Pikantiškas obuolių ir graikinių riešutų pyragas

Įvertinimas (1 vnt)

Sudedamosios dalys

3 rūgščių obuolių
300 ml „Dansukker“ šviesiojo sirupo
3 kiaušinių
150 g „Dansukker“ cukraus „Farinas“
2 šaukštelių vanilinio cukraus
150 ml saulėgrąžų aliejaus
390 g miltų
1,5 šaukštelio kepimo miltelių
1,5 šaukštelio maistinės sodos
1 šaukšto malto cinamono
1 šaukštelio malto kardamono
0,5 šaukštelio malto imbiero
0,5 šaukštelio druskos
100 g graikinių riešutų

Glajui
150 g „Dansukker“ cukraus miltelių
4 šaukštų grietinėlės
1 dl baltojo sūrio
2 šaukštelių vanilinio cukraus
3 šaukštų vandens (jei reikia, įpilkite daugiau)

Gaminimo eiga

Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C ir 2 litrų talpos biskvito formą patepkite riebalais.

Dideliame dubenyje sumaišykite kubeliais pjaustytus obuolius, sirupą, kiaušinius, cukrų „Farinas“, vanilinį cukrų ir aliejų.

Kitame dubenyje sumaišykite sausąsias sudedamąsias dalis ir po truputį įmaišykite jas į obuolių mišinį, kad gautumėte vientisą masę. Suberkite smulkintus graikinius riešutus.

Paruoštą tešlą pilkite į biskvito formą ir kepkite ant vidurinės orkaitės lentynėlės 55–60 min. Iškepę ištraukite iš orkaitės ir leiskite atvėsti.

Virtuviniu kombainu sumaišykite visas glajaus sudedamąsias dalis. Jei glajus per tirštas, įpilkite truputį vandens.

Tepkite glajų ant pyrago ir leiskite jam sustingti – įdėkite pyragą į šaldytuvą ir palikite bent 20 min.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Velykiniai skanėstai „Rocky Road“

Velykų skanėstai

Čia rasite kepinių, saldumynų ir desertų tikrai smagiam Velykų savaitgaliui.

Blondies pyragaičiai su agrastų marmeladu

Kepiniai skardoje

Kepti skardoje yra paprasta ir patogu ypač, kai į svečius pasikvietėte daug artimų ar norite pavaišinti daug žmonių.

Šokoladinė kava

Gerai sušildo, kai šalta

Žemiau rasite įvairių arbatos, kavos ir karšto šokolado gėrimų variantų. Receptai skirti visiems gyvenimo atvejams: susipylę į termosus gėrimus galite pasiimti į išvyką, mėgautis jais namuose, ryte, po pietų arba vakare.

Blynai su obuolių kompotu ir citrinų skonio grietinėle

Blynai

Blynus labai mėgta vaikai, taip pat ir suaugusieji. Blynai puikiai tinka kaip užkandis tarp pagrindinių valgymų, pasiimti su savimi kur nors išeinant, taip pat priešpiečiams ar desertui.

Apelsinų marmeladas

Citrusinių vaisių metas

Ar galima įsivaizduoti geresnius pusryčius nei blynai, bandelės ar skrudinta duona su namuose pagamintu marmeladu? Semkitės įkvėpimo ir gaminkite iš citrusinių vaisių.

Šokoladinis pyragas

Gardus šokoladas

Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus. Saldumynai puikiai tiks jaukiai leidžiant žiemos vakarą prie arbatos puodelio.