Prancūziška nuga su žemės riešutais ir pistacijomis

Maždaug 35 vnt.

maždaug 1 val. + 24 val.

Įvertinimas (2 vnt)

Sudedamosios dalys

200 g žemės riešutų
100 g pistacijų
210 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
370 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo
85 g vandens
2 kiaušinių baltymai (75 g)

Paruošimo instrukcijos

1. Orkaitę įkaitinkite iki 125 °C. Riešutus sukapokite ir maždaug 20 min. skrudinkite orkaitėje.

2. Prikaistuvyje sumaišykite cukrų, sirupą ir vandenį. Ant didelės ugnies įkaitinkite iki 150 °C (nereikia uždengti). Patikrinkite temperatūrą.

3. Kol sirupas kaista, dubenyje iki standumo išplakite kiaušinių baltymus. Kai sirupas pasieks reikiamą temperatūrą, į kiaušinių plakinį smarkiai plakdami plona srovele supilkite sirupą.

4. Plakite dar 10 minučių, kol skystis ims tirštėti ir taps tąsus. Kuo ilgiau plaksite, tuo standesnė bus nuga. Įmaišykite skrudintus riešutus.

5. Masę sukrėskite į aliejumi išteptą 20 x 30 cm kepimo skardą, išklotą popieriumi. Pasitepę rankas aliejumi, įspauskite nugą į skardą, kad paviršius būtų lygus.

6. Palikite nugą kambario temperatūroje per naktį sustingti. Pabarstykite cukraus milteliais ir supjaustykite mažais gabalėliais. Gabalėlius vieną nuo kito atskirkite riebalams atspariu popieriumi ir laikykite sandariame stiklainėlyje.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Kalėdų kepiniai

Atėjo kalėdinių kepinių metas. Siūlome nustebinti savo artimuosius.

Kalėdiniai saldainiai

Kalėdinis stalas tiems, kas mėgsta saldumynus, neįsivaizduojamas be saldainių.

Kalėdų pyragaičiai

Kalėdiniai pyragaičiai puikiai tinka ne tik patiekti ant staltiese pakloto desertų stalo, bet ir gražiai supakuoti jie gali virti nuostabia dovana.

Dovanų idėjos

Pati geriausia Kalėdų dovana, tai ta dovana kuri yra pagaminta Jūsų pačių. 

Kalėdų desertai

Žiemos viduryje pakvimpa apelsinais ir šafranu.

Kalėdiniai gėrimai

Čia rasite pasiūlymų tiek dideliems, tiek mažiems Kalėdas švenčiantiems draugams.