Nesunkiai pagaminamas obuolių pyragas

maždaug 8 porcijos
kepamas apvaliame inde
1 valanda
Nesunkiai pagaminamas obuolių pyragas
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

  • 100 g sviesto arba margarino
  • 135 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
  • 1 kiaušinis
  • 180 g kvietinių miltų
  • 2 šaukšteliai kepimo miltelių
  • 1 šaukštelis „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile

Įdarui

  • 2 rūgštoki obuoliai
  • 45 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
  • 50 ml vandens

Papuošimui

  • 1 šaukštas „Dansukker“ cukraus miltelių
  • 1 šaukštelis malto cinamono

Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C. Nulupkite obuolius, išimkite sėklas ir supjaustykite juos skiltelėmis. Apvirkite juos vandenyje su cukrumi, kol šiek tiek suminkštės. Išmaišykite riebalus ir cukrų. Įmuškite kiaušinį. Sumaišykite miltus, vanilinį cukrų ir kepimo miltelius, suminkykite tešlą. Išspauskite 3/4 tešlos į kepimo formą. Ant viršaus sudėkite obuolio skilteles. Iškočiokite likusią tešlą, supjaustykite juostelėmis ir sudėkite ant obuolių. Kepkite pyragą viduryje orkaitės maždaug 30 minučių. Palaukite, kol atvės. Cukraus miltelius sumaišykite su cinamonu ir užbarstykite ant pyrago. Patiekite su vaniliniais ledais ar plakta grietinėle.

Receptą sukūrė

Dansukker