Sudedamosios dalys
2 kg obuolių
1000 ml vandens
4 citrinos
600 ml „Dansukker“ nerafinuoto cukranendrių cukraus arba „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“/litrui nuvarvėjusių sulčių
3 arbatiniai šaukšteliai citrinos rūgšties
Paruošimo instrukcijos
Nuplaukite obuolius. Nenulupę žievelės, supjaustykite skiltelėmis. Suberkite į puodą su vandeniu ir virkite 20 minučių. Palikite tekėti iš koštuvo 30 minučių. Pamatuokite sulčių kiekį ir supylę atgal į puodą suberkite cukrų bei supilkite iš citrinų išspaustas sultis. Virkite ant silpnos ugnies 10 minučių. Ištirpinkite citrinos rūgštį mažame kiekyje sulčių, tada supilkite skystį į puodą ir užvirkite. Sultis supilkite į šiltus, gerai išplautus butelius. Užkimškite. Laikykite šaltai.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Velykų skanėstai
Čia rasite kepinių, saldumynų ir desertų tikrai smagiam Velykų savaitgaliui.

Kepiniai su citrinomis ir apelsinais
Citrusiniai vaisiai gaivina ir suteikia rūgštumo, bet nuostabiai dera su kitais skoniais, pvz., šokolado.

Blynai
Blynus labai mėgta vaikai, taip pat ir suaugusieji. Blynai puikiai tinka kaip užkandis tarp pagrindinių valgymų, pasiimti su savimi kur nors išeinant, taip pat priešpiečiams ar desertui.

Citrusinių vaisių metas
Ar galima įsivaizduoti geresnius pusryčius nei blynai, bandelės ar skrudinta duona su namuose pagamintu marmeladu? Semkitės įkvėpimo ir gaminkite iš citrusinių vaisių.

Gerai sušildo, kai šalta
Karšti gėrimai puikiai tinka visais mūsų niūraus šiaurės klimato metų laikais. Tačiau labiausiai šiluma vertinama prasidėjus rudens šalčiams ir žiemą.

Gardus šokoladas
Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus.