Ožkos sūrio pica

Kvapni pica su gardžiu ožkos sūriu, kremine rikota, saldžiomis kriaušėmis ir figomis. Picą pabarstykite lazdynų riešutais ir pašlakstykite karameliniu sirupu.

2 vnt.

maždaug 1 valanda

Įvertinimas (1 vnt)

Sudedamosios dalys

Pagrindas
25 g mielių
150 ml drungno vandens
25 g alyvuogių aliejaus
40 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo
1 žiupsnelis druskos
180–240 g miltų

Įdaras
400 g ožkos sūrio
400 g rikotos sūrio
70 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo
2–3 kriaušės
4 šviežios figos
60 g lazdynų riešutų
Dar šiek tiek „Dansukker“ šviesiojo sirupo picai pašlakstyti

Paruošimo instrukcijos

Orkaitę įkaitinkite iki 200 °C temperatūros. Įdėkite apverstą kepimo skardą – ant jos kepsite picą.

Pirmiausia paruoškite picos pagrindą. Mieles sutrupinkite dubenėlyje. Supilkite vandenį, aliejų ir sirupą. Įberkite druskos ir išmaišykite. Suberkite beveik visus miltus ir minkykite, kol tešloje neliks gumulėlių. Palikite maždaug 30 minučių, kad iškiltų.

Paruoškite įdarą. Ožkos sūrį supjaustykite gabalėliais, sumaišykite su rikota ir sirupu. Skiltelėmis supjaustykite kriaušes, figas perpjaukite į keturias dalis.

Padalykite tešlą į dvi dalis. Iškočiokite ant miltais pabarstyto paviršiaus ir suformuokite du picos pagrindus. Ant pagrindų tolygiai paskirstykite sūrio masę. Ant viršaus išdėliokite kriaušių ir figų skilteles, pabarstykite lazdynų riešutų. Pašlakstykite sirupu.

Abi picas ant įkaitusios skardos kepkite atskirai, maždaug po 10–15 minučių.

Patarimas. Jeigu picas norite ruošti lauko kepsninėje, jums prireiks akmens picai kepti. Abi picas kepkite atskirai ant kepsninėje įkaitinto akmens. Lauko kepsninėje pica iškeps per maždaug 15 minučių.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Velykų skanėstai

Čia rasite kepinių, saldumynų ir desertų tikrai smagiam Velykų savaitgaliui.

Kepiniai su citrinomis ir apelsinais

Citrusiniai vaisiai gaivina ir suteikia rūgštumo, bet nuostabiai dera su kitais skoniais, pvz., šokolado.

Blynai

Blynus labai mėgta vaikai, taip pat ir suaugusieji. Blynai puikiai tinka kaip užkandis tarp pagrindinių valgymų, pasiimti su savimi kur nors išeinant, taip pat priešpiečiams ar desertui.

Citrusinių vaisių metas

Ar galima įsivaizduoti geresnius pusryčius nei blynai, bandelės ar skrudinta duona su namuose pagamintu marmeladu? Semkitės įkvėpimo ir gaminkite iš citrusinių vaisių.

Gerai sušildo, kai šalta

Karšti gėrimai puikiai tinka visais mūsų niūraus šiaurės klimato metų laikais. Tačiau labiausiai šiluma vertinama prasidėjus rudens šalčiams ir žiemą.

Gardus šokoladas

Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus.