Panakota su mėtomis

Panakota su mėtomis ir uogomis, marinuotomis šeivamedžių uogų ir žaliųjų citrinų sultyse. Įspūdingas gaivaus skonio desertas.

4–6 porcijos

2 valandos

Įvertinimas (0 vnt)

Sudedamosios dalys

400 ml plakamosios grietinėlės
5 g vanilinio cukraus
60 g „Dansukker“ granuliuoto cukraus
1 želatinos lakštas
10 mėtų lapelių

Papuošimas
140 g bet kokių šviežių uogų
1 žaliosios citrinos žievelė ir sultys 
60 ml koncentruoto šeivamedžių žiedų kordialo 
6 g „Dansukker“ cukraus pudros

Paruošimo instrukcijos

Želatinos lakštą 5 minutes pamirkykite dideliame kiekyje šalto vandens. Puode iki virimo temperatūros pakaitinkite grietinėlę, vanilinį cukrų ir mėtų lapelius. Išsunkite želatinos lakštą ir įmaišykite jį į šiltą grietinėlės mišinį. Išgriebkite mėtų lapelius. Supilkite mišinį į stiklainius arba stiklines ir 3–4 valandoms įdėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.

Nuplaukite ir nuvalykite uogas, tada jas sumaišykite su šeivamedžių žiedų kordialu, cukraus pudra ir žaliosios citrinos žievele bei sultimis. Palikite mišinį nuošalyje, kol bus laikas patiekti su panakota.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Marinuotos daržovės ir vaisiai

Konservuotos vasaros daržovės ilgam išsaugos vasaros skonį. Marinuotas daržoves patiekite prie grilio patiekalų ar mėsos.

Visų mėgstami obuoliai

Vieni paskutinių vasarą prinokstančių vaisių - tai mūsų mėgstami obuoliai. O čia mes surinkome savo geriausius receptus, kuriuose pagrindinis ingredientas yra šis nuostabus vaisius.

Mėlynės – geriausios miško uogos

Mėlynės yra vis dėlto geriausios miško uogos. Mėlynių sezonas paprastai prasideda liepos mėnesį ir tęsiasi iki rudens. Pasirūpinkite miško mėlynių atsargomis ir kepkite pyragus, gaminkite uogienes arba kompotus.

Uogienės ir sultys

Paprasta ir smagu pasigaminti savo uogienių ir sulčių. Naudodami tokius mūsų produktus, kaip cukrus uogienėms ir cukrus marmeladams, galėsite lengvai pasigaminti uogienės ar marmelado.

Gervuogės - aviečių pusseserės

Gervuogės idealiai tinka kepiniams, ledams, uogienėms bei kompotams, o jomis papuošti patiekalai atrodo išties prabangiai.

Čatnis - prieskoningas pagardas

Visi čatniai skirstomi į saldžiuosius ir aštriuosius. Gaminant čatnius gali būti naudojami įvairūs vaisiai ir daržovės. Jie troškinami ir paskaninami cukrumi, druska ir prieskoniais.