Panakota su šafranu

Sodraus skonio panakota su šafranu ir gervuogių žele. Labai paprasta ir neatsispiriamai gardu. Šafranu pagardinta panakota – nuostabus desertas.

6 taurės

30 min. + 2 val. šaldytuve

Įvertinimas (3 vnt)

Sudedamosios dalys

Panakota
500 ml riebios grietinėlės
95 g „Dansukker“ cukraus marmeladams
1/2 g šafrano (1 pakelis)

Gervuogių želė
100 ml grynų gervuogių sulčių (maždaug 200 g gervuogių)
95 g „Dansukker“ cukraus marmeladams

Papuošimas
Gervuogės

Paruošimo instrukcijos

Prikaistuvyje sumaišykite grietinėlę, cukrų marmeladams ir šafraną. Pavirkite 30 sekundžių. Išpilstykite į puošnias taures. Palaikykite šaldytuve maždaug 1 val.

Paruoškite gervuogių želę. Gervuoges atšildykite ir perkoškite per tankų sietelį. 100 ml gervuogių sulčių supilkite į prikaistuvį. Suberkite cukrų marmeladams ir pavirkite dar 30 sekundžių.

Nepradėjusią stingti gervuogių želę užpilkite ant panakotos. Palaikykite šaldytuve maždaug 1 val. Papuoškite gervuogėmis.

Patarimas! Papuoškite paskrudintomis, kapotomis pistacijomis.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Marinuotos daržovės ir vaisiai

Konservuotos vasaros daržovės ilgam išsaugos vasaros skonį. Marinuotas daržoves patiekite prie grilio patiekalų ar mėsos.

Visų mėgstami obuoliai

Vieni paskutinių vasarą prinokstančių vaisių - tai mūsų mėgstami obuoliai. O čia mes surinkome savo geriausius receptus, kuriuose pagrindinis ingredientas yra šis nuostabus vaisius.

Mėlynės – geriausios miško uogos

Mėlynės yra vis dėlto geriausios miško uogos. Mėlynių sezonas paprastai prasideda liepos mėnesį ir tęsiasi iki rudens. Pasirūpinkite miško mėlynių atsargomis ir kepkite pyragus, gaminkite uogienes arba kompotus.

Uogienės ir sultys

Paprasta ir smagu pasigaminti savo uogienių ir sulčių. Naudodami tokius mūsų produktus, kaip cukrus uogienėms ir cukrus marmeladams, galėsite lengvai pasigaminti uogienės ar marmelado.

Gervuogės - aviečių pusseserės

Gervuogės idealiai tinka kepiniams, ledams, uogienėms bei kompotams, o jomis papuošti patiekalai atrodo išties prabangiai.

Čatnis - prieskoningas pagardas

Visi čatniai skirstomi į saldžiuosius ir aštriuosius. Gaminant čatnius gali būti naudojami įvairūs vaisiai ir daržovės. Jie troškinami ir paskaninami cukrumi, druska ir prieskoniais.