Plikyti pyragaičiai

Prancūziška bandelė „Petit choux" - tai nedidelė bandelė su plaktos grietinėlės įdaru. Prabangus kepinys prie popietės kavos ar arbatos puodelio. Paįvairinti šių bandelių skonį galite valgydami jas su šaltalankių uogiene ar įvairiais kremais.

25–30 vnt.

1 val.

Įvertinimas (13 vnt)

Sudedamosios dalys

5 kiaušiniai
1 žiupsnelis druskos
125 ml vandens
125 ml pieno
1 šaukštas „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
125 g sviesto
150 g miltų
„Dansukker“ cukraus miltelių

Papuošimui
Plakamosios grietinėlės
Varškės
Šaltalankių uogienės

Gaminimo eiga

Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros. Kiaušinius išplakite, įberkite druskos. Prikaistuvyje ant mažos ugnies pakaitinkite vandenį, pieną, cukrų „Panevėžio Plius“ ir sviestą.

Prikaistuvį nuimkite nuo ugnies ir per sietelį suberkite miltus. Išmaišykite ir vėl padėkite prikaistuvį ant ugnies.

Maišykite, kol masė nebelips prie prikaistuvio kraštų ir pradės blizgėti. Masę supilkite į dubenį ir pamažu įmaišykite kiaušinių plakinį. Masė turėtų būti tokio tirštumo, kad galėtumėte naudoti konditerinį švirkštą.

Maišykite, kol masė taps panaši į kremą. Masę supilkite į konditerinį maišelį su norimos formos antgaliu. Ant kepimo popieriumi išklotos skardos suformuokite maždaug 3 cm skersmens pyragaičius.

Pabarstykite cukraus milteliais ir kepkite ant apatinės orkaitės lentynos 17–20 min. Pyragaičiai turėtų dailiai parusti.

Išjunkite orkaitę ir ją praverkite. Kad durelės neužsivertų, tarp jų įkiškite šluostę. Garai pamažu išeis iš orkaitės. Pyragaičiai per maždaug 5 min. turėtų pradžiūti. Tada juos atvėsinkite ant grotelių.

Kiekvieno pyragaičio viršutinę dalį nupjaukite. Išplakite grietinėlę ir konditeriniu švirkštu ją paskirstykite po pyragaičius. Ant viršaus uždėkite varškės arba uogienės ir uždėkite pyragaičio viršutinę dalį. Patartina juos suvalgyti tą pačią dieną.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Uogienės ir marmeladai su vasaros gėrybėmis

Uogienės ir marmeladai su vasaros gėrybėmis

Išsaugokite dalelę vasaros žiemai ir išsivirkite uogienės ir marmelado pagal mūsų nuostabius receptus. Naudojant „Dansukker“ cukrų uogienėms ir cukrų marmeladams ypatingai paprasta pagaminti naminę uogienę.

Uogienės ir sausainių ledai

Pasigaminkite naminių ledų

Pasigaminkite ledus patys! Kam pirkti ledų, jei galite pasigaminti jų patys? Čia pateikiame mūsų geriausius ledų receptus. Paeksperimentuokite ir atraskite savo favoritus!

Sūrio pyragas su rabarbarais ir braškėmis

Vasaros uogos kepiniams

Kepkite su vasaros uogomis. Dalinamės mūsų kepinių su uogomis receptais.

Gazuotas rabarbarų gėrimas

Gaivieji vasaros gėrimai

Pagal mūsų receptus pagaminti gėrimai numalšins jūsų ir jūsų svečių troškulį.

Panakota

Vasaros desertai

Vasarą svečiams ypatingai patiks saldžiai rūgštus arba gaivus desertas. Čia rasite mūsų nuostabių vasaros desertų patarimų ir idėjų.

Vaisiai ir uogos butelyje

Vaisiai ir uogos butelyje

Išsivirti sultis yra daug paprasčiau, nei galvojote. Pasisemkite įkvėpimo iš mūsų nuostabių receptų.