Ožkos sūrio pica - Receptai

Ožkos sūrio pica

2 vnt. maždaug 1 valanda
Kvapni pica su gardžiu ožkos sūriu, kremine rikota, saldžiomis kriaušėmis ir figomis. Picą pabarstykite lazdynų riešutais ir pašlakstykite karameliniu sirupu.
Ožkos sūrio pica
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

    Pagrindas

    • 25 g mielių
    • 150 ml drungno vandens
    • 25 g alyvuogių aliejaus
    • 40 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo
    • 1 žiupsnelis druskos
    • 180–240 g miltų

    Įdaras

    • 400 g ožkos sūrio
    • 400 g rikotos sūrio
    • 70 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo
    • 2–3 kriaušės
    • 4 šviežios figos
    • 60 g lazdynų riešutų
    • Dar šiek tiek „Dansukker“ šviesiojo sirupo picai pašlakstyti

    Orkaitę įkaitinkite iki 200 °C temperatūros. Įdėkite apverstą kepimo skardą – ant jos kepsite picą.

    Pirmiausia paruoškite picos pagrindą. Mieles sutrupinkite dubenėlyje. Supilkite vandenį, aliejų ir sirupą. Įberkite druskos ir išmaišykite. Suberkite beveik visus miltus ir minkykite, kol tešloje neliks gumulėlių. Palikite maždaug 30 minučių, kad iškiltų.

    Paruoškite įdarą. Ožkos sūrį supjaustykite gabalėliais, sumaišykite su rikota ir sirupu. Skiltelėmis supjaustykite kriaušes, figas perpjaukite į keturias dalis.

    Padalykite tešlą į dvi dalis. Iškočiokite ant miltais pabarstyto paviršiaus ir suformuokite du picos pagrindus. Ant pagrindų tolygiai paskirstykite sūrio masę. Ant viršaus išdėliokite kriaušių ir figų skilteles, pabarstykite lazdynų riešutų. Pašlakstykite sirupu.

    Abi picas ant įkaitusios skardos kepkite atskirai, maždaug po 10–15 minučių.

    Patarimas. Jeigu picas norite ruošti lauko kepsninėje, jums prireiks akmens picai kepti. Abi picas kepkite atskirai ant kepsninėje įkaitinto akmens. Lauko kepsninėje pica iškeps per maždaug 15 minučių.

    Receptą sukūrė

    Dansukker

    ;