Naminis aštrus padažas

Įvertinimas (11 vnt)

Sudedamosios dalys

1 kg prinokusių pomidorų
1 rūgštus obuolys
2 nedideli svogūnai
3-4 česnako skiltelės arba 1 česnako galvutė
100 ml vandens
100 ml baltojo vyno acto
100 ml „Dansukker“cukraus „Panevėžio Plius“
1 arbat. šaukšt. garstyčių miltelių „Colmans“
1 valg. šaukšt. paprikos miltelių
1 valg. šaukšt. aitriųjų paprikų miltelių
1 arbat. šaukšt. druskos

Gaminimo eiga

Pomidorus panardinkite į verdantį vandenį arba apipilkite juo, nulupkite ir išimkite sėklas.  Supjaustykite gabaliukais. Nulupkite obuolį, išimkite sėklas ir supjaustykite kubeliais. Nulupkite ir supjaustykite kubeliais svogūną ir česnaką.  Viską sudėkite į puodą su vandeniu ir pavirkite po dangčiu apie 15 minučių.  Supilkite mišinį į indą ir maišytuvu smulkiai sutrinkite arba perleiskite per smulkų sietelį.  Supilkite atgal į puodą ir sudėkite kitas sudedamąsias dalis.  Maišydami, pavirkite 5 minutes. Išpilstykite į šiltus, kruopščiai išplautus butelius arba stiklainius. Sandariai uždarykite. Porą savaičių palaikykite padažą šaldytuve, kad skoniai susimaišytų.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Uogienės ir marmeladai su vasaros gėrybėmis

Uogienės ir marmeladai su vasaros gėrybėmis

Išsaugokite dalelę vasaros žiemai ir išsivirkite uogienės ir marmelado pagal mūsų nuostabius receptus. Naudojant „Dansukker“ cukrų uogienėms ir cukrų marmeladams ypatingai paprasta pagaminti naminę uogienę.

Uogienės ir sausainių ledai

Pasigaminkite naminių ledų

Pasigaminkite ledus patys! Kam pirkti ledų, jei galite pasigaminti jų patys? Čia pateikiame mūsų geriausius ledų receptus. Paeksperimentuokite ir atraskite savo favoritus!

Sūrio pyragas su rabarbarais ir braškėmis

Vasaros uogos kepiniams

Kepkite su vasaros uogomis. Dalinamės mūsų kepinių su uogomis receptais.

Marinuotos daržovės ir vaisiai

Marinuotos daržovės ir vaisiai

Konservuotos vasaros daržovės ilgam išsaugos vasaros skonį. Marinuotas daržoves patiekite prie grilio patiekalų ar mėsos. Štai keletas marinuotų gėrybių receptų.

Slyvų pyragas

Slyvos

Slyvos puikiai tinka gaminant desertus ir marmeladus. Naminį slyvų marmeladą arba čatnį patiekite prie sūrio. Taip pat išbandykite mūsų nuostabų slyvų pyragą!

Vaisiai ir uogos butelyje

Vaisiai ir uogos butelyje

Išsivirti sultis yra daug paprasčiau, nei galvojote. Pasisemkite įkvėpimo iš mūsų nuostabių receptų.