Pavlova su greipfrutų varške

Šių metų gražiausia ir skaniausia Pavlova. Tikrai prabangus desertas metams užbaigti.

8-10 porcijos

apie 2 val.

Įvertinimas (0 vnt)

Sudedamosios dalys

Pavlova
4 kiaušinių baltymai
210 g "Panevėžio +" cukraus
3 g vanilinio cukraus
8 g kukurūzų krakmolo
5 ml obuolių sidro acto

Greipfrutų varškė
75 ml šviežiai spaustų greipfrutų sulčių
30 ml šviežiai spaustų citrinų sulčių
1 kiaušinis
125 g "Dansukker" uogienių cukraus
50 g sviesto

Greipfrutų įdaras
1 greipfrutas
2 g šviežiai sutrinto kardamono
10 g "Dansukker" cukraus miltelių

Papuošimas
200 ml grietinėlės
Stambiai sukapotos pistacijos

Gaminimo eiga

Orkaitę įkaitinkite iki 125 °C temperatūros. 

Kiaušinių baltymus plakite, kol susidarys standžios viršūnės, tada plakant suberkite pusę cukraus. Kiaušinių ir cukraus mišinį plakite 5 minutes. Sudėkite likusį cukrų ir vanilinį cukrų ir plakite dar 5 minutes. Sudėkite kukurūzų krakmolą ir actą.

Ant kepimo pergamento lapo nubrėžkite 22 cm skersmens apskritimą ir padėkite jį ant kepimo skardos. Į apskritimą įspauskite arba šaukštu išspauskite apie 10 apvalių rutuliukų bezė mišinio. Šaukštu į kiekvieną gabalėlį padarykite nedidelį įdubimą. Kepkite apatinėje orkaitės dalyje apie 1 1/2 valandos. Išjunkite orkaitę ir palikite meringą atvėsti orkaitėje atidarytomis durelėmis.

Paruoškite varškę. Puode sumaišykite sultis, kiaušinį ir uogienės cukrų. Nuolat maišydami virkite, kol varškė sutirštės. Nuimkite nuo ugnies ir įmaišykite sviestą.

Supjaustykite greipfrutą griežinėliais ir sudėkite į dubenį. Įmaišykite kardamoną ir cukraus pudrą.

Pavlovos surinkimas
Lengvai suplakite grietinėlę. Varškę sukrėskite ant morengo ir šaukštu užtepkite grietinėlės. Ant viršaus uždėkite greipfrutų griežinėlių ir smulkintų pistacijų.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Apelsinų marmeladas

Citrusinių vaisių metas

Ar galima įsivaizduoti geresnius pusryčius nei blynai, bandelės ar skrudinta duona su namuose pagamintu marmeladu? Semkitės įkvėpimo ir gaminkite iš citrusinių vaisių.

Šokoladinė kava

Gerai sušildo, kai šalta

Žemiau rasite įvairių arbatos, kavos ir karšto šokolado gėrimų variantų. Receptai skirti visiems gyvenimo atvejams: susipylę į termosus gėrimus galite pasiimti į išvyką, mėgautis jais namuose, ryte, po pietų arba vakare.

Blynai su obuolių kompotu ir citrinų skonio grietinėle

Blynai

Blynus labai mėgta vaikai, taip pat ir suaugusieji. Blynai puikiai tinka kaip užkandis tarp pagrindinių valgymų, pasiimti su savimi kur nors išeinant, taip pat priešpiečiams ar desertui.

Kreminis citrinų pyragas

Kepiniai su citrinomis ir apelsinais

Citrusiniai vaisiai gaivina ir suteikia rūgštumo, bet nuostabiai dera su kitais skoniais, pvz., šokolado. Pasisemkite įkvėpimo iš puikių mūsų receptų.

Šokoladinis pyragas

Gardus šokoladas

Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus. Saldumynai puikiai tiks jaukiai leidžiant žiemos vakarą prie arbatos puodelio.

Keksiukai su sūriu ir kumpiu

Žiemos iškyla

Čia pateikiame nuostabių receptų, kurie puikiai tiks žiemos iškyloms, nes šiuos patiekalus galima laikyti termose. Padarykite pertrauką ir pasišildykite gardžia sriuba ar gėrimu, pasilepinkite prie kavos ar sulčių tinkančiu užkandžiu.