Pomidorų pyragas

apie 6 porcijas
Pomidorų pyragas
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

    Tėšla pyragui

    • 150 g sviesto arba margarino
    • 150 ml viso grūdo miltų
    • 150 ml kvietinių miltų
    • 1 valg. šaukštas šalto vandens

    Įdaras

    • 400 g vyšninių pomidorų
    • 2-3 svogūnai
    • 2 valg. šaukšt. ištirpinto margarino
    • 2 arbat. šaukšt. „Dansukker“ rudojo cukraus
    • 3 valg. šaukšt. pomidorų pastos
    • 1 valg. šaukšt. „Dansukker“ šviesiojo sirupo
    • 1-2 česnako skiltelės (nebūtina)
    • 1 valg. šaukštas susmulkinto šviežio raudonėlio
    • 2 valg. šaukštai susmulkinto šviežio baziliko
    • 0,5 šaukštelio druskos
    • 1-2 šaukšteliai ”Sambal Oelek” padažo
    • 400 ml tarkuoto kietojo sūrio
    • 200 ml plakamos grietinėlės

    Sumaišykite visas sudedamąsias dalis pyrago tešlai.   Sudėkite tešlą į apie 28 cm skersmens pyrago kepimo formą. Prispauskite. Palaikykite šaldytuve 30 minučių. Kepkite pyrago padą 225 °C temperatūroje apie 10 minučių.

    Nulupkite ir susmulkinkite svogūną.  Pakepkite riebaluose svogūną kartu su ruduoju cukrumi.  Sudėkite pomidorų pastą, sirupą, česnaką, prieskonines žoles, druską ir ”Sambal oelek” padažą. Paragaukite ir pagal skonį įberkite dar prieskonių. Ant pyrago pado sudėkite sluoksnį sūrio.  Ant sūrio sudėkite įdarą.  Sudėkite pomidorus.  Apibarstykite likusiu sūriu. Supilkite grietinėlę. Kepkite vidurinėje orkaitės lentynoje apie 15 minučių. Su pyragu patiekite šviežių salotų.

    Receptą sukūrė

    Dansukker