Sudedamosios dalys
Ledų su uogomis sirupas
100 g šviežių arba šaldytų uogų
100 ml vandens
45 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
40 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo
Ledų su žaliosiomis citrinomis ir mėtomis sirupas
4 mėtų stiebai
150 ml vandens
45 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
20 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo
20 ml žaliųjų citrinų (1 vnt.) sulčių
Gaminimo eiga
Prikaistuvyje užvirkite uogas su vandeniu, cukrumi ir šviesiuoju sirupu. Maišydami pavirkite, kol suskystės, tada perkoškite per smulkų sietelį. Palikite visiškai atvėsti.
Prikaistuvyje užvirkite mėtas su vandeniu, cukrumi ir šviesiuoju sirupu. Pavirkite 5 minutes.
Nuimkite nuo ugnies ir supilkite žaliųjų citrinų sultis. Kai visiškai atvės, nukoškite, o mėtų lapelius išmeskite.
Į šešias ledų formeles įpilkite šiek tiek uogų sirupo. Palaikykite šaldytuve maždaug 45 minutes, kol sustings. Į formeles įpilkite šiek tiek mėtų ir citrinų sirupo. Pašaldykite dar maždaug 45 minutes. Procedūrą kartokite, kol išpilstysite abu sirupus.
Kai ledai pakankamai sustings, įstatykite pagaliukus. Pašaldykite dar valandą. Ledų formeles iš šaldiklio ištraukite likus kelioms minutėms iki patiekimo. Išimkite ledus iš formelių. Skanaus!
Patarimai: valgomi šių (ir ne tik!) gėlių žiedai: alyvų, vaistinių agurklių, serenčių, rožių, levandų ir našlaičių.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?
Čatnis - prieskoningas pagardas
Visi čatniai skirstomi į saldžiuosius ir aštriuosius. Gaminant čatnius gali būti naudojami įvairūs vaisiai ir daržovės. Jie troškinami ir paskaninami cukrumi, druska ir prieskoniais. Sukūrėme čatnių receptų, kviečiame juos išbandyti!
Visų mėgstami obuoliai
Vieni paskutinių vasarą prinokstančių vaisių - tai mūsų mėgstami obuoliai. O čia mes surinkome savo geriausius receptus, kuriuose pagrindinis ingredientas yra šis nuostabus vaisius.
Gardus šokoladas
Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus. Saldumynai puikiai tiks jaukiai leidžiant žiemos vakarą prie arbatos puodelio.
Slyvos
Slyvos puikiai tinka gaminant desertus ir marmeladus. Naminį slyvų marmeladą arba čatnį patiekite prie sūrio. Taip pat išbandykite mūsų nuostabų slyvų pyragą!
Sūrio pyragas
Kodėl gi vakarėlyje vietoj torto nepatiekus kreminio ir rūgštaus sūrio pyrago? Sūrio pyragas gali būti įvairių variantų, formų bei skonių. Išbandykite mini arba daugiasluosknius sūrio pyragaičius. Visada laimėsite, jei pyragas bus aviečių, karamelės ar citrinų skonio!