Sudedamosios dalys
100 g sviesto arba margarino
150 g miltų
20 g „Dansukker“ cukraus miltelių
30 ml vandens
Įdarui
100 g šilauogių
25 ml smulkiai sukapotų mėtų
40 g „Dansukker“ cukraus „Farinas“
Glajui
1 kiaušinio baltymo
80 g „Dansukker“ cukranendrių cukraus
25 smulkintų riešutų
Medinių ledinukų pagaliukų
Paruošimo instrukcijos
Sumaišykite produktus tešlai. Tešlą krėskite į plastikinį maišelį ir palikite šaldytuve bent pusvalandį.
Dubenyje sumaišykite uogas, mėtas ir cukrų „Fariną“.
Iškočiokite tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus. Naudodami pjoviklį arba stiklinę išpjaukite 20 8–10 cm skersmens apskritimų. Šaukštu uždėkite šilauogių įdarą ant pusės apskritimų. Patepkite kraštus kiaušinio baltymu ir likusius apskritimus uždėkite ant viršaus. Kraštus apspauskite šakute. Pyragaičius patepkite kiaušinio baltymu ir apibarstykite cukranendrių cukrumi.
Kepkite ant vidurinės orkaitės lentynėlės 200 °C temperatūroje apie 15 minučių. Tik ištraukę pyragaičius iš orkaitės, į kiekvieną įkiškite ledinuko pagaliuką. Prieš patiekdami palaukite, kol truputį atauš.
Galite patiekti su vanilės padažu.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Marinuotos daržovės ir vaisiai
Konservuotos vasaros daržovės ilgam išsaugos vasaros skonį. Marinuotas daržoves patiekite prie grilio patiekalų ar mėsos.

Visų mėgstami obuoliai
Vieni paskutinių vasarą prinokstančių vaisių - tai mūsų mėgstami obuoliai. O čia mes surinkome savo geriausius receptus, kuriuose pagrindinis ingredientas yra šis nuostabus vaisius.

Mėlynės – geriausios miško uogos
Mėlynės yra vis dėlto geriausios miško uogos. Mėlynių sezonas paprastai prasideda liepos mėnesį ir tęsiasi iki rudens. Pasirūpinkite miško mėlynių atsargomis ir kepkite pyragus, gaminkite uogienes arba kompotus.

Uogienės ir sultys
Paprasta ir smagu pasigaminti savo uogienių ir sulčių. Naudodami tokius mūsų produktus, kaip cukrus uogienėms ir cukrus marmeladams, galėsite lengvai pasigaminti uogienės ar marmelado.

Gervuogės - aviečių pusseserės
Gervuogės idealiai tinka kepiniams, ledams, uogienėms bei kompotams, o jomis papuošti patiekalai atrodo išties prabangiai.

Čatnis - prieskoningas pagardas
Visi čatniai skirstomi į saldžiuosius ir aštriuosius. Gaminant čatnius gali būti naudojami įvairūs vaisiai ir daržovės. Jie troškinami ir paskaninami cukrumi, druska ir prieskoniais.