Sudedamosios dalys
2 kiaušiniai
200 ml pieno
150 g paprastų miltų
10 g kepimo miltelių
1/2 g šafrano
3 g vanilinio cukraus
Žiupsnelis druskos
40 g "Panevėžio +" cukraus
Sviestas kepimui
Užpilas
"Dansukker šviesusis" sirupas
Stambiai sukapotų lazdyno riešutų
Bruknių uogų
"Dansukker" cukraus milteliai
Gaminimo eiga
Atskirkite kiaušinių trynius ir baltymus. Kiaušinių trynius suplakite su pienu. Suberkite miltus, kepimo miltelius, šafraną, vanilinį cukrų ir druską. Išplakite iki vientisos tešlos.
Atskirame dubenyje plakite kiaušinių baltymus, kol jie taps standūs. Suberkite cukrų ir toliau plakite, kol mišinys sudarys standžias, blizgias viršūnes. Atsargiai po truputį įmaišykite kiaušinių baltymų mišinį į tešlą.
Keptuvėje ištirpinkite šiek tiek sviesto ir šaukštu supilkite blynų tešlą. Kepkite, kol abi pusės taps auksinės spalvos.
Apšlakstykite sirupu, pabarstykite lazdyno riešutais ir bruknėmis ir
pabarstykite cukraus milteliais.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?
Čatnis - prieskoningas pagardas
Visi čatniai skirstomi į saldžiuosius ir aštriuosius. Gaminant čatnius gali būti naudojami įvairūs vaisiai ir daržovės. Jie troškinami ir paskaninami cukrumi, druska ir prieskoniais. Sukūrėme čatnių receptų, kviečiame juos išbandyti!
Visų mėgstami obuoliai
Vieni paskutinių vasarą prinokstančių vaisių - tai mūsų mėgstami obuoliai. O čia mes surinkome savo geriausius receptus, kuriuose pagrindinis ingredientas yra šis nuostabus vaisius.
Gardus šokoladas
Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus. Saldumynai puikiai tiks jaukiai leidžiant žiemos vakarą prie arbatos puodelio.
Slyvos
Slyvos puikiai tinka gaminant desertus ir marmeladus. Naminį slyvų marmeladą arba čatnį patiekite prie sūrio. Taip pat išbandykite mūsų nuostabų slyvų pyragą!
Sūrio pyragas
Kodėl gi vakarėlyje vietoj torto nepatiekus kreminio ir rūgštaus sūrio pyrago? Sūrio pyragas gali būti įvairių variantų, formų bei skonių. Išbandykite mini arba daugiasluosknius sūrio pyragaičius. Visada laimėsite, jei pyragas bus aviečių, karamelės ar citrinų skonio!