Prancūziška nuga su žemės riešutais ir pistacijomis

Maždaug 35 vnt.

maždaug 1 val. + 24 val.

Įvertinimas (7 vnt)

Sudedamosios dalys

200 g žemės riešutų
100 g pistacijų
210 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
370 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo
85 g vandens
2 kiaušinių baltymai (75 g)

Gaminimo eiga

1. Orkaitę įkaitinkite iki 125 °C. Riešutus sukapokite ir maždaug 20 min. skrudinkite orkaitėje.

2. Prikaistuvyje sumaišykite cukrų, sirupą ir vandenį. Ant didelės ugnies įkaitinkite iki 150 °C (nereikia uždengti). Patikrinkite temperatūrą.

3. Kol sirupas kaista, dubenyje iki standumo išplakite kiaušinių baltymus. Kai sirupas pasieks reikiamą temperatūrą, į kiaušinių plakinį smarkiai plakdami plona srovele supilkite sirupą.

4. Plakite dar 10 minučių, kol skystis ims tirštėti ir taps tąsus. Kuo ilgiau plaksite, tuo standesnė bus nuga. Įmaišykite skrudintus riešutus.

5. Masę sukrėskite į aliejumi išteptą 20 x 30 cm kepimo skardą, išklotą popieriumi. Pasitepę rankas aliejumi, įspauskite nugą į skardą, kad paviršius būtų lygus.

6. Palikite nugą kambario temperatūroje per naktį sustingti. Pabarstykite cukraus milteliais ir supjaustykite mažais gabalėliais. Gabalėlius vieną nuo kito atskirkite riebalams atspariu popieriumi ir laikykite sandariame stiklainėlyje.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Kokosiniai ir karameliniai kukurūzų spragėsiai

Mėgaujamės savaitgaliu su naminiais saldainiais

Penktadienis yra bene absoliučiai geriausia savaitės diena, o vakaras namuose yra geriausias būdas švęsti darbo savaitės pabaigą. Mes turime receptų jaukiam vakarui!

Blondies pyragaičiai su agrastų marmeladu

Kepiniai skardoje

Kepti skardoje yra paprasta ir patogu ypač, kai į svečius pasikvietėte daug artimų ar norite pavaišinti daug žmonių.

Šokoladinė kava

Gerai sušildo, kai šalta

Žemiau rasite įvairių arbatos, kavos ir karšto šokolado gėrimų variantų. Receptai skirti visiems gyvenimo atvejams: susipylę į termosus gėrimus galite pasiimti į išvyką, mėgautis jais namuose, ryte, po pietų arba vakare.

Blynai su obuolių kompotu ir citrinų skonio grietinėle

Blynai

Blynus labai mėgta vaikai, taip pat ir suaugusieji. Blynai puikiai tinka kaip užkandis tarp pagrindinių valgymų, pasiimti su savimi kur nors išeinant, taip pat priešpiečiams ar desertui.

Apelsinų marmeladas

Citrusinių vaisių metas

Ar galima įsivaizduoti geresnius pusryčius nei blynai, bandelės ar skrudinta duona su namuose pagamintu marmeladu? Semkitės įkvėpimo ir gaminkite iš citrusinių vaisių.

Šokoladinis pyragas

Gardus šokoladas

Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus. Saldumynai puikiai tiks jaukiai leidžiant žiemos vakarą prie arbatos puodelio.