Nuga

Nuga
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

180 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
2 valgomieji šaukštai vandens
20 g sviesto
140 g sezamų
200 g šokoladinio kremo

Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C.

Prikaistuvyje užvirkite cukrų ir vandenį.

Nuimkite prikaistuvį nuo ugnies, sudėkite sviestą ir suberkite sezamus. Maišykite mišinį, kol skiestas visiškai ištirps.

Į silikoninę sausainių kepimo formą pilkite po pusę arbatinio šaukštelio masės, kitaip tešla išsilies.

Kepkite orkaitėje 10–12 minučių nuolat prižiūrėdami. Kepinys turi pagelsti, bet nesudegti. Leiskite kelias minutes atvėsti prieš tepdami šokoladiniu kremu.

Šokoladą tepkite ant lygios diskų pusės. Dėkite kitą apskritimą ant viršaus ir lengvai paspauskite, kad nesulūžtų.

Receptą sukūrė

Dansukker