Pikantiškas obuolių ir graikinių riešutų pyragas

Pikantiškas obuolių ir graikinių riešutų pyragas
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

  • 3 rūgščių obuolių
  • 300 ml „Dansukker“ šviesiojo sirupo
  • 3 kiaušinių
  • 150 g „Dansukker“ cukraus „Farinas“
  • 2 šaukštelių „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
  • 150 ml saulėgrąžų aliejaus
  • 390 g miltų
  • 1,5 šaukštelio kepimo miltelių
  • 1,5 šaukštelio maistinės sodos
  • 1 šaukšto malto cinamono
  • 1 šaukštelio malto kardamono
  • 0,5 šaukštelio malto imbiero
  • 0,5 šaukštelio druskos
  • 100 g graikinių riešutų

Glajui

  • 150 g „Dansukker“ cukraus miltelių
  • 4 šaukštų grietinėlės
  • 1 dl baltojo sūrio
  • 2 šaukštelių „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
  • 3 šaukštų vandens (jei reikia, įpilkite daugiau)

Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C ir 2 litrų talpos biskvito formą patepkite riebalais.
Dideliame dubenyje sumaišykite kubeliais pjaustytus obuolius, sirupą, kiaušinius, cukrų „Farinas“, vanilinį cukrų su natūralia vanile ir aliejų.
Kitame dubenyje sumaišykite sausąsias sudedamąsias dalis ir po truputį įmaišykite jas į obuolių mišinį, kad gautumėte vientisą masę. Suberkite smulkintus graikinius riešutus.
Paruoštą tešlą pilkite į biskvito formą ir kepkite ant vidurinės orkaitės lentynėlės 55–60 min. Iškepę ištraukite iš orkaitės ir leiskite atvėsti.
Virtuviniu kombainu sumaišykite visas glajaus sudedamąsias dalis. Jei glajus per tirštas, įpilkite truputį vandens.
Tepkite glajų ant pyrago ir leiskite jam sustingti – įdėkite pyragą į šaldytuvą ir palikite bent 20 min.

Receptą sukūrė

Dansukker