Sudedamosios dalys
800 g svogūnų
3 didelės raudonosios paprikos
1 rūgštus obuolys
0,5‑1 raudonoji aitrioji paprika
30 ml alyvuogių aliejaus
100 ml „Dansukker“ auksaspalvio sirupo
250 ml baltojo vyno acto
10 g druskos
5 g paprikų miltelių
200 g „Dansukker“ cukraus uogienėms
50 ml žaliųjų pipirų grūdelių
Paruošimo instrukcijos
Nulupkite svogūnus ir supjaustykite kubeliais. Nuplaukite paprikas ir išimkite sėklas. Paprikas susmulkinkite. Nulupkite obuolį, pašalinkite sėklas. Supjaustykite obuolį skiltelėmis. Nuplaukite aitriąsias paprikas ir supjaustykite kubeliais. Puode įkaitinkite aliejų. Sudėkite daržoves ir obuolį. Pakepinkite keletą minučių. Į puodą supilkite auksaspalvį sirupą, actą, suberkite druską ir paprikų miltelius. Uždenkite ir virkite ant silpnos ugnies 20 minučių. Nuimkite dangtį ir virkite dar 10 minučių. Suberkite cukrų uogienėms ir pipirų grūdelius ir virkite dar 3-4 minutes. Supilkite į šiltus, sterilius stiklainius. Uždarykite. Laikykite vėsioje vietoje.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Marinuotos daržovės ir vaisiai
Konservuotos vasaros daržovės ilgam išsaugos vasaros skonį. Marinuotas daržoves patiekite prie grilio patiekalų ar mėsos.

Visų mėgstami obuoliai
Vieni paskutinių vasarą prinokstančių vaisių - tai mūsų mėgstami obuoliai. O čia mes surinkome savo geriausius receptus, kuriuose pagrindinis ingredientas yra šis nuostabus vaisius.

Mėlynės – geriausios miško uogos
Mėlynės yra vis dėlto geriausios miško uogos. Mėlynių sezonas paprastai prasideda liepos mėnesį ir tęsiasi iki rudens. Pasirūpinkite miško mėlynių atsargomis ir kepkite pyragus, gaminkite uogienes arba kompotus.

Uogienės ir sultys
Paprasta ir smagu pasigaminti savo uogienių ir sulčių. Naudodami tokius mūsų produktus, kaip cukrus uogienėms ir cukrus marmeladams, galėsite lengvai pasigaminti uogienės ar marmelado.

Gervuogės - aviečių pusseserės
Gervuogės idealiai tinka kepiniams, ledams, uogienėms bei kompotams, o jomis papuošti patiekalai atrodo išties prabangiai.

Čatnis - prieskoningas pagardas
Visi čatniai skirstomi į saldžiuosius ir aštriuosius. Gaminant čatnius gali būti naudojami įvairūs vaisiai ir daržovės. Jie troškinami ir paskaninami cukrumi, druska ir prieskoniais.