Pavlova su greipfrutų varške

Šių metų gražiausia ir skaniausia Pavlova. Tikrai prabangus desertas metams užbaigti.

8-10 porcijos

apie 2 val.

Įvertinimas (0 vnt)

Sudedamosios dalys

Pavlova
4 kiaušinių baltymai
210 g "Panevėžio +" cukraus
3 g vanilinio cukraus
8 g kukurūzų krakmolo
5 ml obuolių sidro acto

Greipfrutų varškė
75 ml šviežiai spaustų greipfrutų sulčių
30 ml šviežiai spaustų citrinų sulčių
1 kiaušinis
125 g "Dansukker" uogienių cukraus
50 g sviesto

Greipfrutų įdaras
1 greipfrutas
2 g šviežiai sutrinto kardamono
10 g "Dansukker" cukraus miltelių

Papuošimas
200 ml grietinėlės
Stambiai sukapotos pistacijos

Gaminimo eiga

Orkaitę įkaitinkite iki 125 °C temperatūros. 

Kiaušinių baltymus plakite, kol susidarys standžios viršūnės, tada plakant suberkite pusę cukraus. Kiaušinių ir cukraus mišinį plakite 5 minutes. Sudėkite likusį cukrų ir vanilinį cukrų ir plakite dar 5 minutes. Sudėkite kukurūzų krakmolą ir actą.

Ant kepimo pergamento lapo nubrėžkite 22 cm skersmens apskritimą ir padėkite jį ant kepimo skardos. Į apskritimą įspauskite arba šaukštu išspauskite apie 10 apvalių rutuliukų bezė mišinio. Šaukštu į kiekvieną gabalėlį padarykite nedidelį įdubimą. Kepkite apatinėje orkaitės dalyje apie 1 1/2 valandos. Išjunkite orkaitę ir palikite meringą atvėsti orkaitėje atidarytomis durelėmis.

Paruoškite varškę. Puode sumaišykite sultis, kiaušinį ir uogienės cukrų. Nuolat maišydami virkite, kol varškė sutirštės. Nuimkite nuo ugnies ir įmaišykite sviestą.

Supjaustykite greipfrutą griežinėliais ir sudėkite į dubenį. Įmaišykite kardamoną ir cukraus pudrą.

Pavlovos surinkimas
Lengvai suplakite grietinėlę. Varškę sukrėskite ant morengo ir šaukštu užtepkite grietinėlės. Ant viršaus uždėkite greipfrutų griežinėlių ir smulkintų pistacijų.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Uogienės ir marmeladai su vasaros gėrybėmis

Uogienės ir marmeladai su vasaros gėrybėmis

Išsaugokite dalelę vasaros žiemai ir išsivirkite uogienės ir marmelado pagal mūsų nuostabius receptus. Naudojant „Dansukker“ cukrų uogienėms ir cukrų marmeladams ypatingai paprasta pagaminti naminę uogienę.

Uogienės ir sausainių ledai

Pasigaminkite naminių ledų

Pasigaminkite ledus patys! Kam pirkti ledų, jei galite pasigaminti jų patys? Čia pateikiame mūsų geriausius ledų receptus. Paeksperimentuokite ir atraskite savo favoritus!

Sūrio pyragas su rabarbarais ir braškėmis

Vasaros uogos kepiniams

Kepkite su vasaros uogomis. Dalinamės mūsų kepinių su uogomis receptais.

Gazuotas rabarbarų gėrimas

Gaivieji vasaros gėrimai

Pagal mūsų receptus pagaminti gėrimai numalšins jūsų ir jūsų svečių troškulį.

Panakota

Vasaros desertai

Vasarą svečiams ypatingai patiks saldžiai rūgštus arba gaivus desertas. Čia rasite mūsų nuostabių vasaros desertų patarimų ir idėjų.

Vaisiai ir uogos butelyje

Vaisiai ir uogos butelyje

Išsivirti sultis yra daug paprasčiau, nei galvojote. Pasisemkite įkvėpimo iš mūsų nuostabių receptų.