Sudedamosios dalys
8 kiaušiniai
1200 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
15 g vanilinio cukraus
2 g druskos
180 g kakavos miltelių
360 g miltų
400 g ištirpinto sviesto
Papuošimui
10 mandarinų
500 ml „Dansukker“ šviesiojo sirupo
300 ml vandens
3 cinamono lazdelių
9 žvaigždinių anyžių
15 g vanilinio cukraus
plaktos grietinėlės
Gaminimo eiga
Išsukite kiaušinius su cukrumi iki purios masės. Sumaišykite sausus ingredientus ir atsargiai įmaišykite juos į kiaušinių ir cukraus masę. Supilkite ištirpintą sviestą. Gautą masę supilkite į platų, negilų kepimo indą, išklotą riebalais išteptu kepimo popieriumi. Kepkite apatinėje orkaitės dalyje 175 °C temperatūroje maždaug 35 minutes. Mandarinus atsargiai ir kiek įmanoma švariau nulupkite. Padalinkite mandarinus į skilteles. Į prikaistuvį supilkite šviesųjį sirupą, vandenį ir prieskonius, užvirinkite. Sudėkite mandarinus, išjunkite viryklę, bet prikaistuvį palikite ant viryklės, kol atvės. Patiekite pyragą su mandarinas, šviesiuoju sirupu ir plakta grietinėle.
Vietoj mandarinų pyragą galite paskaninti kokoso drožlių glazūra
600 g kokoso drožlių
500 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
300 ml „Dansukker“ šviesiojo sirupo
500 ml grietinėlės
200 g margarino
Prikaistuvyje sumaišykite visus ingredientus ir, nuolat maišydami, virkite ant lengvos ugnies 5 minutes. Pyragą kepkite 25 minutes, tada aptepkite pyragą glazūra ir kepkite dar 10 minučių. Palikite pyragą, kad atvėstų, tada supjaustykite į kvadratinius gabalėlius. Laikykite kvadratinius pyragėlius sandariame inde, kiekvieną sluoksnį atskirkite popieriumi. Pyragą galite užšaldyti.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?
Čatnis - prieskoningas pagardas
Visi čatniai skirstomi į saldžiuosius ir aštriuosius. Gaminant čatnius gali būti naudojami įvairūs vaisiai ir daržovės. Jie troškinami ir paskaninami cukrumi, druska ir prieskoniais. Sukūrėme čatnių receptų, kviečiame juos išbandyti!
Visų mėgstami obuoliai
Vieni paskutinių vasarą prinokstančių vaisių - tai mūsų mėgstami obuoliai. O čia mes surinkome savo geriausius receptus, kuriuose pagrindinis ingredientas yra šis nuostabus vaisius.
Gardus šokoladas
Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus. Saldumynai puikiai tiks jaukiai leidžiant žiemos vakarą prie arbatos puodelio.
Slyvos
Slyvos puikiai tinka gaminant desertus ir marmeladus. Naminį slyvų marmeladą arba čatnį patiekite prie sūrio. Taip pat išbandykite mūsų nuostabų slyvų pyragą!
Sūrio pyragas
Kodėl gi vakarėlyje vietoj torto nepatiekus kreminio ir rūgštaus sūrio pyrago? Sūrio pyragas gali būti įvairių variantų, formų bei skonių. Išbandykite mini arba daugiasluosknius sūrio pyragaičius. Visada laimėsite, jei pyragas bus aviečių, karamelės ar citrinų skonio!