Pilno grūdo miltų pyragas su žaliųjų citrinų ir rabarbarų įdaru

Maždaug 12 gabalėlių 1 valanda
Norite, kad jūsų žaliųjų citrinų pyragas būtų labiau maistingas? Šis žaliųjų citrinų pyragas su sausainių trupinių pagrindu ir rabarbarų užpilu - puikus jūsų pasirinkimas! Gaivus ir šviežias desertas puodeliui popietinės arbatos ar kavos.
Pilno grūdo miltų pyragas su žaliųjų citrinų ir rabarbarų įdaru
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

    Pilno grūdo miltų pagrindas

    • 150 g sviesto
    • 75 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
    • 1 a. šaukštelis „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
    • 150 g pilno grūdo miltų
    • 60 g miltų
    • 1 kiaušinio trynys

    Žaliųjų citrinų įdaras

    • 4 kiaušinių tryniai
    • 320 g grietinės
    • 75 g „Dansukker“ cukraus miltelių
    • 1,5 v. šaukšto kukurūzų miltų
    • 1/2 žaliosios citrinos žievelės
    • 2 žaliųjų citrinų sultys

    Marinuoti rabarbarai

    • 2 rabarbarų stiebai
    • 200 g braškių
    • 95 g „Dansukker“ nerafinuoto cukranendrių cukraus
    • 1/2 žaliosios citrinos tarkuotos žievelės

    Sumaišykite kubeliais supjaustytą sviestą ir kitus tešlai skirtus produktus. Lengvai paminkykite tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus. Uždenkite plėvele ir palaikykite šaldytuve maždaug 30 minučių. Tešlą sudėkite į stačiakampio formos kepimo indą (maždaug 13 x 36 cm) ir įspauskite.

    Tešlos pagrindą kepkite orkaitės centre maždaug 10 minučių. Tuo tarpu paruoškite įdarą. Visus produktu sumaišykite iki vientisos masės.

    Įdarą supilkite į tešlos pagrindą ir pakepkite orkaitės centre dar 15–20 minučių iki 175° C įkaitintoje orkaitėje. Išimkite iš orkaitės ir palikite atvėsti.

    Palaikykite šaldytuve dar maždaug 3 valandas. Rabarbarus ir braškes nuplaukite ir susmulkinkite gabaliukais. Sumaišykite su cukranendrių cukrumi ir žaliosios citrinos tarkuota žievele. Pamarinuokite ne trumpiau kaip 30 minučių.

    Papuoškite pyragą marinuotais rabarbarais ir braškėmis.

    Receptą sukūrė

    Dansukker