Prancūziška nuga su žemės riešutais ir pistacijomis

Maždaug 35 vnt.

maždaug 1 val. + 24 val.

Įvertinimas (1 vnt)

Sudedamosios dalys

200 g žemės riešutų
100 g pistacijų
210 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
370 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo
85 g vandens
2 kiaušinių baltymai (75 g)

Paruošimo instrukcijos

1. Orkaitę įkaitinkite iki 125 °C. Riešutus sukapokite ir maždaug 20 min. skrudinkite orkaitėje.

2. Prikaistuvyje sumaišykite cukrų, sirupą ir vandenį. Ant didelės ugnies įkaitinkite iki 150 °C (nereikia uždengti). Patikrinkite temperatūrą.

3. Kol sirupas kaista, dubenyje iki standumo išplakite kiaušinių baltymus. Kai sirupas pasieks reikiamą temperatūrą, į kiaušinių plakinį smarkiai plakdami plona srovele supilkite sirupą.

4. Plakite dar 10 minučių, kol skystis ims tirštėti ir taps tąsus. Kuo ilgiau plaksite, tuo standesnė bus nuga. Įmaišykite skrudintus riešutus.

5. Masę sukrėskite į aliejumi išteptą 20 x 30 cm kepimo skardą, išklotą popieriumi. Pasitepę rankas aliejumi, įspauskite nugą į skardą, kad paviršius būtų lygus.

6. Palikite nugą kambario temperatūroje per naktį sustingti. Pabarstykite cukraus milteliais ir supjaustykite mažais gabalėliais. Gabalėlius vieną nuo kito atskirkite riebalams atspariu popieriumi ir laikykite sandariame stiklainėlyje.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Pasigaminkite naminių ledų

Pasigaminkite ledus patys! Kam pirkti ledų, jei galite pasigaminti jų patys? Čia pateikiame mūsų geriausius ledų receptus. Paeksperimentuokite ir atraskite savo favoritus!

Vasaros pusryčiai

Sukūrėme receptų jūsų ramiems ir nuostabiems vasaros pusryčiams. Su kuo norėtumėte pradėti dieną?

Rabarbarų gaminiai

Rabarbarų pyragas – tai klasika. Kodėl gi dabar neišsispaudus rabarbarų sulčių ar neišvirus rabarbarų kompoto?

Gaivieji vasaros gėrimai

Pagal mūsų receptus pagaminti gėrimai numalšins jūsų ir jūsų svečių troškulį.

Sūrio pyragas

Kodėl gi vakarėlyje vietoj torto nepatiekus kreminio ir rūgštaus sūrio pyrago? Sūrio pyragas gali būti įvairių variantų, formų bei skonių.

Gardus šokoladas

Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus.