Sudedamosios dalys
80 g juodos duonos
1,4 l vandens
1,5 g sausų mielių (2,5 - 3 g, jei norite stipresnės giros)
120 g „Dansukker“ cukraus „Farinas“
5 g razinų
Girą galite pagardinti įdėdami 1 g kmynų.
Paruošimo instrukcijos
Konvekcinėje krosnelėje duoną apkepkite iki tamsiai rudos spalvos, užpilkite ją verdančiu vandeniu ir palikite pastovėti 5 valandas. Mieles sumaišykite su cukrumi „Farinas“ ir užpylę nedideliu kiekiu 35-36 0C vandens, palikite, kad pakiltų. Praėjus 5 valandoms duonos nuovirą perkoškite, į skystį įmaišykite mielių ir cukraus „Farinas“ mišinį, nuplautas razinas, uždenkite ir palaikykite šiltai 5 valandas. Po to stipriai atšaldykite. Skanaus!
Jei į girą dėsite kmynus, juos nuplaukite, užplikykite verdančiu vandeniu ir sumaišykite su visais ingredientais.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Velykų skanėstai
Čia rasite kepinių, saldumynų ir desertų tikrai smagiam Velykų savaitgaliui.

Kepiniai su citrinomis ir apelsinais
Citrusiniai vaisiai gaivina ir suteikia rūgštumo, bet nuostabiai dera su kitais skoniais, pvz., šokolado.

Blynai
Blynus labai mėgta vaikai, taip pat ir suaugusieji. Blynai puikiai tinka kaip užkandis tarp pagrindinių valgymų, pasiimti su savimi kur nors išeinant, taip pat priešpiečiams ar desertui.

Citrusinių vaisių metas
Ar galima įsivaizduoti geresnius pusryčius nei blynai, bandelės ar skrudinta duona su namuose pagamintu marmeladu? Semkitės įkvėpimo ir gaminkite iš citrusinių vaisių.

Gerai sušildo, kai šalta
Karšti gėrimai puikiai tinka visais mūsų niūraus šiaurės klimato metų laikais. Tačiau labiausiai šiluma vertinama prasidėjus rudens šalčiams ir žiemą.

Gardus šokoladas
Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus.