Naminio limonado receptas

Įvertinimas (1 vnt)

Sudedamosios dalys

500 g pasirinktų vaisių arba uogų
250 ml vandens
500 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“

Siūlome limonadus gaminti įvairių skonių
500 g bruknių
500 g braškių + maždaug pusę puodelio bazilikų
500 g agrastų
500 g aviečių + 10 rozmarino šakelių
500 g raudonųjų arba juodųjų serbentų
250 g vyšnių + 250 g rabarbarų

Paruošimo instrukcijos

Uogas su vandeniu pavirkite 10 minučių. Palaukite, kol atvės maždaug iki 45 °C temperatūros.

Suberkite cukrų ir maišykite, kol visiškai ištirps. Uždenkite ir palikite pastovėti kambario temperatūroje bent 6 valandas arba per naktį.

Pakaitinkite iki virimo ir iš karto nukoškite. Limonadą perkoškite per tankų sietelį – jis bus visiškai skaidrus.

Limonadą bus galima ilgai vartoti, jei nukoštą gėrimą pavirsite maždaug 3 minutes.

Supilkite į švarų, šiltą butelį ir sandariai uždarykite. Laikykite šaldytuve.

Limonado koncentratą skieskite gazuotu/mineraliniu vandeniu arba ledukais.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Velykų skanėstai

Čia rasite kepinių, saldumynų ir desertų tikrai smagiam Velykų savaitgaliui.

Kepiniai su citrinomis ir apelsinais

Citrusiniai vaisiai gaivina ir suteikia rūgštumo, bet nuostabiai dera su kitais skoniais, pvz., šokolado.

Blynai

Blynus labai mėgta vaikai, taip pat ir suaugusieji. Blynai puikiai tinka kaip užkandis tarp pagrindinių valgymų, pasiimti su savimi kur nors išeinant, taip pat priešpiečiams ar desertui.

Citrusinių vaisių metas

Ar galima įsivaizduoti geresnius pusryčius nei blynai, bandelės ar skrudinta duona su namuose pagamintu marmeladu? Semkitės įkvėpimo ir gaminkite iš citrusinių vaisių.

Gerai sušildo, kai šalta

Karšti gėrimai puikiai tinka visais mūsų niūraus šiaurės klimato metų laikais. Tačiau labiausiai šiluma vertinama prasidėjus rudens šalčiams ir žiemą.

Gardus šokoladas

Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus.