Sudedamosios dalys
Pyragas
100 g juodojo šokolado
50 g sviesto
80 g „Dansukker“ ekologiško cukraus „Panevėžio Plius“
1 kiaušinis
45 g miltų
Zefyrų įdaras
Maždaug 200 g minkštų zefyrų
150 g traškaus riešutų sviesto
Irisų masė
100 g žemės riešutų
50 g sviesto
130 g „Dansukker“ rudojo drėgnojo cukraus „Farinas“
70 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo
100 ml riebios grietinėlės
Papuošimas
50 g juodojo šokolado
50 g pieninio šokolado
40 g žemės riešutų
Paruošimo instrukcijos
Įjungę ventiliatoriaus režimą, orkaitę įkaitinkite iki 175 °C temperatūros. Riebalais ištepkite pailgą (maždaug 36 cm ilgio ir 13 cm pločio) kepimo formą.
Šokoladą sukapokite. Ištirpinkite sviestą, įmaišykite šokolado gabalėlius. Kai šokoladas ištirps, toliau maišydami suberkite cukrų.
Įmaišykite kiaušinį ir miltus. Masę supilkite į kepimo indą ir kepkite vidurinėje orkaitės dalyje maždaug 5 minutes. Palikite atvėsti.
Paruoškite zefyrų įdarą. Minkštus zefyrus su riešutų sviestu sudėkite į prikaistuvį, sumaišykite ir užkaiskite. Karštą įdarą paskirstykite ant pyrago ir padėkite į šaldytuvą sustingti.
Paruoškite irisų masę. Žemės riešutus susmulkinkite ir atidėkite į šalį. Likusius produktus sudėkite į storadugnį prikaistuvį. Kaitinkite, kol masės temperatūra pasieks 120 °C. Jeigu termometro neturite, lašelį irisų masės įdėkite į šalto vandens stiklinę. Jeigu mišinys sustings į apvalų minkštą kamuoliuką, vadinasi, irisų masė paruošta. Suberkite žemės riešutus. Irisų masę tolygiai paskirstykite ant zefyrų įdaro. Padėkite į šaldytuvą maždaug valandai, kad sustingtų.
Ant garų ištirpinkite juodąjį ir pieninį šokoladą, tolygiai paskirstykite jį ant irisų masės. Pabarstykite smulkintais žemės riešutais. Pyragas jau paruoštas, palaikykite šaldytuve, kol sustings, tada supjaustykite gabalėliais.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Marinuotos daržovės ir vaisiai
Konservuotos vasaros daržovės ilgam išsaugos vasaros skonį. Marinuotas daržoves patiekite prie grilio patiekalų ar mėsos.

Visų mėgstami obuoliai
Vieni paskutinių vasarą prinokstančių vaisių - tai mūsų mėgstami obuoliai. O čia mes surinkome savo geriausius receptus, kuriuose pagrindinis ingredientas yra šis nuostabus vaisius.

Mėlynės – geriausios miško uogos
Mėlynės yra vis dėlto geriausios miško uogos. Mėlynių sezonas paprastai prasideda liepos mėnesį ir tęsiasi iki rudens. Pasirūpinkite miško mėlynių atsargomis ir kepkite pyragus, gaminkite uogienes arba kompotus.

Uogienės ir sultys
Paprasta ir smagu pasigaminti savo uogienių ir sulčių. Naudodami tokius mūsų produktus, kaip cukrus uogienėms ir cukrus marmeladams, galėsite lengvai pasigaminti uogienės ar marmelado.

Gervuogės - aviečių pusseserės
Gervuogės idealiai tinka kepiniams, ledams, uogienėms bei kompotams, o jomis papuošti patiekalai atrodo išties prabangiai.

Čatnis - prieskoningas pagardas
Visi čatniai skirstomi į saldžiuosius ir aštriuosius. Gaminant čatnius gali būti naudojami įvairūs vaisiai ir daržovės. Jie troškinami ir paskaninami cukrumi, druska ir prieskoniais.