Naminis aštrus padažas

Naminis aštrus padažas
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

  • 1 kg prinokusių pomidorų
  • 1 rūgštus obuolys
  • 2 nedideli svogūnai
  • 3-4 česnako skiltelės arba 1 česnako galvutė
  • 100 ml vandens
  • 100 ml baltojo vyno acto
  • 100 ml „Dansukker“cukraus „Panevėžio Plius“
  • 1 arbat. šaukšt. garstyčių miltelių „Colmans“
  • 1 valg. šaukšt. paprikos miltelių
  • 1 valg. šaukšt. aitriųjų paprikų miltelių
  • 1 arbat. šaukšt. druskos

Pomidorus panardinkite į verdantį vandenį arba apipilkite juo, nulupkite ir išimkite sėklas.  Supjaustykite gabaliukais. Nulupkite obuolį, išimkite sėklas ir supjaustykite kubeliais. Nulupkite ir supjaustykite kubeliais svogūną ir česnaką.  Viską sudėkite į puodą su vandeniu ir pavirkite po dangčiu apie 15 minučių.  Supilkite mišinį į indą ir maišytuvu smulkiai sutrinkite arba perleiskite per smulkų sietelį.  Supilkite atgal į puodą ir sudėkite kitas sudedamąsias dalis.  Maišydami, pavirkite 5 minutes. Išpilstykite į šiltus, kruopščiai išplautus butelius arba stiklainius. Sandariai uždarykite. Porą savaičių palaikykite padažą šaldytuve, kad skoniai susimaišytų.

Receptą sukūrė

Dansukker