Sudedamosios dalys
Tėšla pyragui
150 g sviesto arba margarino
150 ml viso grūdo miltų
150 ml kvietinių miltų
1 valg. šaukštas šalto vandens
Įdaras
400 g vyšninių pomidorų
2-3 svogūnai
2 valg. šaukšt. ištirpinto margarino
2 arbat. šaukšt. „Dansukker“ rudojo cukraus
3 valg. šaukšt. pomidorų pastos
1 valg. šaukšt. „Dansukker“ šviesiojo sirupo
1-2 česnako skiltelės (nebūtina)
1 valg. šaukštas susmulkinto šviežio raudonėlio
2 valg. šaukštai susmulkinto šviežio baziliko
0,5 šaukštelio druskos
1-2 šaukšteliai ”Sambal Oelek” padažo
400 ml tarkuoto kietojo sūrio
200 ml plakamos grietinėlės
Paruošimo instrukcijos
Sumaišykite visas sudedamąsias dalis pyrago tešlai. Sudėkite tešlą į apie 28 cm skersmens pyrago kepimo formą. Prispauskite. Palaikykite šaldytuve 30 minučių. Kepkite pyrago padą 225 °C temperatūroje apie 10 minučių.
Nulupkite ir susmulkinkite svogūną. Pakepkite riebaluose svogūną kartu su ruduoju cukrumi. Sudėkite pomidorų pastą, sirupą, česnaką, prieskonines žoles, druską ir ”Sambal oelek” padažą. Paragaukite ir pagal skonį įberkite dar prieskonių. Ant pyrago pado sudėkite sluoksnį sūrio. Ant sūrio sudėkite įdarą. Sudėkite pomidorus. Apibarstykite likusiu sūriu. Supilkite grietinėlę. Kepkite vidurinėje orkaitės lentynoje apie 15 minučių. Su pyragu patiekite šviežių salotų.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Marinuotos daržovės ir vaisiai
Konservuotos vasaros daržovės ilgam išsaugos vasaros skonį. Marinuotas daržoves patiekite prie grilio patiekalų ar mėsos.

Visų mėgstami obuoliai
Vieni paskutinių vasarą prinokstančių vaisių - tai mūsų mėgstami obuoliai. O čia mes surinkome savo geriausius receptus, kuriuose pagrindinis ingredientas yra šis nuostabus vaisius.

Mėlynės – geriausios miško uogos
Mėlynės yra vis dėlto geriausios miško uogos. Mėlynių sezonas paprastai prasideda liepos mėnesį ir tęsiasi iki rudens. Pasirūpinkite miško mėlynių atsargomis ir kepkite pyragus, gaminkite uogienes arba kompotus.

Uogienės ir sultys
Paprasta ir smagu pasigaminti savo uogienių ir sulčių. Naudodami tokius mūsų produktus, kaip cukrus uogienėms ir cukrus marmeladams, galėsite lengvai pasigaminti uogienės ar marmelado.

Gervuogės - aviečių pusseserės
Gervuogės idealiai tinka kepiniams, ledams, uogienėms bei kompotams, o jomis papuošti patiekalai atrodo išties prabangiai.

Čatnis - prieskoningas pagardas
Visi čatniai skirstomi į saldžiuosius ir aštriuosius. Gaminant čatnius gali būti naudojami įvairūs vaisiai ir daržovės. Jie troškinami ir paskaninami cukrumi, druska ir prieskoniais.