Panakota su šafranu

Panakota su šafranu

6 taurės 30 min. + 2 val. šaldytuve
Sodraus skonio panakota su šafranu ir gervuogių žele. Labai paprasta ir neatsispiriamai gardu. Šafranu pagardinta panakota – nuostabus desertas.
Panakota su šafranu
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

Panakota
500 ml riebios grietinėlės
95 g „Dansukker“ cukraus marmeladams
1/2 g šafrano (1 pakelis)

Gervuogių želė
100 ml grynų gervuogių sulčių (maždaug 200 g gervuogių)
95 g „Dansukker“ cukraus marmeladams

Papuošimas
Gervuogės

Prikaistuvyje sumaišykite grietinėlę, cukrų marmeladams ir šafraną. Pavirkite 30 sekundžių. Išpilstykite į puošnias taures. Palaikykite šaldytuve maždaug 1 val.

Paruoškite gervuogių želę. Gervuoges atšildykite ir perkoškite per tankų sietelį. 100 ml gervuogių sulčių supilkite į prikaistuvį. Suberkite cukrų marmeladams ir pavirkite dar 30 sekundžių.

Nepradėjusią stingti gervuogių želę užpilkite ant panakotos. Palaikykite šaldytuve maždaug 1 val. Papuoškite gervuogėmis.

Patarimas! Papuoškite paskrudintomis, kapotomis pistacijomis.

Receptą sukūrė

Dansukker

;