Pyragas „Snickers“

Išsikepkite naminį pyragą „Snickers“. Juk naminiai saldėsiai patys gardžiausi. Pažadame – nenusivilsite.

maždaug 20 porcijų

1 val. + 1 val. atvėsti

Įvertinimas (0 vnt)

Sudedamosios dalys

Pyragas
100 g juodojo šokolado
50 g sviesto
80 g „Dansukker“ ekologiško cukraus „Panevėžio Plius“
1 kiaušinis
45 g miltų

Zefyrų įdaras
Maždaug 200 g minkštų zefyrų
150 g traškaus riešutų sviesto

Irisų masė
100 g žemės riešutų
50 g sviesto
130 g „Dansukker“ rudojo drėgnojo cukraus „Farinas“
70 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo
100 ml riebios grietinėlės

Papuošimas
50 g juodojo šokolado
50 g pieninio šokolado
40 g žemės riešutų

Paruošimo instrukcijos

Įjungę ventiliatoriaus režimą, orkaitę įkaitinkite iki 175 °C temperatūros. Riebalais ištepkite pailgą (maždaug 36 cm ilgio ir 13 cm pločio) kepimo formą.

Šokoladą sukapokite. Ištirpinkite sviestą, įmaišykite šokolado gabalėlius. Kai šokoladas ištirps, toliau maišydami suberkite cukrų.

Įmaišykite kiaušinį ir miltus. Masę supilkite į kepimo indą ir kepkite vidurinėje orkaitės dalyje maždaug 5 minutes. Palikite atvėsti.

Paruoškite zefyrų įdarą. Minkštus zefyrus su riešutų sviestu sudėkite į prikaistuvį, sumaišykite ir užkaiskite. Karštą įdarą paskirstykite ant pyrago ir padėkite į šaldytuvą sustingti.

Paruoškite irisų masę. Žemės riešutus susmulkinkite ir atidėkite į šalį. Likusius produktus sudėkite į storadugnį prikaistuvį. Kaitinkite, kol masės temperatūra pasieks 120 °C. Jeigu termometro neturite, lašelį irisų masės įdėkite į šalto vandens stiklinę. Jeigu mišinys sustings į apvalų minkštą kamuoliuką, vadinasi, irisų masė paruošta. Suberkite žemės riešutus. Irisų masę tolygiai paskirstykite ant zefyrų įdaro. Padėkite į šaldytuvą maždaug valandai, kad sustingtų.

Ant garų ištirpinkite juodąjį ir pieninį šokoladą, tolygiai paskirstykite jį ant irisų masės. Pabarstykite smulkintais žemės riešutais. Pyragas jau paruoštas, palaikykite šaldytuve, kol sustings, tada supjaustykite gabalėliais.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Valentinas kviečia prie stalo

Iš tiesų Meilės diena tęsiasi visus metus. Tačiau būtent vasario 14 d. meilei skiriamas ypatingas dėmesys. Tada kaip tik yra tinkama proga paruošti gardėsių.

Žiemos iškyla

Gražią žiemos dieną visų nuotaika būna tiesiog puiki! Tačiau linksmybėms lauke reikia daug energijos.

Blynai

Blynus labai mėgta vaikai, taip pat ir suaugusieji. Blynai puikiai tinka kaip užkandis tarp pagrindinių valgymų, pasiimti su savimi kur nors išeinant, taip pat priešpiečiams ar desertui.

Citrusinių vaisių metas

Ar galima įsivaizduoti geresnius pusryčius nei blynai, bandelės ar skrudinta duona su namuose pagamintu marmeladu? Semkitės įkvėpimo ir gaminkite iš citrusinių vaisių.

Gerai sušildo, kai šalta

Karšti gėrimai puikiai tinka visais mūsų niūraus šiaurės klimato metų laikais. Tačiau labiausiai šiluma vertinama prasidėjus rudens šalčiams ir žiemą.

Gardus šokoladas

Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus.