Sudedamosios dalys
Tėšla pyragui
150 g sviesto arba margarino
150 ml viso grūdo miltų
150 ml kvietinių miltų
1 valg. šaukštas šalto vandens
Įdaras
400 g vyšninių pomidorų
2-3 svogūnai
2 valg. šaukšt. ištirpinto margarino
2 arbat. šaukšt. „Dansukker“ rudojo cukraus
3 valg. šaukšt. pomidorų pastos
1 valg. šaukšt. „Dansukker“ šviesiojo sirupo
1-2 česnako skiltelės (nebūtina)
1 valg. šaukštas susmulkinto šviežio raudonėlio
2 valg. šaukštai susmulkinto šviežio baziliko
0,5 šaukštelio druskos
1-2 šaukšteliai ”Sambal Oelek” padažo
400 ml tarkuoto kietojo sūrio
200 ml plakamos grietinėlės
Gaminimo eiga
Sumaišykite visas sudedamąsias dalis pyrago tešlai. Sudėkite tešlą į apie 28 cm skersmens pyrago kepimo formą. Prispauskite. Palaikykite šaldytuve 30 minučių. Kepkite pyrago padą 225 °C temperatūroje apie 10 minučių.
Nulupkite ir susmulkinkite svogūną. Pakepkite riebaluose svogūną kartu su ruduoju cukrumi. Sudėkite pomidorų pastą, sirupą, česnaką, prieskonines žoles, druską ir ”Sambal oelek” padažą. Paragaukite ir pagal skonį įberkite dar prieskonių. Ant pyrago pado sudėkite sluoksnį sūrio. Ant sūrio sudėkite įdarą. Sudėkite pomidorus. Apibarstykite likusiu sūriu. Supilkite grietinėlę. Kepkite vidurinėje orkaitės lentynoje apie 15 minučių. Su pyragu patiekite šviežių salotų.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?
Mėgaujamės savaitgaliu su naminiais saldainiais
Penktadienis yra bene absoliučiai geriausia savaitės diena, o vakaras namuose yra geriausias būdas švęsti darbo savaitės pabaigą. Mes turime receptų jaukiam vakarui!
Kepiniai skardoje
Kepti skardoje yra paprasta ir patogu ypač, kai į svečius pasikvietėte daug artimų ar norite pavaišinti daug žmonių.
Gerai sušildo, kai šalta
Žemiau rasite įvairių arbatos, kavos ir karšto šokolado gėrimų variantų. Receptai skirti visiems gyvenimo atvejams: susipylę į termosus gėrimus galite pasiimti į išvyką, mėgautis jais namuose, ryte, po pietų arba vakare.
Blynai
Blynus labai mėgta vaikai, taip pat ir suaugusieji. Blynai puikiai tinka kaip užkandis tarp pagrindinių valgymų, pasiimti su savimi kur nors išeinant, taip pat priešpiečiams ar desertui.
Citrusinių vaisių metas
Ar galima įsivaizduoti geresnius pusryčius nei blynai, bandelės ar skrudinta duona su namuose pagamintu marmeladu? Semkitės įkvėpimo ir gaminkite iš citrusinių vaisių.
Gardus šokoladas
Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus. Saldumynai puikiai tiks jaukiai leidžiant žiemos vakarą prie arbatos puodelio.