Pyragaičiai-ledinukai

Apie 10 vnt.
Pyragaičiai-ledinukai
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

100 g sviesto arba margarino
150 g miltų
20 g „Dansukker“ cukraus miltelių
30 ml vandens

Įdarui
100 g šilauogių
25 ml smulkiai sukapotų mėtų
40 g „Dansukker“ cukraus „Farinas“

Glajui
1 kiaušinio baltymo
80 g „Dansukker“ cukranendrių cukraus
25 smulkintų riešutų
Medinių ledinukų pagaliukų

Sumaišykite produktus tešlai. Tešlą krėskite į plastikinį maišelį ir palikite šaldytuve bent pusvalandį.

Dubenyje sumaišykite uogas, mėtas ir cukrų „Fariną“.

Iškočiokite tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus. Naudodami pjoviklį arba stiklinę išpjaukite 20 8–10 cm skersmens apskritimų. Šaukštu uždėkite šilauogių įdarą ant pusės apskritimų. Patepkite kraštus kiaušinio baltymu ir likusius apskritimus uždėkite ant viršaus. Kraštus apspauskite šakute. Pyragaičius patepkite kiaušinio baltymu ir apibarstykite cukranendrių cukrumi.

Kepkite ant vidurinės orkaitės lentynėlės 200 °C temperatūroje apie 15 minučių. Tik ištraukę pyragaičius iš orkaitės, į kiekvieną įkiškite ledinuko pagaliuką. Prieš patiekdami palaukite, kol truputį atauš.

Galite patiekti su vanilės padažu.

Receptą sukūrė

Dansukker