Plikyti pyragaičiai

Prancūziška bandelė „Petit choux" - tai nedidelė bandelė su plaktos grietinėlės įdaru. Prabangus kepinys prie popietės kavos ar arbatos puodelio. Paįvairinti šių bandelių skonį galite valgydami jas su šaltalankių uogiene ar įvairiais kremais.

25–30 vnt.

1 val.

Įvertinimas (11 vnt)

Sudedamosios dalys

5 kiaušiniai
1 žiupsnelis druskos
125 ml vandens
125 ml pieno
1 šaukštas „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
125 g sviesto
150 g miltų
„Dansukker“ cukraus miltelių

Papuošimui
Plakamosios grietinėlės
Varškės
Šaltalankių uogienės

Gaminimo eiga

Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros. Kiaušinius išplakite, įberkite druskos. Prikaistuvyje ant mažos ugnies pakaitinkite vandenį, pieną, cukrų „Panevėžio Plius“ ir sviestą.

Prikaistuvį nuimkite nuo ugnies ir per sietelį suberkite miltus. Išmaišykite ir vėl padėkite prikaistuvį ant ugnies.

Maišykite, kol masė nebelips prie prikaistuvio kraštų ir pradės blizgėti. Masę supilkite į dubenį ir pamažu įmaišykite kiaušinių plakinį. Masė turėtų būti tokio tirštumo, kad galėtumėte naudoti konditerinį švirkštą.

Maišykite, kol masė taps panaši į kremą. Masę supilkite į konditerinį maišelį su norimos formos antgaliu. Ant kepimo popieriumi išklotos skardos suformuokite maždaug 3 cm skersmens pyragaičius.

Pabarstykite cukraus milteliais ir kepkite ant apatinės orkaitės lentynos 17–20 min. Pyragaičiai turėtų dailiai parusti.

Išjunkite orkaitę ir ją praverkite. Kad durelės neužsivertų, tarp jų įkiškite šluostę. Garai pamažu išeis iš orkaitės. Pyragaičiai per maždaug 5 min. turėtų pradžiūti. Tada juos atvėsinkite ant grotelių.

Kiekvieno pyragaičio viršutinę dalį nupjaukite. Išplakite grietinėlę ir konditeriniu švirkštu ją paskirstykite po pyragaičius. Ant viršaus uždėkite varškės arba uogienės ir uždėkite pyragaičio viršutinę dalį. Patartina juos suvalgyti tą pačią dieną.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Velykiniai skanėstai „Rocky Road“

Velykų skanėstai

Čia rasite kepinių, saldumynų ir desertų tikrai smagiam Velykų savaitgaliui.

Blondies pyragaičiai su agrastų marmeladu

Kepiniai skardoje

Kepti skardoje yra paprasta ir patogu ypač, kai į svečius pasikvietėte daug artimų ar norite pavaišinti daug žmonių.

Šokoladinė kava

Gerai sušildo, kai šalta

Žemiau rasite įvairių arbatos, kavos ir karšto šokolado gėrimų variantų. Receptai skirti visiems gyvenimo atvejams: susipylę į termosus gėrimus galite pasiimti į išvyką, mėgautis jais namuose, ryte, po pietų arba vakare.

Blynai su obuolių kompotu ir citrinų skonio grietinėle

Blynai

Blynus labai mėgta vaikai, taip pat ir suaugusieji. Blynai puikiai tinka kaip užkandis tarp pagrindinių valgymų, pasiimti su savimi kur nors išeinant, taip pat priešpiečiams ar desertui.

Apelsinų marmeladas

Citrusinių vaisių metas

Ar galima įsivaizduoti geresnius pusryčius nei blynai, bandelės ar skrudinta duona su namuose pagamintu marmeladu? Semkitės įkvėpimo ir gaminkite iš citrusinių vaisių.

Šokoladinis pyragas

Gardus šokoladas

Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus. Saldumynai puikiai tiks jaukiai leidžiant žiemos vakarą prie arbatos puodelio.