų „Panevėžio Plius“ ir pavirkite dar 5 minutes.

7.    Kukurūzų krakmolą sumaišykite su 1–2 šaukšteliais vandens ir įmaišykite į uogų mišinį. Pavirkite dar 2–3 minutes. Nukelkite prikaistuvį nuo ugnies ir palikite visiškai ataušti.

8.    Išplakite grietinėlę ir įmaišykite į ataušusį uogų mišinį.

9.    Riešutinį pagrindą perpjaukite perpus. Vieną dalį padėkite į lėkštę. Užtepkite trečdalį putėsių. Ant viršaus uždėkite antrą riešutinio pagrindo pusę. Užtepkite likusius putėsių sluoksnius ir ant viršaus uždėkite riešutinį pagrindą.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Kokosiniai ir karameliniai kukurūzų spragėsiai

Mėgaujamės savaitgaliu su naminiais saldainiais

Penktadienis yra bene absoliučiai geriausia savaitės diena, o vakaras namuose yra geriausias būdas švęsti darbo savaitės pabaigą. Mes turime receptų jaukiam vakarui!

Blondies pyragaičiai su agrastų marmeladu

Kepiniai skardoje

Kepti skardoje yra paprasta ir patogu ypač, kai į svečius pasikvietėte daug artimų ar norite pavaišinti daug žmonių.

Šokoladinė kava

Gerai sušildo, kai šalta

Žemiau rasite įvairių arbatos, kavos ir karšto šokolado gėrimų variantų. Receptai skirti visiems gyvenimo atvejams: susipylę į termosus gėrimus galite pasiimti į išvyką, mėgautis jais namuose, ryte, po pietų arba vakare.

Blynai su obuolių kompotu ir citrinų skonio grietinėle

Blynai

Blynus labai mėgta vaikai, taip pat ir suaugusieji. Blynai puikiai tinka kaip užkandis tarp pagrindinių valgymų, pasiimti su savimi kur nors išeinant, taip pat priešpiečiams ar desertui.

Apelsinų marmeladas

Citrusinių vaisių metas

Ar galima įsivaizduoti geresnius pusryčius nei blynai, bandelės ar skrudinta duona su namuose pagamintu marmeladu? Semkitės įkvėpimo ir gaminkite iš citrusinių vaisių.

Šokoladinis pyragas

Gardus šokoladas

Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus. Saldumynai puikiai tiks jaukiai leidžiant žiemos vakarą prie arbatos puodelio.