Ožkos sūrio pica

Kvapni pica su gardžiu ožkos sūriu, kremine rikota, saldžiomis kriaušėmis ir figomis. Picą pabarstykite lazdynų riešutais ir pašlakstykite karameliniu sirupu.

2 vnt.

maždaug 1 valanda

Įvertinimas (2 vnt)

Sudedamosios dalys

Pagrindas
25 g mielių
150 ml drungno vandens
25 g alyvuogių aliejaus
40 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo
1 žiupsnelis druskos
180–240 g miltų

Įdaras
400 g ožkos sūrio
400 g rikotos sūrio
70 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo
2–3 kriaušės
4 šviežios figos
60 g lazdynų riešutų
Dar šiek tiek „Dansukker“ šviesiojo sirupo picai pašlakstyti

Paruošimo instrukcijos

Orkaitę įkaitinkite iki 200 °C temperatūros. Įdėkite apverstą kepimo skardą – ant jos kepsite picą.

Pirmiausia paruoškite picos pagrindą. Mieles sutrupinkite dubenėlyje. Supilkite vandenį, aliejų ir sirupą. Įberkite druskos ir išmaišykite. Suberkite beveik visus miltus ir minkykite, kol tešloje neliks gumulėlių. Palikite maždaug 30 minučių, kad iškiltų.

Paruoškite įdarą. Ožkos sūrį supjaustykite gabalėliais, sumaišykite su rikota ir sirupu. Skiltelėmis supjaustykite kriaušes, figas perpjaukite į keturias dalis.

Padalykite tešlą į dvi dalis. Iškočiokite ant miltais pabarstyto paviršiaus ir suformuokite du picos pagrindus. Ant pagrindų tolygiai paskirstykite sūrio masę. Ant viršaus išdėliokite kriaušių ir figų skilteles, pabarstykite lazdynų riešutų. Pašlakstykite sirupu.

Abi picas ant įkaitusios skardos kepkite atskirai, maždaug po 10–15 minučių.

Patarimas. Jeigu picas norite ruošti lauko kepsninėje, jums prireiks akmens picai kepti. Abi picas kepkite atskirai ant kepsninėje įkaitinto akmens. Lauko kepsninėje pica iškeps per maždaug 15 minučių.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Marinuotos daržovės ir vaisiai

Konservuotos vasaros daržovės ilgam išsaugos vasaros skonį. Marinuotas daržoves patiekite prie grilio patiekalų ar mėsos.

Visų mėgstami obuoliai

Vieni paskutinių vasarą prinokstančių vaisių - tai mūsų mėgstami obuoliai. O čia mes surinkome savo geriausius receptus, kuriuose pagrindinis ingredientas yra šis nuostabus vaisius.

Mėlynės – geriausios miško uogos

Mėlynės yra vis dėlto geriausios miško uogos. Mėlynių sezonas paprastai prasideda liepos mėnesį ir tęsiasi iki rudens. Pasirūpinkite miško mėlynių atsargomis ir kepkite pyragus, gaminkite uogienes arba kompotus.

Uogienės ir sultys

Paprasta ir smagu pasigaminti savo uogienių ir sulčių. Naudodami tokius mūsų produktus, kaip cukrus uogienėms ir cukrus marmeladams, galėsite lengvai pasigaminti uogienės ar marmelado.

Gervuogės - aviečių pusseserės

Gervuogės idealiai tinka kepiniams, ledams, uogienėms bei kompotams, o jomis papuošti patiekalai atrodo išties prabangiai.

Čatnis - prieskoningas pagardas

Visi čatniai skirstomi į saldžiuosius ir aštriuosius. Gaminant čatnius gali būti naudojami įvairūs vaisiai ir daržovės. Jie troškinami ir paskaninami cukrumi, druska ir prieskoniais.