Sudedamosios dalys
Torto pagrindo receptas
2 kiaušiniai
50 ml „Dansukker“ cukraus
1 arbatinis šaukštelis „Dansukker“ vanilinio cukraus
4 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
sviesto arba margarino ir kvietinių miltų formai
„Dansukker“ cukraus pyragui pabarstyti
Vanilinis kremas
1 kiaušinio trynys
100 ml grietinėlės
1 valgomasis šaukštas bulvių krakmolo
1 valgomasis šaukštas „Dansukker“ cukraus miltelių
1 arbatinis šaukštelis „Dansukker“ vanilinio cukraus
Grietinėlės kremas
100 ml plaktos grietinėlės
100 ml vanilinio kremo, žr. ankstesnį receptą
75 ml mėgstamos uogienės
Papuošimui
Žaliojo marcipano
„Dansukker“ cukraus miltelių
Gaminimo eiga
Torto pagrindas
Iš folijos ar kepimo popieriaus padarykite 35 x 15 cm formą ir įdėkite į skardą.
Išplakite kiaušinius ir abi cukraus rūšis iki purumo. Suberkite kvietinius miltus ir gerai išmaišykite. Ištepkite tešlą formoje ir kepkite orkaitės viduryje 225° C temperatūroje apie 5 minutes. Prieš išversdami iš formos pyragą apibarstykite cukrumi. Atvėsinkite.
Vanilinis kremas
Išmaišykite viską, išskyrus vanilinį cukrų, puode ir pavirinkite ant silpnos ugnies, kol kremas sutirštės. Prieš dėdami vanilinį cukrų, atvėsinkite.
Grietinėlę išplakite iki standžių putų. Išmaišykite vanilinį kremą grietinėlėje. Torto pagrindą ištepkite uogiene ir plonu grietinėlės kremo sluoksniu. Antrąjį pagrindą uždėkite ant įdaro. Likusį grietinėlės kremą paskirstykite ant viršaus. Plonai iškočiokite marcipaną. Užklokite iškočiotu marcipanu įdarą ir atsargiai prispauskite palei pyrago kraštą. Marcipaną apibarstykite cukraus milteliais.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?
Mėgaujamės savaitgaliu su naminiais saldainiais
Penktadienis yra bene absoliučiai geriausia savaitės diena, o vakaras namuose yra geriausias būdas švęsti darbo savaitės pabaigą. Mes turime receptų jaukiam vakarui!
Kepiniai skardoje
Kepti skardoje yra paprasta ir patogu ypač, kai į svečius pasikvietėte daug artimų ar norite pavaišinti daug žmonių.
Gerai sušildo, kai šalta
Žemiau rasite įvairių arbatos, kavos ir karšto šokolado gėrimų variantų. Receptai skirti visiems gyvenimo atvejams: susipylę į termosus gėrimus galite pasiimti į išvyką, mėgautis jais namuose, ryte, po pietų arba vakare.
Blynai
Blynus labai mėgta vaikai, taip pat ir suaugusieji. Blynai puikiai tinka kaip užkandis tarp pagrindinių valgymų, pasiimti su savimi kur nors išeinant, taip pat priešpiečiams ar desertui.
Citrusinių vaisių metas
Ar galima įsivaizduoti geresnius pusryčius nei blynai, bandelės ar skrudinta duona su namuose pagamintu marmeladu? Semkitės įkvėpimo ir gaminkite iš citrusinių vaisių.
Gardus šokoladas
Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus. Saldumynai puikiai tiks jaukiai leidžiant žiemos vakarą prie arbatos puodelio.