Plikyti pyragaičiai

25–30 vnt. 1 val.
Prancūziška bandelė „Petit choux" - tai nedidelė bandelė su plaktos grietinėlės įdaru. Prabangus kepinys prie popietės kavos ar arbatos puodelio. Paįvairinti šių bandelių skonį galite valgydami jas su šaltalankių uogiene ar įvairiais kremais.
Plikyti pyragaičiai
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

  • 5 kiaušiniai
  • 1 žiupsnelis druskos
  • 125 ml vandens
  • 125 ml pieno
  • 1 šaukštas „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
  • 125 g sviesto
  • 150 g miltų
  • „Dansukker“ cukraus miltelių

Papuošimui

Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros. Kiaušinius išplakite, įberkite druskos. Prikaistuvyje ant mažos ugnies pakaitinkite vandenį, pieną, cukrų „Panevėžio Plius“ ir sviestą.

Prikaistuvį nuimkite nuo ugnies ir per sietelį suberkite miltus. Išmaišykite ir vėl padėkite prikaistuvį ant ugnies.

Maišykite, kol masė nebelips prie prikaistuvio kraštų ir pradės blizgėti. Masę supilkite į dubenį ir pamažu įmaišykite kiaušinių plakinį. Masė turėtų būti tokio tirštumo, kad galėtumėte naudoti konditerinį švirkštą.

Maišykite, kol masė taps panaši į kremą. Masę supilkite į konditerinį maišelį su norimos formos antgaliu. Ant kepimo popieriumi išklotos skardos suformuokite maždaug 3 cm skersmens pyragaičius.

Pabarstykite cukraus milteliais ir kepkite ant apatinės orkaitės lentynos 17–20 min. Pyragaičiai turėtų dailiai parusti.

Išjunkite orkaitę ir ją praverkite. Kad durelės neužsivertų, tarp jų įkiškite šluostę. Garai pamažu išeis iš orkaitės. Pyragaičiai per maždaug 5 min. turėtų pradžiūti. Tada juos atvėsinkite ant grotelių.

Kiekvieno pyragaičio viršutinę dalį nupjaukite. Išplakite grietinėlę ir konditeriniu švirkštu ją paskirstykite po pyragaičius. Ant viršaus uždėkite varškės arba uogienės ir uždėkite pyragaičio viršutinę dalį. Patartina juos suvalgyti tą pačią dieną.

Receptą sukūrė

Dansukker