Naujametis desertas su šokoladine ir avietine panakota

6 lėkštės

maždaug 1,5 val. + 24 val. panakotoms

Įvertinimas (0 vnt)

Sudedamosios dalys

Plakta avietinė panakota
100 g aviečių
200 ml plakamosios grietinėlės 
70 ml „Dansukker“ cukraus marmeladams

Plakta šokoladinė panakota
40 g juodojo šokolado
40 g pieninio šokolado
300 ml plakamosios grietinėlės 
50 g „Dansukker“ cukraus marmeladams

Pyragaičių tešla
100 g juodojo šokolado 
200 g sviesto
100 g „Dansukker“ rudojo drėgnojo cukraus „Farinas“
60 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
45 g kakavos miltelių
1 žiupsnelis druskos
2 kiaušiniai
60 g miltų

Karamelinis padažas
95 g „Dansukker“ nerafinuoto cukranendrių cukraus
30 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo
15 g sviesto
100 ml plakamosios grietinėlės

Papuošimas
pabarstukų
šviežių aviečių

Paruošimo instrukcijos

Aviečių ir šokolado panakotą paruoškite iš vakaro. Pradėkite nuo aviečių panakotos. Avietes pakaitinkite ir nuspauskite per tankų sietelį. Sultis atidėkite į šalį. Grietinėlę su cukrumi uogienėms pavirkite 3 minutes.

Supilkite sultis ir pavirkite dar 2 minutes. Panakotą supilkite į švarų dubenį, uždenkite maistine plėvele ir per naktį palaikykite šaldytuve.

Paruoškite šokoladinę panakotą. Juodąjį ir pieninį šokoladą sukapokite. Grietinėlę kaitinkite, kol užvirs, tada nuimkite nuo viryklės. Suberkite šokoladą ir maišykite, kol neliks gumulėlių. Suberkite cukrų marmeladams ir pavirkite dar 30 sekundžių. Panakotą supilkite į švarų dubenį, uždenkite maistine plėvele ir per naktį palaikykite šaldytuve.

Paruoškite šokoladinį biskvitą. Orkaitę įkaitinkite iki 175 °C temperatūros (kaitinimą įjunkite iš viršaus ir apačios). 

Susmulkinkite šokoladą. Ištirpinkite sviestą. Suberkite šokoladą ir maišykite, kol neliks gumulėlių. Įmaišykite cukrų, kakavos miltelius ir druską. Po vieną įmuškite kiaušinius, tada maišydami suberkite miltus. Maišykite, kol neliks gumulėlių.

10 cm pločio ir 15 cm ilgio kepimo indą ištepkite riebalais ir išklokite kepimo popieriumi. Mišinį supilkite į kepimo indą. Kepkite vidurinėje orkaitės dalyje 20–23 minutes. Palikite atvėsti.

Paruoškite karamelinį padažą. Storadugniame prikaistuvyje sumaišykite cukranendrių cukrų, sirupą ir sviestą. Pavirkite apie 2 minutes, kol padažas pradės tirštėti.

Pamažu pildami grietinėlę toliau kaitinkite dar 4 minutes. Padažą supilkite į stiklainiuką ir padėkite į šaldytuvą atvėsti ir sustingti.

Metas paruošti desertą patiekti. Abi panakotas atskirai išplakite. Supilstykite į atskirtus konditerinius maišelius su antgaliais. Abiejų panakotų įspauskite į lėkštes.

Biskvitą supjaustykite mažais gabalėliais ir išdėliokite lėkštėse. Karamelinį padažą supilkite į konditerinį maišelį su mažyčiu antgaliu. Išspauskite ant panakotų ir biskvito.

Papuoškite pabarstukais ir avietėmis.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Valentinas kviečia prie stalo

Iš tiesų Meilės diena tęsiasi visus metus. Tačiau būtent vasario 14 d. meilei skiriamas ypatingas dėmesys. Tada kaip tik yra tinkama proga paruošti gardėsių.

Žiemos iškyla

Gražią žiemos dieną visų nuotaika būna tiesiog puiki! Tačiau linksmybėms lauke reikia daug energijos.

Blynai

Blynus labai mėgta vaikai, taip pat ir suaugusieji. Blynai puikiai tinka kaip užkandis tarp pagrindinių valgymų, pasiimti su savimi kur nors išeinant, taip pat priešpiečiams ar desertui.

Citrusinių vaisių metas

Ar galima įsivaizduoti geresnius pusryčius nei blynai, bandelės ar skrudinta duona su namuose pagamintu marmeladu? Semkitės įkvėpimo ir gaminkite iš citrusinių vaisių.

Gerai sušildo, kai šalta

Karšti gėrimai puikiai tinka visais mūsų niūraus šiaurės klimato metų laikais. Tačiau labiausiai šiluma vertinama prasidėjus rudens šalčiams ir žiemą.

Gardus šokoladas

Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus.