Tešla
15 sausainių
2 šaukštai „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
50 g sviesto arba margarino
Pirmajam įdaro sluoksniui
4 rūgštoki obuoliai
4 šaukštai „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
1 šaukštas cinamono
25 g sviesto arba margarino
Antrajam įdaro sluoksniui
1 pakelis (250 g) varškės
200 ml grietinėlės
2 šaukštai „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
1 šaukštelis „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
Papuošimui
150 ml grietinėlės
laimo vaisiaus arba citrinos
Sutrinkite sausainius ir ištirpinkite riebalus. Sumaišykite sutrintus sausainius, riebalus ir cukrų. Tešlą sudėkite į apvalią formą su išimamu dugnu. Nulupkite obuolius, išimkite sėklas ir supjaustykite skiltelėmis. Pakepinkite juos riebaluose kartu su cukrumi ir cinamonu, kol suminkštės. Sudėkite obuolius į formą su sausainių mase. Suplakite grietinėlę su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Sudėkite varškę ir gerai išmaišykite. Supilkite masę ant obuolių ir padėkite šaltai. Suplakite grietinėlę. Nuimkite formos kraštą ir papuoškite grietinėle pyrago viršų. Galite apibarstyti tarkuota laimo vaisiaus ar citrinos žievele.
Receptą sukūrė