Naminio limonado receptas

Įvertinimas (2 vnt)

Sudedamosios dalys

500 g pasirinktų vaisių arba uogų
250 ml vandens
500 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“

Siūlome limonadus gaminti įvairių skonių
500 g bruknių
500 g braškių + maždaug pusę puodelio bazilikų
500 g agrastų
500 g aviečių + 10 rozmarino šakelių
500 g raudonųjų arba juodųjų serbentų
250 g vyšnių + 250 g rabarbarų

Paruošimo instrukcijos

Uogas su vandeniu pavirkite 10 minučių. Palaukite, kol atvės maždaug iki 45 °C temperatūros.

Suberkite cukrų ir maišykite, kol visiškai ištirps. Uždenkite ir palikite pastovėti kambario temperatūroje bent 6 valandas arba per naktį.

Pakaitinkite iki virimo ir iš karto nukoškite. Limonadą perkoškite per tankų sietelį – jis bus visiškai skaidrus.

Limonadą bus galima ilgai vartoti, jei nukoštą gėrimą pavirsite maždaug 3 minutes.

Supilkite į švarų, šiltą butelį ir sandariai uždarykite. Laikykite šaldytuve.

Limonado koncentratą skieskite gazuotu/mineraliniu vandeniu arba ledukais.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Marinuotos daržovės ir vaisiai

Konservuotos vasaros daržovės ilgam išsaugos vasaros skonį. Marinuotas daržoves patiekite prie grilio patiekalų ar mėsos.

Visų mėgstami obuoliai

Vieni paskutinių vasarą prinokstančių vaisių - tai mūsų mėgstami obuoliai. O čia mes surinkome savo geriausius receptus, kuriuose pagrindinis ingredientas yra šis nuostabus vaisius.

Mėlynės – geriausios miško uogos

Mėlynės yra vis dėlto geriausios miško uogos. Mėlynių sezonas paprastai prasideda liepos mėnesį ir tęsiasi iki rudens. Pasirūpinkite miško mėlynių atsargomis ir kepkite pyragus, gaminkite uogienes arba kompotus.

Uogienės ir sultys

Paprasta ir smagu pasigaminti savo uogienių ir sulčių. Naudodami tokius mūsų produktus, kaip cukrus uogienėms ir cukrus marmeladams, galėsite lengvai pasigaminti uogienės ar marmelado.

Gervuogės - aviečių pusseserės

Gervuogės idealiai tinka kepiniams, ledams, uogienėms bei kompotams, o jomis papuošti patiekalai atrodo išties prabangiai.

Čatnis - prieskoningas pagardas

Visi čatniai skirstomi į saldžiuosius ir aštriuosius. Gaminant čatnius gali būti naudojami įvairūs vaisiai ir daržovės. Jie troškinami ir paskaninami cukrumi, druska ir prieskoniais.