Pavlova su aviečių kremu

Pavaišinkite savo svečius nuostabaus skonio prašmatniu morenginiu tortu „Pavlova" su aviečių kremu. Tai desertas, kuriame puikiai dera saldus morengas „Pavlova" ir gaivus aviečių kremas.

Maždaug 8 porcijos

2 valandos

Įvertinimas (19 vnt)

Sudedamosios dalys

„Pavlova“
4 kiaušinių baltymai
200 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
1 a. šaukštelis vanilinio cukraus
1 v. šaukštas kukurūzų miltų
1 a. šaukštelis obuolių sidro acto

Aviečių kremas
250 g aviečių
1 kiaušinis
120 g „Dansukker“ cukraus uogienėms
25 g sviesto (kambario temperatūros)

Papuošimui
300 ml plakamosios grietinėlės
Šviežių aviečių

Gaminimo eiga

Šluotele iki standumo išplakite kiaušinių baltymus. Toliau plakdami suberkite pusę cukraus. Po 5 minučių suberkite likusį cukrų ir vanilinį cukrų. Plakite dar 5 minutes. Atsargiai įmaišykite kukurūzų miltus ir supilkite obuolių sidro actą. Ant išklotos kepimo skardos šaukštu sudėkite „Pavlovą“ ir paskirstykite mišinį. Kepkite vidurinėje orkaitės dalyje maždaug 90 minučių  iki 125° C įkaitintoje orkaitėje. Išjunkite orkaitę ir palikite „Pavlovą“ joje.

Paruoškite aviečių kremą. Avietes nuspauskite per tankų sietelį. Išplakite kiaušinius. Tada juos įplakite į nuspaustą aviečių masę. Mišinį nuspauskite per tankų sietelį ir supilkite į prikaistuvį storu dugnu. Suberkite cukrų uogienėms ir maišydami pakaitinkite 5 minutes. Nukelkite nuo viryklės ir sudėkite sviestą. Prikaistuvį įdėkite į šalto vandens dubenį. Mišinį plakite elektriniu plaktuvu, kol aviečių kremas atvės. Supilkite į gerai išplautą stiklainį ir padėkite į šaldytuvą.

Iki purumo išplakite grietinėlę. „Pavlovą“ padėkite į lėkštę ir papuoškite grietinėle. Šaukštu sudėkite aviečių kremą ir pabarstykite šviežiomis uogomis.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Triufeliai „Akys“

Helovinas

Leiskite vaikams persirengti ir nustebinkite juos gardžiais saldumynais.

Čatnis

Čatnis - prieskoningas pagardas

Visi čatniai skirstomi į saldžiuosius ir aštriuosius. Gaminant čatnius gali būti naudojami įvairūs vaisiai ir daržovės. Jie troškinami ir paskaninami cukrumi, druska ir prieskoniais. Sukūrėme čatnių receptų, kviečiame juos išbandyti!

Traškus obuolių pyragas

Visų mėgstami obuoliai

Vieni paskutinių vasarą prinokstančių vaisių - tai mūsų mėgstami obuoliai. O čia mes surinkome savo geriausius receptus, kuriuose pagrindinis ingredientas yra šis nuostabus vaisius.

Šokoladiniai makarunai

Gardus šokoladas

Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus. Saldumynai puikiai tiks jaukiai leidžiant žiemos vakarą prie arbatos puodelio.

Slyvų pyragas

Slyvos

Slyvos puikiai tinka gaminant desertus ir marmeladus. Naminį slyvų marmeladą arba čatnį patiekite prie sūrio. Taip pat išbandykite mūsų nuostabų slyvų pyragą!

Tiramisu sūrio pyragas

Sūrio pyragas

Kodėl gi vakarėlyje vietoj torto nepatiekus kreminio ir rūgštaus sūrio pyrago? Sūrio pyragas gali būti įvairių variantų, formų bei skonių. Išbandykite mini arba daugiasluosknius sūrio pyragaičius. Visada laimėsite, jei pyragas bus aviečių, karamelės ar citrinų skonio!