Morengų tortas

Vasaros vakarėlio svečius nustebinkite gardžiu morengų tortu su šeivamedžių žiedų ir citrinų kremu, plakta grietinėle ir šviežiomis uogomis.

10–12 porcijų

apie 2 val

Įvertinimas (3 vnt)

Sudedamosios dalys

Šeivamedžių žiedų ir citrinų kremas
100 ml koncentruoto šeivamedžių žiedų gėrimo
100 ml citrinų sulčių
2 kiaušinių tryniai
1 kiaušinis
270 g „Dansukker“ cukraus uogienėms
75 g sviesto (kambario temperatūros) 

Pyragas
100 g sviesto (kambario temperatūros) 
90 g „Dansukker“ cukraus miltelių
5 g vanilinio cukraus
5 kiaušinių tryniai
100 ml pieno
120 g miltų 
10 g kepimo miltelių

Morengas
5 kiaušinių baltymai
200 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“

Papuošimas
500 ml riebios grietinėlės 
1 l braškių
uogų ir jūsų mėgstamų valgomųjų gėlių žiedų

Paruošimo instrukcijos

Pradėkite nuo kremo. Visas sudedamąsias dalis, išskyrus sviestą, sumaišykite prikaistuvyje. Nuolat maišydami pavirkite 3 minutes. Nuimkite nuo ugnies ir po gabalėlį sudėkite sviestą. Perkoškite per smulkų sietelį.

Supilkite į šiltą, gerai išplautą stiklainį ir padėkite į šaldytuvą.

Paruoškite biskvitą. Orkaitę įkaitinkite iki 150 °C temperatūros (kaitinimą įjunkite iš viršaus ir apačios). 40 cm ilgio ir pločio skardą išklokite kepimo popieriumi. Iki purumo išplakite sviestą, cukrų ir vanilinį cukrų. Maišydami po vieną įleiskite kiaušinių trynius. Supilkite pieną. Dubenyje sumaišykite miltus ir kepimo miltelius ir atsargiai įmaišykite į sviesto masę. Maišykite, kol neliks gumulėlių, tada masę paskleiskite ant kepimo popieriaus.

Kiaušinių baltymus plakite, kol suputos. Suberkite cukrų ir toliau plakite iki purumo. Morengo masę ne visai tolygiai paskirstykite ant biskvito.

Kepkite apatinėje orkaitės dalyje 30 minučių. Atvėsusį kepinį perpjaukite perpus.

Išplakite grietinėlę. Braškes supjaustykite gabalėliais. Ant vieno biskvito su morengu lakšto paskirstykite grietinėlę. Uždėkite kremo ir braškių gabalėlių. Ant viršaus uždėkite kitą biskvito su morengu lakštą, vėl užtepkite grietinėlės ir kremo.

Papuoškite uogomis ir, jei norite, valgomaisiais gėlių žiedais.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Pasigaminkite naminių ledų

Pasigaminkite ledus patys! Kam pirkti ledų, jei galite pasigaminti jų patys? Čia pateikiame mūsų geriausius ledų receptus. Paeksperimentuokite ir atraskite savo favoritus!

Vasaros pusryčiai

Sukūrėme receptų jūsų ramiems ir nuostabiems vasaros pusryčiams. Su kuo norėtumėte pradėti dieną?

Rabarbarų gaminiai

Rabarbarų pyragas – tai klasika. Kodėl gi dabar neišsispaudus rabarbarų sulčių ar neišvirus rabarbarų kompoto?

Gaivieji vasaros gėrimai

Pagal mūsų receptus pagaminti gėrimai numalšins jūsų ir jūsų svečių troškulį.

Sūrio pyragas

Kodėl gi vakarėlyje vietoj torto nepatiekus kreminio ir rūgštaus sūrio pyrago? Sūrio pyragas gali būti įvairių variantų, formų bei skonių.

Gardus šokoladas

Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus.