Morengų tortas

Vasaros vakarėlio svečius nustebinkite gardžiu morengų tortu su šeivamedžių žiedų ir citrinų kremu, plakta grietinėle ir šviežiomis uogomis.

10–12 porcijų

apie 2 val

Įvertinimas (3 vnt)

Sudedamosios dalys

Šeivamedžių žiedų ir citrinų kremas
100 ml koncentruoto šeivamedžių žiedų gėrimo
100 ml citrinų sulčių
2 kiaušinių tryniai
1 kiaušinis
270 g „Dansukker“ cukraus uogienėms
75 g sviesto (kambario temperatūros) 

Pyragas
100 g sviesto (kambario temperatūros) 
90 g „Dansukker“ cukraus miltelių
5 g vanilinio cukraus
5 kiaušinių tryniai
100 ml pieno
120 g miltų 
10 g kepimo miltelių

Morengas
5 kiaušinių baltymai
200 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“

Papuošimas
500 ml riebios grietinėlės 
1 l braškių
uogų ir jūsų mėgstamų valgomųjų gėlių žiedų

Gaminimo eiga

Pradėkite nuo kremo. Visas sudedamąsias dalis, išskyrus sviestą, sumaišykite prikaistuvyje. Nuolat maišydami pavirkite 3 minutes. Nuimkite nuo ugnies ir po gabalėlį sudėkite sviestą. Perkoškite per smulkų sietelį.

Supilkite į šiltą, gerai išplautą stiklainį ir padėkite į šaldytuvą.

Paruoškite biskvitą. Orkaitę įkaitinkite iki 150 °C temperatūros (kaitinimą įjunkite iš viršaus ir apačios). 40 cm ilgio ir pločio skardą išklokite kepimo popieriumi. Iki purumo išplakite sviestą, cukrų ir vanilinį cukrų. Maišydami po vieną įleiskite kiaušinių trynius. Supilkite pieną. Dubenyje sumaišykite miltus ir kepimo miltelius ir atsargiai įmaišykite į sviesto masę. Maišykite, kol neliks gumulėlių, tada masę paskleiskite ant kepimo popieriaus.

Kiaušinių baltymus plakite, kol suputos. Suberkite cukrų ir toliau plakite iki purumo. Morengo masę ne visai tolygiai paskirstykite ant biskvito.

Kepkite apatinėje orkaitės dalyje 30 minučių. Atvėsusį kepinį perpjaukite perpus.

Išplakite grietinėlę. Braškes supjaustykite gabalėliais. Ant vieno biskvito su morengu lakšto paskirstykite grietinėlę. Uždėkite kremo ir braškių gabalėlių. Ant viršaus uždėkite kitą biskvito su morengu lakštą, vėl užtepkite grietinėlės ir kremo.

Papuoškite uogomis ir, jei norite, valgomaisiais gėlių žiedais.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Kokosiniai ir karameliniai kukurūzų spragėsiai

Mėgaujamės savaitgaliu su naminiais saldainiais

Penktadienis yra bene absoliučiai geriausia savaitės diena, o vakaras namuose yra geriausias būdas švęsti darbo savaitės pabaigą. Mes turime receptų jaukiam vakarui!

Blondies pyragaičiai su agrastų marmeladu

Kepiniai skardoje

Kepti skardoje yra paprasta ir patogu ypač, kai į svečius pasikvietėte daug artimų ar norite pavaišinti daug žmonių.

Šokoladinė kava

Gerai sušildo, kai šalta

Žemiau rasite įvairių arbatos, kavos ir karšto šokolado gėrimų variantų. Receptai skirti visiems gyvenimo atvejams: susipylę į termosus gėrimus galite pasiimti į išvyką, mėgautis jais namuose, ryte, po pietų arba vakare.

Blynai su obuolių kompotu ir citrinų skonio grietinėle

Blynai

Blynus labai mėgta vaikai, taip pat ir suaugusieji. Blynai puikiai tinka kaip užkandis tarp pagrindinių valgymų, pasiimti su savimi kur nors išeinant, taip pat priešpiečiams ar desertui.

Apelsinų marmeladas

Citrusinių vaisių metas

Ar galima įsivaizduoti geresnius pusryčius nei blynai, bandelės ar skrudinta duona su namuose pagamintu marmeladu? Semkitės įkvėpimo ir gaminkite iš citrusinių vaisių.

Šokoladinis pyragas

Gardus šokoladas

Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus. Saldumynai puikiai tiks jaukiai leidžiant žiemos vakarą prie arbatos puodelio.