Nesunkiai pagaminamas obuolių pyragas

maždaug 8 porcijos
kepamas apvaliame inde

1 valanda

Įvertinimas (2 vnt)

Sudedamosios dalys

100 g sviesto arba margarino
135 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
1 kiaušinis
180 g kvietinių miltų
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilinio cukraus

Įdarui
2 rūgštoki obuoliai
45 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
50 ml vandens

Papuošimui
1 šaukštas „Dansukker“ cukraus miltelių
1 šaukštelis malto cinamono

Paruošimo instrukcijos

Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C. Nulupkite obuolius, išimkite sėklas ir supjaustykite juos skiltelėmis. Apvirkite juos vandenyje su cukrumi, kol šiek tiek suminkštės. Išmaišykite riebalus ir cukrų. Įmuškite kiaušinį. Sumaišykite miltus, vanilinį cukrų ir kepimo miltelius, suminkykite tešlą. Išspauskite 3/4 tešlos į kepimo formą. Ant viršaus sudėkite obuolio skilteles. Iškočiokite likusią tešlą, supjaustykite juostelėmis ir sudėkite ant obuolių. Kepkite pyragą viduryje orkaitės maždaug 30 minučių. Palaukite, kol atvės. Cukraus miltelius sumaišykite su cinamonu ir užbarstykite ant pyrago. Patiekite su vaniliniais ledais ar plakta grietinėle.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Kalėdų kepiniai

Atėjo kalėdinių kepinių metas. Siūlome nustebinti savo artimuosius.

Kalėdiniai saldainiai

Kalėdinis stalas tiems, kas mėgsta saldumynus, neįsivaizduojamas be saldainių.

Kalėdų pyragaičiai

Kalėdiniai pyragaičiai puikiai tinka ne tik patiekti ant staltiese pakloto desertų stalo, bet ir gražiai supakuoti jie gali virti nuostabia dovana.

Dovanų idėjos

Pati geriausia Kalėdų dovana, tai ta dovana kuri yra pagaminta Jūsų pačių. 

Kalėdų desertai

Žiemos viduryje pakvimpa apelsinais ir šafranu.

Kalėdiniai gėrimai

Čia rasite pasiūlymų tiek dideliems, tiek mažiems Kalėdas švenčiantiems draugams.