Princesės keksiukai

Šie subtilūs keksiukai užburia ne tik išvaizda, bet ir skoniu. Tai miniatiūrinė tradicinio švediško princesės torto su marcipanais ir vaniliniu kremu versija. Skanaus!

12 vnt.

maždaug 2 val.

Įvertinimas (3 vnt)

Sudedamosios dalys

Aviečių uogienė
250 g aviečių
125 g „Dansukker“ cukraus uogienėms 

Vanilinis kremas
Pusė vanilės ankšties
250 ml pieno
4 kiaušinių tryniai
45 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
5 g vanilinio cukraus
30 g kukurūzų krakmolo
25 g sviesto (kambario temperatūros) 

Keksiukai
100 g sviesto
75 ml pieno
2 kiaušiniai
90 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
5 g vanilinio cukraus
140 g miltų 
5 g kepimo miltelių

Papuošimas
Marcipanų
„Dansukker“ cukraus miltelių
50 g baltojo šokolado

Gaminimo eiga

Pradėkite nuo aviečių uogienės. Nuplaukite ir perrinkite avietes. Sudėkite į prikaistuvį, suberkite cukrų uogienėms ir sumaišykite. Pavirkite 3–4 minutes.

Nugraibykite putas. Išpilstykite į karštus, visiškai švarius stiklainiukus. Sandariai užsukite ir laikykite vėsioje vietoje. 

Paruoškite vanilinį kremą. Išimkite vanilės ankšties minkštimą ir užvirkite kartu su pienu.

Išgriebkite vanilės ankšties minkštimą. Kiaušinių trynius, cukrų, kukurūzų miltus ir vanilinį cukrų išplakite iki purumo. Toliau plakdami supilkite pieną.

Mišinį vėl supilkite į prikaistuvį ir nuolat plakdami užvirkite. Palaukite, kol kremas sutirštės, ir nuimkite nuo ugnies, tada plakdami pamažu sukrėskite sviestą. Perkoškite kremą per smulkų sietelį. Uždenkite plastikine plėvele ir padėkite į šaldytuvą.

Tada paruoškite keksiukus. Ištirpinkite sviestą, supilkite pieną. Iki purumo išplakite kiaušinius, cukrų ir vanilinį cukrų. Supilkite pieno mišinį.

Dubenyje sumaišykite miltus ir kepimo miltelius ir atsargiai įmaišykite į kiaušinių masę. Tešlą šaukštu sukrėskite į specialų kepimo indą arba popierines formeles ant kepimo skardos. Į kiekvieno keksiuko vidų įdėkite šaukštą aviečių uogienės.

Kepkite 10–12 minučių vidurinėje orkaitės dalyje 225 °C temperatūroje. Įjunkite kaitinimą iš viršaus ir apačios. Palikite ant grotelių, kad atvėstų.

Kiekviename keksiuke įspauskite po skylutę ir įkrėskite kremo. Išplaktą grietinėlę sukrėskite į konditerinį maišelį su pasirinktos formos antgaliu. Grietinėlės išspauskite ant kiekvieno keksiuko.

Ištirpinkite šokoladą ir atidėkite į šalį. Ant cukraus milteliais pabarstyto stalviršio plonai iškočiokite marcipaninę masę. Sausainių formele išspauskite 60 maždaug 5 cm skersmens apskritimų. Kiekvieną apskritimą dusyk perlenkite vidurio link.

Iš keturių apskritimų (aštrūs kampai nukreipti į vidų) suformuokite vieną didesnį. Kad laikytųsi, užlašinkite šokolado. Paskutinį perlenktą apskritimą dėkite į vidurį. Kai šokoladas sustings, marcipanines gėlytes išdėliokite ant kremo. Pabarstykite cukraus milteliais.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Uogienės ir marmeladai su vasaros gėrybėmis

Uogienės ir marmeladai su vasaros gėrybėmis

Išsaugokite dalelę vasaros žiemai ir išsivirkite uogienės ir marmelado pagal mūsų nuostabius receptus. Naudojant „Dansukker“ cukrų uogienėms ir cukrų marmeladams ypatingai paprasta pagaminti naminę uogienę.

Uogienės ir sausainių ledai

Pasigaminkite naminių ledų

Pasigaminkite ledus patys! Kam pirkti ledų, jei galite pasigaminti jų patys? Čia pateikiame mūsų geriausius ledų receptus. Paeksperimentuokite ir atraskite savo favoritus!

Sūrio pyragas su rabarbarais ir braškėmis

Vasaros uogos kepiniams

Kepkite su vasaros uogomis. Dalinamės mūsų kepinių su uogomis receptais.

Gazuotas rabarbarų gėrimas

Gaivieji vasaros gėrimai

Pagal mūsų receptus pagaminti gėrimai numalšins jūsų ir jūsų svečių troškulį.

Panakota

Vasaros desertai

Vasarą svečiams ypatingai patiks saldžiai rūgštus arba gaivus desertas. Čia rasite mūsų nuostabių vasaros desertų patarimų ir idėjų.

Vaisiai ir uogos butelyje

Vaisiai ir uogos butelyje

Išsivirti sultis yra daug paprasčiau, nei galvojote. Pasisemkite įkvėpimo iš mūsų nuostabių receptų.