Nuogas obuolių tortas su imbieriniu glajumi

Nuogas obuolių tortas su imbieriniu glajumi

1 tortas (8–10 gabalėlių) maždaug 4 val.
Nuogas obuolių tortas su imbieriniu glajumi
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

    Obuolių torto lakštai

    • 3–4 obuoliai
    • 4 kiaušiniai
    • 380 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
    • 300 ml aliejaus
    • 3 g cinamono
    • 3 g druskos
    • 8 g kepimo miltelių
    • 7 g sodos
    • 10 g vanilinio cukraus
    • 260 g miltų
    • 105 g kokosų drožlių

    Greitai paruošiamas sviestinis kremas

    • 240 g „Dansukker“ cukraus miltelių
    • 10 g vanilinio cukraus
    • 150 g sūdyto sviesto (kambario temperatūros)

    Imbierinis glajus

    • 200 g sviesto (kambario temperatūros)
    • 200 g „Dansukker“ cukraus miltelių
    • 400 g kreminio sūrio
    • 1 gabalėlis šviežio imbiero
    • 1 žaliosios citrinos sulčių. Pirmiausia nutarkuokite citrinos žievelę, kurią panaudosite cukrui ruošti.

    Žaliųjų citrinų cukrus

    • 1 žaliosios citrinos žievelė
    • 40 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“

    1. Keturias apvalias kepimo formas (21–22 cm) ištepkite riebalais ir išklokite kepimo popieriumi. Jeigu turite tik vieną formą, torto lakštus galite kepti po vieną.

    2. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C.

    3. Smulkiai sutarkuokite obuolius. Kiaušinius su cukrumi ir aliejumi plakite apie 10 minučių, kol plakinio tūris padvigubės.

    4. Dubenyje sumaišykite druską, kepimo miltelius, sodą, vanilinį cukrų ir miltus. Mišinį įsijokite į kiaušinių plakinį, atsargiai išmaišykite, kad neliktų gumulėlių. Galiausiai įmaišykite obuolius ir kokosų drožles.

    5. Paskirstykite mišinį tolygiai visose kepimo formose ir kepkite 170 °C temperatūroje 30 minučių. Mediniu iešmeliu patikrinkite, ar iškepė. Tada lakštus išimkite ir palikite visiškai ataušti.

    6. Lakštus galima iškepti ir iš vakaro. Jei ataušusius lakštus suvyniosite į maistinę plėvelę, jie nesudžius. Prieš tepdami kremą nelygius lakštus išlyginkite peiliu.

    7. Sviestinis kremas: visas sudedamąsias dalis iki lygios masės išplakite gumine šluotele. Sukrėskite į konditerinį maišelį su antgaliu.

    8. Imbierinis glajus: minkštą sviestą plakdami elektriniu plaktuvu pamažu suberkite cukraus miltelius. Įmaišę visus cukraus miltelius, plakdami rankiniu plakikliu sukrėskite kreminį sūrį.

    9. Galiausiai nulupkite imbierą, sutarkuokite ir suberkite į glajų, pagardinkite citrinų sultimis. Norisi daugiau saldumo? Įberkite dar cukraus miltelių. Mėgstate rūgščiau? Įpilkite daugiau žaliųjų citrinų sulčių. Masę supilkite į konditerinį maišelį su apvaliu antgaliu.

    10. Žaliųjų citrinų cukrus: citrinos žievelę sumaišykite su cukrumi.

    11. Metas suformuoti tortą: pagrindo lakštą padėkite ant serviravimo lėkštės. Ties torto kraštais suformuokite sviestinio kremo sienelę, o vidurį užpildykite kreminio sūrio glajumi.

    12. Uždėkite kitą torto lakštą, vėl užtepkite sviestinio kremo ir užpilkite glajaus.

    13. Galiausiai uždėkite paskutinį lakštą ir tortą maždaug 20 minučių palaikykite šaldytuve.

    14. Tada visai plonu sviestinio kremo sluoksniu ištepkite visą tortą. Sluoksnis turėtų būti labai plonas – šonuose turi aiškiai matytis torto sluoksniai. Tokio stiliaus tortas vadinamas „nuogu“. Galiausiai ties torto kraštais suformuokite kremo gėlytes ir pabarstykite žaliųjų citrinų cukrumi. Dėkite į šaldiklį arba patiekite iš karto.

    Receptą sukūrė

    Dansukker

    ;