Prancūziška nuga su žemės riešutais ir pistacijomis

Prancūziška nuga su žemės riešutais ir pistacijomis

Maždaug 35 vnt. maždaug 1 val. + 24 val.
Prancūziška nuga su žemės riešutais ir pistacijomis
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

  • 200 g žemės riešutų
  • 100 g pistacijų
  • 210 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
  • 370 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo
  • 85 g vandens
  • 2 kiaušinių baltymai (75 g)

1. Orkaitę įkaitinkite iki 125 °C. Riešutus sukapokite ir maždaug 20 min. skrudinkite orkaitėje.

2. Prikaistuvyje sumaišykite cukrų, sirupą ir vandenį. Ant didelės ugnies įkaitinkite iki 150 °C (nereikia uždengti). Patikrinkite temperatūrą.

3. Kol sirupas kaista, dubenyje iki standumo išplakite kiaušinių baltymus. Kai sirupas pasieks reikiamą temperatūrą, į kiaušinių plakinį smarkiai plakdami plona srovele supilkite sirupą.

4. Plakite dar 10 minučių, kol skystis ims tirštėti ir taps tąsus. Kuo ilgiau plaksite, tuo standesnė bus nuga. Įmaišykite skrudintus riešutus.

5. Masę sukrėskite į aliejumi išteptą 20 x 30 cm kepimo skardą, išklotą popieriumi. Pasitepę rankas aliejumi, įspauskite nugą į skardą, kad paviršius būtų lygus.

6. Palikite nugą kambario temperatūroje per naktį sustingti. Pabarstykite cukraus milteliais ir supjaustykite mažais gabalėliais. Gabalėlius vieną nuo kito atskirkite riebalams atspariu popieriumi ir laikykite sandariame stiklainėlyje.

Receptą sukūrė

Dansukker

;