Pyragas su mandarinais

Pyragas su mandarinais

20 porcijų
Pyragas su mandarinais
Įvertinimas: (1ats.)

Sudedamosios dalys

  • 8 kiaušiniai
  • 1200 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
  • 15 g „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
  • 2 g druskos
  • 180 g kakavos miltelių
  • 360 g miltų
  • 400 g ištirpinto sviesto
  • Papuošimui
  • 10 mandarinų
  • 500 ml „Dansukker“ šviesiojo sirupo
  • 300 ml vandens
  • 3 cinamono lazdelių
  • 9 žvaigždinių anyžių
  • 15 g „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
  • plaktos grietinėlės

Išsukite kiaušinius su cukrumi iki purios masės. Sumaišykite sausus ingredientus ir atsargiai įmaišykite juos į kiaušinių ir cukraus masę. Supilkite ištirpintą sviestą. Gautą masę supilkite į platų, negilų kepimo indą, išklotą riebalais išteptu kepimo popieriumi. Kepkite apatinėje orkaitės dalyje 175 °C temperatūroje maždaug 35 minutes. Mandarinus atsargiai ir kiek įmanoma švariau nulupkite. Padalinkite mandarinus į skilteles. Į prikaistuvį supilkite šviesųjį sirupą, vandenį ir prieskonius, užvirinkite. Sudėkite mandarinus, išjunkite viryklę, bet prikaistuvį palikite ant viryklės, kol atvės. Patiekite pyragą su mandarinas, šviesiuoju sirupu ir plakta grietinėle.

Vietoj mandarinų pyragą galite paskaninti kokoso drožlių glazūra
600 g kokoso drožlių
500 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
300 ml „Dansukker“ šviesiojo sirupo
500 ml grietinėlės
200 g margarino

Prikaistuvyje sumaišykite visus ingredientus ir, nuolat maišydami, virkite ant lengvos ugnies 5 minutes. Pyragą kepkite 25 minutes, tada aptepkite pyragą glazūra ir kepkite dar 10 minučių. Palikite pyragą, kad atvėstų, tada supjaustykite į kvadratinius gabalėlius. Laikykite kvadratinius pyragėlius sandariame inde, kiekvieną sluoksnį atskirkite popieriumi. Pyragą galite užšaldyti.

Receptą sukūrė

Dansukker

;