Orkaitėje kepti burokėliai su feta sūriu

4 porcijos
Orkaitėje kepti burokėliai su feta sūriu
Įvertinimas: (0 ats.)

Sudedamosios dalys

  • 8 burokėliai
  • 2 valg. šaukštai šaltai spausto rapsų aliejaus
  • 1 valg. šaukšt. „Dansukker“ nerafinuoto cukranendrių cukraus
  • 1-2 arbat. šaukšt. smulkios druskos
  • 200 g supjaustyto gabalėliais feta sūrio
  • 50 g kedrų riešutų

Užpilui

  • 50 ml „Dansukker“ šviesiojo sirupo
  • 3 valg. šaukšt. aliejaus
  • 2 valg. šaukšt. balzaminio acto
  • 1 valg. šaukšt. šviežių smulkiai trintų čiobrelių
  • 1 žiupsnelis maltų pankolių

Nuplaukite burokėlius.  Virkite apie 30 minučių, kol jie suminkštės.  Užpilkite juos šaltu vandeniu ir nulupkite.  Supjaustykite kiekvieną burokėlį į keturias dalis ir sudėkite į aliejumi pateptą kepimo formą.  Sumaišykite cukrų su aliejumi ir apipilkite šiuo mišiniu burokėlių gabalėlius.  Apibarstykite druska. Kepkite vidurinėje orkaitės lentynoje 225 °C temperatūroje apie 10 minučių.

Sumaišykite užpilo sudedamąsias dalis.  Pakepinkite kedrų riešutus ant sausos keptuvės. Sudėkite burokėlius į keturis dubenėlius arba lėkštes. Apibarstykite feta sūriu ir kedrų riešutais. Užpilkite užpilu arba patiekite atskirai.

Receptą sukūrė

Dansukker