Pasiflorų pyragas taurėse - Receptai

Pasiflorų pyragas taurėse

4 taurės 45 minutės
Tobulai paprastas velykinis desertas: pasiflorų pyragas taurėse. Naujoviškas žaliųjų citrinų pyrago variantas su gardžiu pasiflorų įdaru ir cukrinėmis sėklytėmis.
Pasiflorų pyragas taurėse
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

    Traškūs trupiniai

    • 40 g sviesto
    • 20 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo
    • 100 g rupių miltų sausainių (apie 7 vnt.)

    Pasiflorų įdaras

    • 4 pasifloros
    • 10 ml šviežių žaliųjų citrinų sulčių (arba daugiau, jeigu norisi rūgščiau)
    • 200 g saldinto sutirštinto pieno
    • 2 kiaušinių tryniai
    • 5 g „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile

    Papuošti

    • likusios pasiflorų sėklytės
    • 10 ml žaliųjų citrinų sulčių
    • 15 g „Dansukker“ nerafinuoto cukranendrių cukraus
    • 200 ml plakamosios grietinėlės

    Prikaistuvyje sviestą kaitinkite tol, kol ištirps ir paruduos. Tada supilkite sirupą. Kombaine sutrinkite sausainius, sumaišykite su sviestu.

    Pasiflorų minkštimą nuspauskite per sietelį, kad neliktų sėklų. Jas atidėkite į šalį. Pasiflorų sultis sumaišykite su žaliųjų citrinų sultimis, sutirštintu pienu, kiaušinių tryniais ir vaniliniu cukrumi.

    Dubenyje pasiflorų sėklytes sumaišykite su citrinų sultimis ir cukrumi. Kitame dubenyje iki purumo išplakite grietinėlę.

    Į keturias taures sluoksniais sudėkite sausainių trupinius ir pasiflorų įdarą. Papuoškite plakta grietinėle ir pasiflorų sėklytėmis.

    Receptą sukūrė

    Dansukker

    ;