Miško uogų ir mėtų ledai ant pagaliuko

Miško uogų ir mėtų ledai ant pagaliuko (Ice pops with forest berries and mint) Gaivinamieji ledai, užburiantys mėtų, žaliųjų citrinų ir uogų aromatais. Vėsuma karštai vasaros dienai!

6 porcijos

apie 30 min. + 3,5 val. šaldiklyje

Įvertinimas (22 vnt)

Sudedamosios dalys

Ledų su uogomis sirupas
100 g šviežių arba šaldytų uogų
100 ml vandens
45 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
40 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo

Ledų su žaliosiomis citrinomis ir mėtomis sirupas
4 mėtų stiebai
150 ml vandens
45 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
20 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo
20 ml žaliųjų citrinų (1 vnt.) sulčių

 

Gaminimo eiga

Prikaistuvyje užvirkite uogas su vandeniu, cukrumi ir šviesiuoju sirupu. Maišydami pavirkite, kol suskystės, tada perkoškite per smulkų sietelį. Palikite visiškai atvėsti.

Prikaistuvyje užvirkite mėtas su vandeniu, cukrumi ir šviesiuoju sirupu. Pavirkite 5 minutes.
Nuimkite nuo ugnies ir supilkite žaliųjų citrinų sultis. Kai visiškai atvės, nukoškite, o mėtų lapelius išmeskite.

Į šešias ledų formeles įpilkite šiek tiek uogų sirupo. Palaikykite šaldytuve maždaug 45 minutes, kol sustings. Į formeles įpilkite šiek tiek mėtų ir citrinų sirupo. Pašaldykite dar maždaug 45 minutes. Procedūrą kartokite, kol išpilstysite abu sirupus.

Kai ledai pakankamai sustings, įstatykite pagaliukus. Pašaldykite dar valandą. Ledų formeles iš šaldiklio ištraukite likus kelioms minutėms iki patiekimo. Išimkite ledus iš formelių. Skanaus!

Patarimai: valgomi šių (ir ne tik!) gėlių žiedai: alyvų, vaistinių agurklių, serenčių, rožių, levandų ir našlaičių.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Apelsinų marmeladas

Citrusinių vaisių metas

Ar galima įsivaizduoti geresnius pusryčius nei blynai, bandelės ar skrudinta duona su namuose pagamintu marmeladu? Semkitės įkvėpimo ir gaminkite iš citrusinių vaisių. Naudodami mūsų cukrų uogienėms arba cukrų marmeladams, marmelado pasigaminsite vos per keletą minučių.

Karštas šokoladas

Gerai sušildo, kai šalta

Žemiau rasite įvairių arbatos, kavos ir karšto šokolado gėrimų variantų. Receptai skirti visiems gyvenimo atvejams: susipylę į termosus gėrimus galite pasiimti į išvyką, mėgautis jais namuose, ryte, po pietų arba vakare.

Šokoladu aplietos riešutų plytelės

Žiemos iškyla

Gražią žiemos dieną visų nuotaika būna tiesiog puiki! Tačiau linksmybėms lauke reikia daug energijos. Čia pateikiame nuostabių receptų, kurie puikiai tiks žiemos iškyloms, nes šiuos patiekalus galima laikyti termose.

Šokoladinis pyragas su apelsinais

Kepiniai su citrinomis ir apelsinais

Citrusiniai vaisiai gaivina ir suteikia rūgštumo, bet nuostabiai dera su kitais skoniais, pvz., šokolado. Pasisemkite įkvėpimo iš puikių mūsų receptų.

Blyneliai „Krabbelurer“

Blynai

Blynus labai mėgta vaikai, taip pat ir suaugusieji. Blynai puikiai tinka kaip užkandis tarp pagrindinių valgymų, pasiimti su savimi kur nors išeinant, taip pat priešpiečiams ar desertui.

Kokosiniai ir karameliniai kukurūzų spragėsiai

Mėgaujamės savaitgaliu su naminiais saldainiais

Penktadienis yra bene absoliučiai geriausia savaitės diena, o vakaras namuose yra geriausias būdas švęsti darbo savaitės pabaigą. Savaitgalį pasisemkite energijos, įsitaisę ant sofos prie televizoriaus su šeima, draugais ir kažkuo ypač skaniu. Mes turime receptų jaukiam vakarui!