Sudedamosios dalys
1 kg prinokusių pomidorų
1 rūgštus obuolys
2 nedideli svogūnai
3-4 česnako skiltelės arba 1 česnako galvutė
100 ml vandens
100 ml baltojo vyno acto
100 ml „Dansukker“cukraus „Panevėžio Plius“
1 arbat. šaukšt. garstyčių miltelių „Colmans“
1 valg. šaukšt. paprikos miltelių
1 valg. šaukšt. aitriųjų paprikų miltelių
1 arbat. šaukšt. druskos
Paruošimo instrukcijos
Pomidorus panardinkite į verdantį vandenį arba apipilkite juo, nulupkite ir išimkite sėklas. Supjaustykite gabaliukais. Nulupkite obuolį, išimkite sėklas ir supjaustykite kubeliais. Nulupkite ir supjaustykite kubeliais svogūną ir česnaką. Viską sudėkite į puodą su vandeniu ir pavirkite po dangčiu apie 15 minučių. Supilkite mišinį į indą ir maišytuvu smulkiai sutrinkite arba perleiskite per smulkų sietelį. Supilkite atgal į puodą ir sudėkite kitas sudedamąsias dalis. Maišydami, pavirkite 5 minutes. Išpilstykite į šiltus, kruopščiai išplautus butelius arba stiklainius. Sandariai uždarykite. Porą savaičių palaikykite padažą šaldytuve, kad skoniai susimaišytų.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Marinuotos daržovės ir vaisiai
Konservuotos vasaros daržovės ilgam išsaugos vasaros skonį. Marinuotas daržoves patiekite prie grilio patiekalų ar mėsos.

Visų mėgstami obuoliai
Vieni paskutinių vasarą prinokstančių vaisių - tai mūsų mėgstami obuoliai. O čia mes surinkome savo geriausius receptus, kuriuose pagrindinis ingredientas yra šis nuostabus vaisius.

Mėlynės – geriausios miško uogos
Mėlynės yra vis dėlto geriausios miško uogos. Mėlynių sezonas paprastai prasideda liepos mėnesį ir tęsiasi iki rudens. Pasirūpinkite miško mėlynių atsargomis ir kepkite pyragus, gaminkite uogienes arba kompotus.

Uogienės ir sultys
Paprasta ir smagu pasigaminti savo uogienių ir sulčių. Naudodami tokius mūsų produktus, kaip cukrus uogienėms ir cukrus marmeladams, galėsite lengvai pasigaminti uogienės ar marmelado.

Gervuogės - aviečių pusseserės
Gervuogės idealiai tinka kepiniams, ledams, uogienėms bei kompotams, o jomis papuošti patiekalai atrodo išties prabangiai.

Čatnis - prieskoningas pagardas
Visi čatniai skirstomi į saldžiuosius ir aštriuosius. Gaminant čatnius gali būti naudojami įvairūs vaisiai ir daržovės. Jie troškinami ir paskaninami cukrumi, druska ir prieskoniais.