Originalus žaliųjų citrinų pyragas

Maždaug 12 gabalėlių 1 valanda
Rūgštaus skonio žaliųjų citrinų pyragą papuoškite šviežiomis braškėmis. Žaliosios citrinos ir braškės - nuostabaus vasaros skonio desertas ant jūsų stalo.
Originalus žaliųjų citrinų pyragas
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

    Tešla

    • 150 g sviesto
    • 75 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
    • 1 a. šaukštelis „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
    • 210 g miltų
    • 1 kiaušinio trynys

    Žaliųjų citrinų įdaras

    • 4 kiaušinių tryniai
    • 320 g grietinės
    • 75 g „Dansukker“ cukraus miltelių
    • 1,5 v. šaukšto kukurūzų miltų
    • 1/2 žaliosios citrinos žievelės
    • 2 žaliųjų citrinų sultys

    Papuošimui

    • Šviežių braškių
    • 1 žaliosios citrinos tarkuota žievelė

    Sumaišykite kubeliais supjaustytą sviestą ir kitus tešlai skirtus produktus. Lengvai paminkykite tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus. Uždenkite plėvele ir palaikykite šaldytuve maždaug 30 minučių. Tešlą sudėkite į stačiakampio formos kepimo indą (maždaug 13 x 36 cm) ir įspauskite.

    Tešlos pagrindą kepkite orkaitės centre maždaug 10 minučių iki 175° C įkaitintoje orkaitėje.

    Tuo tarpu paruoškite įdarą. Visus produktu sumaišykite iki vientisos masės.

    Įdarą supilkite į tešlos pagrindą ir pakepkite orkaitės centre dar 15–20 minučių. Išimkite iš orkaitės ir palikite atvėsti.

    Palaikykite šaldytuve dar maždaug 3 valandas. Papuoškite šviežiomis braškėmis ir tarkuota žaliosios citrinos žievele.

    Receptą sukūrė

    Dansukker