Sudedamosios dalys
8 burokėliai
2 valg. šaukštai šaltai spausto rapsų aliejaus
1 valg. šaukšt. „Dansukker“ nerafinuoto cukranendrių cukraus
1-2 arbat. šaukšt. smulkios druskos
200 g supjaustyto gabalėliais feta sūrio
50 g kedrų riešutų
Užpilui
50 ml „Dansukker“ šviesiojo sirupo
3 valg. šaukšt. aliejaus
2 valg. šaukšt. balzaminio acto
1 valg. šaukšt. šviežių smulkiai trintų čiobrelių
1 žiupsnelis maltų pankolių
Gaminimo eiga
Nuplaukite burokėlius. Virkite apie 30 minučių, kol jie suminkštės. Užpilkite juos šaltu vandeniu ir nulupkite. Supjaustykite kiekvieną burokėlį į keturias dalis ir sudėkite į aliejumi pateptą kepimo formą. Sumaišykite cukrų su aliejumi ir apipilkite šiuo mišiniu burokėlių gabalėlius. Apibarstykite druska. Kepkite vidurinėje orkaitės lentynoje 225 °C temperatūroje apie 10 minučių.
Sumaišykite užpilo sudedamąsias dalis. Pakepinkite kedrų riešutus ant sausos keptuvės. Sudėkite burokėlius į keturis dubenėlius arba lėkštes. Apibarstykite feta sūriu ir kedrų riešutais. Užpilkite užpilu arba patiekite atskirai.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?
Čatnis - prieskoningas pagardas
Visi čatniai skirstomi į saldžiuosius ir aštriuosius. Gaminant čatnius gali būti naudojami įvairūs vaisiai ir daržovės. Jie troškinami ir paskaninami cukrumi, druska ir prieskoniais. Sukūrėme čatnių receptų, kviečiame juos išbandyti!
Visų mėgstami obuoliai
Vieni paskutinių vasarą prinokstančių vaisių - tai mūsų mėgstami obuoliai. O čia mes surinkome savo geriausius receptus, kuriuose pagrindinis ingredientas yra šis nuostabus vaisius.
Gardus šokoladas
Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus. Saldumynai puikiai tiks jaukiai leidžiant žiemos vakarą prie arbatos puodelio.
Slyvos
Slyvos puikiai tinka gaminant desertus ir marmeladus. Naminį slyvų marmeladą arba čatnį patiekite prie sūrio. Taip pat išbandykite mūsų nuostabų slyvų pyragą!
Sūrio pyragas
Kodėl gi vakarėlyje vietoj torto nepatiekus kreminio ir rūgštaus sūrio pyrago? Sūrio pyragas gali būti įvairių variantų, formų bei skonių. Išbandykite mini arba daugiasluosknius sūrio pyragaičius. Visada laimėsite, jei pyragas bus aviečių, karamelės ar citrinų skonio!