Sudedamosios dalys
4 kiaušinių baltymai
230 g „Dansukker“ cukraus miltelių
2 šaukšteliai „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
1 žiupsnelis druskos
Paruošimo instrukcijos
Baltymus su druska išplakite iki standžių putų. Įberkite pusė kiekio cukraus miltelių ir plakite, kol masė taps puri ir blizgi. Suberkite likusius cukraus miltelius ir dar plakite, tik tiek, kol masė taps vientisa, nes svarbu, kad ji liktų kuo puresnė.
Į maišelį su dantytu antgaliu sudėkite masę ir ant kepimo popieriaus skardoje formuokite norimo dydžio ir tūrio širdeles. (Jeigu masė per skysta ir dryželiai su antgaliu nesiformuoja – padėkite ją su maišeliu į šaldiklį 20 minučių). Pašaukite širdeles į 120-140 °C orkaitę. Kepkite truputį pravertoje orkaitėje maždaug 30-35 min.
Širdeles su skarda ištraukite iš orkaitės ir palikite atvėsti bei sutvirtėti. Iškeptas širdeles apibarstykite vaniliniu cukrumi.
Jei norite morengams suteikti spalvą, į masę įmaišykite maistinių dažų.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Velykų skanėstai
Čia rasite kepinių, saldumynų ir desertų tikrai smagiam Velykų savaitgaliui.

Kepiniai su citrinomis ir apelsinais
Citrusiniai vaisiai gaivina ir suteikia rūgštumo, bet nuostabiai dera su kitais skoniais, pvz., šokolado.

Blynai
Blynus labai mėgta vaikai, taip pat ir suaugusieji. Blynai puikiai tinka kaip užkandis tarp pagrindinių valgymų, pasiimti su savimi kur nors išeinant, taip pat priešpiečiams ar desertui.

Citrusinių vaisių metas
Ar galima įsivaizduoti geresnius pusryčius nei blynai, bandelės ar skrudinta duona su namuose pagamintu marmeladu? Semkitės įkvėpimo ir gaminkite iš citrusinių vaisių.

Gerai sušildo, kai šalta
Karšti gėrimai puikiai tinka visais mūsų niūraus šiaurės klimato metų laikais. Tačiau labiausiai šiluma vertinama prasidėjus rudens šalčiams ir žiemą.

Gardus šokoladas
Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus.