Pilno grūdo miltų pyragas su žaliųjų citrinų ir rabarbarų įdaru

Norite, kad jūsų žaliųjų citrinų pyragas būtų labiau maistingas? Šis žaliųjų citrinų pyragas su sausainių trupinių pagrindu ir rabarbarų užpilu - puikus jūsų pasirinkimas! Gaivus ir šviežias desertas puodeliui popietinės arbatos ar kavos.

Maždaug 12 gabalėlių

1 valanda

Įvertinimas (0 vnt)

Sudedamosios dalys

Pilno grūdo miltų pagrindas
150 g sviesto
75 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
1 a. šaukštelis „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
150 g pilno grūdo miltų
60 g miltų
1 kiaušinio trynys

Žaliųjų citrinų įdaras
4 kiaušinių tryniai
320 g grietinės
75 g „Dansukker“ cukraus miltelių
1,5 v. šaukšto kukurūzų miltų
1/2 žaliosios citrinos žievelės
2 žaliųjų citrinų sultys

Marinuoti rabarbarai
2 rabarbarų stiebai
200 g braškių
95 g „Dansukker“ nerafinuoto cukranendrių cukraus
1/2 žaliosios citrinos tarkuotos žievelės

Paruošimo instrukcijos

Sumaišykite kubeliais supjaustytą sviestą ir kitus tešlai skirtus produktus. Lengvai paminkykite tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus. Uždenkite plėvele ir palaikykite šaldytuve maždaug 30 minučių. Tešlą sudėkite į stačiakampio formos kepimo indą (maždaug 13 x 36 cm) ir įspauskite.

Tešlos pagrindą kepkite orkaitės centre maždaug 10 minučių. Tuo tarpu paruoškite įdarą. Visus produktu sumaišykite iki vientisos masės.

Įdarą supilkite į tešlos pagrindą ir pakepkite orkaitės centre dar 15–20 minučių iki 175° C įkaitintoje orkaitėje. Išimkite iš orkaitės ir palikite atvėsti.

Palaikykite šaldytuve dar maždaug 3 valandas. Rabarbarus ir braškes nuplaukite ir susmulkinkite gabaliukais. Sumaišykite su cukranendrių cukrumi ir žaliosios citrinos tarkuota žievele. Pamarinuokite ne trumpiau kaip 30 minučių.

Papuoškite pyragą marinuotais rabarbarais ir braškėmis.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Valentinas kviečia prie stalo

Iš tiesų Meilės diena tęsiasi visus metus. Tačiau būtent vasario 14 d. meilei skiriamas ypatingas dėmesys. Tada kaip tik yra tinkama proga paruošti gardėsių.

Žiemos iškyla

Gražią žiemos dieną visų nuotaika būna tiesiog puiki! Tačiau linksmybėms lauke reikia daug energijos.

Blynai

Blynus labai mėgta vaikai, taip pat ir suaugusieji. Blynai puikiai tinka kaip užkandis tarp pagrindinių valgymų, pasiimti su savimi kur nors išeinant, taip pat priešpiečiams ar desertui.

Citrusinių vaisių metas

Ar galima įsivaizduoti geresnius pusryčius nei blynai, bandelės ar skrudinta duona su namuose pagamintu marmeladu? Semkitės įkvėpimo ir gaminkite iš citrusinių vaisių.

Gerai sušildo, kai šalta

Karšti gėrimai puikiai tinka visais mūsų niūraus šiaurės klimato metų laikais. Tačiau labiausiai šiluma vertinama prasidėjus rudens šalčiams ir žiemą.

Gardus šokoladas

Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus.